reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Lekarka dala skierowanie na wolna bete hcg ja dla siebie robie beta hcg i chcialam wiedziec czy mimo to robic to z zalecenia lekarza ale skoro inne badanie to

@roki1991 to mnie nie pocieszylas :( staram sie byc spokojna...
Beta dzis 571 a 48h wczesniej 281 ... wiec szalu przyrostu chyba nie ma :(

Przestań :) mówię ci ze nawet tu na forum żadna mi nie chciała uwierzyć wtedy. Ważne że macica jest ładna, to będzie dobrze :) na następnej wizycie już będzie piękny pęcherzyk :* to był u mnie tak malutki punkt że na prawdę trzeba było mieć szczęście żeby go zobaczyć. No i mega grzebać tam tym usg...

reklama
@anna_kat - ja na szczęście aż tak bardzo mojego M gonić nie musze:) W sytuacjach „szpitalnych” staje na wysokości zadania i ogarnia ładnie:)

@dżoasia - jasne, dam rade. [emoji6]

@kas90 - dziękuję, chciałabym, aby tak było![emoji6]

@kasiula8878 - moja historie masz w stopce (widac ja na komputerze). Dwie ciaze stracone w 12 tc, jedna biochemiczna. W drugiej ciazy wada genetyczna - trisomia 16 chromosomu.

@Oczekujaca123 - jest jeszcze bardzo wczesnie, dzidzia sie na pewno pokaze! Beta hcg i wolne hcg to cos innego - w sensie, jak badasz beta hcg to powinnas beta hcg badac cały czas zeby moc porównywać wyniki.

@burczuś - jakie Ty masz te Nk?
@marthi ja dla siebie caly czas powtarzam beta hcg , lekarce nawet nie panietam czy powiedzialam ze badalam bete ;p zestresowana bylam. Mowilam ze zrobilam test, ona od razu na fotel cytologia wymazy potem dosc dlugo szukala pecherzyka pozniej wypisywanie lekow i jakos zapomnialam ! [emoji14] a teraz patrze ze skierowała mnie na wolna beta HCG i zastanawiam sie czym sie rozni te badanie i co ma na celu, bo kosztuje 50zl ;p i jako jedyne z tego co skierowala nie mam w pakiecie. A za zwykla bete placilam w szpitalu 20zl. No ale skoro to co innego i ona chce wolna Bete to zrobie.. tylko chciałam sie dowiedziec czy to aby nie to samo...

Sorki dziewczyny, ze tak wam panikuje :(
Dostalam tez globulki dopochwowe na dwa dni, bo cos jej sie tam nie podobalo, Arinil Rapid i teraz patrze ze nie stosowac w ciazy w 1trym.
Ja standardowo nie zapytalam o nr telefonu.... teraz nie wiem czy je brac kur... :(

@Oczekujaca123 pisze nie stosować w 1 trym czy nie stosować w pierwszym trym bez konsultacji z lekarzem?? Bo to różnica. Jeśli jest napisane że bez konsultacji z lekarzem to będzie to tylko dupochrno dla firmy farmaceutycznej. Wtedy bym wzięła

@Oczekujaca123 pisze nie stosować w 1 trym czy nie stosować w pierwszym trym bez konsultacji z lekarzem?? Bo to różnica. Jeśli jest napisane że bez konsultacji z lekarzem to będzie to tylko dupochrno dla firmy farmaceutycznej. Wtedy bym wzięła
@destino niby wiem.. ale tu bez wzglednie pisze ze w 1 trym nie.. nie ze po konsultacji lekarskiej tylko, ze po prostu nie... ;(
Screenshot_20181024-150757.jpg

Załączniki

• Screenshot_20181024-150757.jpg
    Screenshot_20181024-150757.jpg
    111,9 KB · Wyświetleń: 352
@Oczekujaca123 przekonywac cie nie zamierzam, ale po co ci lekarz, z ktorym nie rozmawiasz i ktoremu nie ufasz? Ja kazdy dodatkowy lek pytam i zawsze mam odpowiedz na tyle mnie satysfakcjonujaca, ze nie mam obiekcji wziac
Rozmawiałam na inne tematy. Te globulki dopisala na koniec, a ja nie sadzilam, ze taka inf znajde w ulotce... :(

Moze ktoras z was brala Arinil albo inna z metronizadolem w 1 trym?

Boje sie.. to chyba nic dziwnego, ze staram sie upewnic czy nie zaszkodze dziecku.
Na tyle ufam.lekarzowi ze nie pomyslalam zeby dopytywac czy ten lek jest w ciazy ok.. przeciez wie na jakim etapie jestem... i troche mnie ta ulotka przestraszyla :(

@Oczekujaca123 szczerze? Ja dostałam ostatnio globulki bo jakiś grzybek się zrobił. I stwierdziłam że skoro gin mi to zapisała to wie co robi, szczególnie znając mój przypadek. Dlatego postanowiłam nie czytać ulotki z obawy że znajdę tam takie właśnie informacje jak mówisz. Zaufałam swojej gin

@Oczekujaca123 szczerze? Ja dostałam ostatnio globulki bo jakiś grzybek się zrobił. I stwierdziłam że skoro gin mi to zapisała to wie co robi, szczególnie znając mój przypadek. Dlatego postanowiłam nie czytać ulotki z obawy że znajdę tam takie właśnie informacje jak mówisz. Zaufałam swojej gin
Zadzwonilam do przychodni maja sie skontaktowac z lekarka i dadza mi znac.

No to byl ostatni raz kiedy przeczytałam ulotke. :(

reklama
@Oczekujaca123 Zgadzam się z @Destino w kwestii zaufania do lekarki. Oszalejesz przez te 9 miesięcy, jeśli będziesz ją sprawdzać. Choć rozumiem: ja też bym tę ulotkę przeczytała. Natomiast wytłumaczyłabym sobie, że lepiej na takim etapie ciąży, póki nie ma mowy o przenikaniu preparatu przez łożysko, niż za kilka tygodni. Przeczytaj tutaj: Link do: The Hospital for Sick Children - Can we use metronidazole during pregnancy and breastfeeding?: Putting an end to the controversy

Do góry