reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dziewczyny, do którego tc brałyscie luteine i dupka??
Ja luteine bralam do konca, urodziłam SN w 35 tc o godz 17, a jeszcze rano aplikowalam. Teoretycznie mialam po 34tc zejsc z 2x200 na 2 x100 i po kilku dniach juz nie brac w ogole. Duphaston odstawilam jakos w okolicach usg polowkowego. Bralam progesteron z powodu krwiaka a potem skracajacej sie szyjki.

Dzięki za odpowiedzi, chociaż widzę że są bardzo różne. Pytam bo do tej pory brałam luteine podjęzykową 3X3 a wczoraj gin powiedziała żeby brać 2x2 i zastanawiam się czy to będzie wystarczające, czy zacząć brać do tego też dupka. Luteiny w dawce 3x3 już nie znoszę, mój organizm nie toleruje tego smaku... A zapomniałam zapytać na wizycie czy brać dupka. Progesteron badany w poniedziałek był 31. Moja gin twierdzi że teraz te wyniki już i tak będą nieadekwatne

@roki_1991 możesz zejść z dawki, ale ja bym od razu tego nie robiła, tylko stopniowo, np co 3 dni mniej o 1 tabl i się obserwuj - jakby się coś działo (plamienia, bóle) to trzeba wrócić do poprzedniej dawki na której jeszcze było ok.

@anna_kat masz rację mni też pomaga działanie ja ostatnią ciążę straciłam w zeszłym tygodniu. Też mam zamiar zrobić badania nasienia byłam juz u immunologa endokrynologa i diabetologa w przyszłym tyg idę do gin na konsultację i nam nadzieję że coś mi doradzić. Czekam na wyniki badań genetycznych plodu i od tego zależa kolejne działania. Trzeba walczyć nic nam nie pozostaje.

@Paulina_merysiejka podziwiam. Dziewczyny bylam na cmentarzu dla mnie to zadna ulga ze chodze na grob i ze jest ten grob dla mnie katorga najbardziej sie boje ze bede musiala znowu tam pochowac dziecko jesli sie odwaze. Ja żałuje tej decyzji o pogrzebie i tyle to tylko katorga dla mnie.
@Oczekujaca123 dziekuje ci bardzo i podziwiam ja nie moge sobie wybaczyc ze nie szukalam dalej naiwna wierzylam w przypadek hehe 15 tyg i przypadek . Tak zaluje ze sie odwazylam wtedy bez tych badan co teraz i wogole. Gdyby to byly wczesne straty to ok nie ma tego piepszonego grobu. Sorry dziewczyny ja nie wiem co sie dzieje chyba chcialam za szybko sie pozbierac a teraz mnie to dopadlo z podwojna sila jeszcze ten brak wsparcia od kogo kogokolwiek. Szukam psychologa bo widze ze sama tego nie pokonam. No i sprawa meza mysle ze obojgu potrzebny psycholog bo prawie nie rozmawiamy ze soba.

Kochane moje czy skracanie szyjki daje jakieś odczucia ? Ogólnie synek jest ułożony miednicowo i często mnie kopię po jajniku, a np dzisiaj po godz stania na cmentarzu klulo mnie w szyjce, tak może z 5 minut odczuwalam takie uklucia... teraz przeszło i jest spokój .... czasami mi się zdarzyło że mnie coś zaklulo Ale to takie jednorazowe i tyle ...

@roki_1991 luteinę odstawiałam tak, ze koło 17 tyg zaczęłam aplikować sobie 1 tabletkę (wczesniej 2), koło 18 albo 19tc całkiem z niej zrezygnowałam. A ostaniego dupka wzięłam 21+1, wtedy szlam na połówkowe (z tydzień brałam już tez tylko 1 tabletkę) i gin powiedział, ze już nie trzeba więcej, wiec to była ostania tabletka.

reklama
Do góry