reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@kasiula8878 witaj. Strasznie mi przykro z powodu tak wysokiej straty :(. Co to znaczy, ze szyjka nie była kontrolowana? Co ile ją sprawdzał? Co do mutacji samo Mthfr c hetero przez większość lekarzy nie jest wskazaniem do podawania heparyny, wiec podstaw medycznych do ryczałtu nie ma. Ale myślę, ze wiele zależy od lekarza do którego trafisz.
@Zzzzzz ja nie pomogę, bo nie mam. Pytałaś lekarza co oprócz espumisanu polecają?

Dziewczynki pozdrawiam z Karpacza :) :*

reklama
@Zzzzzz możesz spróbować rozpuszczalny easy moim zdaniem działa szybciej i lepiej ale ogólnie to tak jak piszemy nie wiem czy jest na to super rada. Ja i parę koleżanek mamy wzdęcia po nabiale z laktoza czyli zwykłym można spróbować bez laktozy
Dzięki dziewczyny. Zaparcia zaczynają mi się w nocy, koło 21 nie daja spać i jak sie napinam to dodoatkowo bolo mnie podbrzusze. Nie wiem co mam zmienic w mojej diecie jak nie jadam wyrobów mlecznych ani zbożowych ani cukru nie jadam. Ostatni posilek kolo 17, pozniej głoduje. Ostatnio jem same gotowane rzeczy na obiad i to cholerstwo dalej nie przechodzi. Z tym wypróżnieniem bywa tak ze rano mnie czysci. Moze to te magnez... Zrobię eksperyment i wezme czopek o 18 zobaczę jak to bedzie po wieczornym wypróżnieniu.

Dzięki dziewczyny. Zaparcia zaczynają mi się w nocy, koło 21 nie daja spać i jak sie napinam to dodoatkowo bolo mnie podbrzusze. Nie wiem co mam zmienic w mojej diecie jak nie jadam wyrobów mlecznych ani zbożowych ani cukru nie jadam. Ostatni posilek kolo 17, pozniej głoduje. Ostatnio jem same gotowane rzeczy na obiad i to cholerstwo dalej nie przechodzi. Z tym wypróżnieniem bywa tak ze rano mnie czysci. Moze to te magnez... Zrobię eksperyment i wezme czopek o 18 zobaczę jak to bedzie po wieczornym wypróżnieniu.

Żanetka ale to niedobrze, ze po 17 już nie jesz. Doprowadzisz organizm do ketonazy - wiem coś o tym, bo na poczatku miakam po 50 ketonów w moczu, a norma do 5. Głodzisz wtedy bobofrutka swojego. Przypuszczam, ze to bardziej niedobór jakiegoś enzymu trawiennego i trzeba pogadać z lekarzem. Na pewno nie głodzić maluszka. Bo od tego jeszcE rano wywala glukozę i można się nabawić cukrzycy przypadkiem.

@Zzzzzz to wzdecia czy zaparcia? Czy wzdecia spowodowane zaparciami? Bo wtedy rzeczywiście błonnik z pingwinkiem. Mi sie wydaje ze za długa przerwa bez jedzenia może powietrza się nałykasz ii dlatego?
No i Esp to ten easy bo on ma dawkę 125 w 1 saszetce i szybko działa bo granulat a zwykły to tylko 40 czyli 3x słabszy

@kasiula8878 witaj. Strasznie mi przykro z powodu tak wysokiej straty :(. Co to znaczy, ze szyjka nie była kontrolowana? Co ile ją sprawdzał? Co do mutacji samo Mthfr c hetero przez większość lekarzy nie jest wskazaniem do podawania heparyny, wiec podstaw medycznych do ryczałtu nie ma. Ale myślę, ze wiele zależy od lekarza do którego trafisz.
@Zzzzzz ja nie pomogę, bo nie mam. Pytałaś lekarza co oprócz espumisanu polecają?

Dziewczynki pozdrawiam z Karpacza :) :*
No właśnie jestem. Przed wizytą 6go listopada jadę I zobaczymy jak on do tego podejdzie jak jest możliwość chce heparyne. A szyjke badał co 4 tyg ale tylko palcami a powinien ją mierzyć usg bo palcami tak naprawdę nie zrobi nic sprawdzi tylko czy jest twarda czy nie a przez usg to i ja zmierzy i sprawdzi czy nie otwiera się od środka potraktował moja ciążę jak każda normalna a poprzednia CIA, a też zakończyła się w 35t

@Zzzzzz to wzdecia czy zaparcia? Czy wzdecia spowodowane zaparciami? Bo wtedy rzeczywiście błonnik z pingwinkiem. Mi sie wydaje ze za długa przerwa bez jedzenia może powietrza się nałykasz ii dlatego?
No i Esp to ten easy bo on ma dawkę 125 w 1 saszetce i szybko działa bo granulat a zwykły to tylko 40 czyli 3x słabszy
Dzieki :*

@kasiula8878 współczuje - przez głupotę lekarzy wiele dzieciaczków się rodzi przedwczesnie a wystarczyłoby minimum zainteresowania i podstawowych badań. Niesamowicie mnie to wk..... i smuci
Mutacja MTHFR nie jest wskazaniem do heparyny udowodnionym naukowo ale jak mi pow jeden mądry lekarz widzi po niej tyle pozytywnych ciąż ze warto wziać profilaktycznie

reklama
Do góry