reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Lekarka dala skierowanie na wolna bete hcg ja dla siebie robie beta hcg i chcialam wiedziec czy mimo to robic to z zalecenia lekarza ale skoro inne badanie to

@roki1991 to mnie nie pocieszylas :( staram sie byc spokojna...
Beta dzis 571 a 48h wczesniej 281 ... wiec szalu przyrostu chyba nie ma :(

Przestań :) mówię ci ze nawet tu na forum żadna mi nie chciała uwierzyć wtedy. Ważne że macica jest ładna, to będzie dobrze :) na następnej wizycie już będzie piękny pęcherzyk :* to był u mnie tak malutki punkt że na prawdę trzeba było mieć szczęście żeby go zobaczyć. No i mega grzebać tam tym usg...

reklama
@anna_kat - ja na szczęście aż tak bardzo mojego M gonić nie musze:) W sytuacjach „szpitalnych” staje na wysokości zadania i ogarnia ładnie:)

@dżoasia - jasne, dam rade. [emoji6]

@kas90 - dziękuję, chciałabym, aby tak było![emoji6]

@kasiula8878 - moja historie masz w stopce (widac ja na komputerze). Dwie ciaze stracone w 12 tc, jedna biochemiczna. W drugiej ciazy wada genetyczna - trisomia 16 chromosomu.

@Oczekujaca123 - jest jeszcze bardzo wczesnie, dzidzia sie na pewno pokaze! Beta hcg i wolne hcg to cos innego - w sensie, jak badasz beta hcg to powinnas beta hcg badac cały czas zeby moc porównywać wyniki.

@burczuś - jakie Ty masz te Nk?
@marthi ja dla siebie caly czas powtarzam beta hcg , lekarce nawet nie panietam czy powiedzialam ze badalam bete ;p zestresowana bylam. Mowilam ze zrobilam test, ona od razu na fotel cytologia wymazy potem dosc dlugo szukala pecherzyka pozniej wypisywanie lekow i jakos zapomnialam ! [emoji14] a teraz patrze ze skierowała mnie na wolna beta HCG i zastanawiam sie czym sie rozni te badanie i co ma na celu, bo kosztuje 50zl ;p i jako jedyne z tego co skierowala nie mam w pakiecie. A za zwykla bete placilam w szpitalu 20zl. No ale skoro to co innego i ona chce wolna Bete to zrobie.. tylko chciałam sie dowiedziec czy to aby nie to samo...

Sorki dziewczyny, ze tak wam panikuje :(
Dostalam tez globulki dopochwowe na dwa dni, bo cos jej sie tam nie podobalo, Arinil Rapid i teraz patrze ze nie stosowac w ciazy w 1trym.
Ja standardowo nie zapytalam o nr telefonu.... teraz nie wiem czy je brac kur... :(

@Oczekujaca123 pisze nie stosować w 1 trym czy nie stosować w pierwszym trym bez konsultacji z lekarzem?? Bo to różnica. Jeśli jest napisane że bez konsultacji z lekarzem to będzie to tylko dupochrno dla firmy farmaceutycznej. Wtedy bym wzięła

@Oczekujaca123 pisze nie stosować w 1 trym czy nie stosować w pierwszym trym bez konsultacji z lekarzem?? Bo to różnica. Jeśli jest napisane że bez konsultacji z lekarzem to będzie to tylko dupochrno dla firmy farmaceutycznej. Wtedy bym wzięła
@destino niby wiem.. ale tu bez wzglednie pisze ze w 1 trym nie.. nie ze po konsultacji lekarskiej tylko, ze po prostu nie... ;(
Screenshot_20181024-150757.jpg

Załączniki

• Screenshot_20181024-150757.jpg
    Screenshot_20181024-150757.jpg
    111,9 KB · Wyświetleń: 357
@Oczekujaca123 przekonywac cie nie zamierzam, ale po co ci lekarz, z ktorym nie rozmawiasz i ktoremu nie ufasz? Ja kazdy dodatkowy lek pytam i zawsze mam odpowiedz na tyle mnie satysfakcjonujaca, ze nie mam obiekcji wziac
Rozmawiałam na inne tematy. Te globulki dopisala na koniec, a ja nie sadzilam, ze taka inf znajde w ulotce... :(

Moze ktoras z was brala Arinil albo inna z metronizadolem w 1 trym?

Boje sie.. to chyba nic dziwnego, ze staram sie upewnic czy nie zaszkodze dziecku.
Na tyle ufam.lekarzowi ze nie pomyslalam zeby dopytywac czy ten lek jest w ciazy ok.. przeciez wie na jakim etapie jestem... i troche mnie ta ulotka przestraszyla :(

@Oczekujaca123 szczerze? Ja dostałam ostatnio globulki bo jakiś grzybek się zrobił. I stwierdziłam że skoro gin mi to zapisała to wie co robi, szczególnie znając mój przypadek. Dlatego postanowiłam nie czytać ulotki z obawy że znajdę tam takie właśnie informacje jak mówisz. Zaufałam swojej gin

@Oczekujaca123 szczerze? Ja dostałam ostatnio globulki bo jakiś grzybek się zrobił. I stwierdziłam że skoro gin mi to zapisała to wie co robi, szczególnie znając mój przypadek. Dlatego postanowiłam nie czytać ulotki z obawy że znajdę tam takie właśnie informacje jak mówisz. Zaufałam swojej gin
Zadzwonilam do przychodni maja sie skontaktowac z lekarka i dadza mi znac.

No to byl ostatni raz kiedy przeczytałam ulotke. :(

reklama
@Oczekujaca123 Zgadzam się z @Destino w kwestii zaufania do lekarki. Oszalejesz przez te 9 miesięcy, jeśli będziesz ją sprawdzać. Choć rozumiem: ja też bym tę ulotkę przeczytała. Natomiast wytłumaczyłabym sobie, że lepiej na takim etapie ciąży, póki nie ma mowy o przenikaniu preparatu przez łożysko, niż za kilka tygodni. Przeczytaj tutaj: Link do: The Hospital for Sick Children - Can we use metronidazole during pregnancy and breastfeeding?: Putting an end to the controversy

Do góry