reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@kasiula8878 witaj. Strasznie mi przykro z powodu tak wysokiej straty :(. Co to znaczy, ze szyjka nie była kontrolowana? Co ile ją sprawdzał? Co do mutacji samo Mthfr c hetero przez większość lekarzy nie jest wskazaniem do podawania heparyny, wiec podstaw medycznych do ryczałtu nie ma. Ale myślę, ze wiele zależy od lekarza do którego trafisz.
@Zzzzzz ja nie pomogę, bo nie mam. Pytałaś lekarza co oprócz espumisanu polecają?

Dziewczynki pozdrawiam z Karpacza :) :*

reklama
@Zzzzzz możesz spróbować rozpuszczalny easy moim zdaniem działa szybciej i lepiej ale ogólnie to tak jak piszemy nie wiem czy jest na to super rada. Ja i parę koleżanek mamy wzdęcia po nabiale z laktoza czyli zwykłym można spróbować bez laktozy
Dzięki dziewczyny. Zaparcia zaczynają mi się w nocy, koło 21 nie daja spać i jak sie napinam to dodoatkowo bolo mnie podbrzusze. Nie wiem co mam zmienic w mojej diecie jak nie jadam wyrobów mlecznych ani zbożowych ani cukru nie jadam. Ostatni posilek kolo 17, pozniej głoduje. Ostatnio jem same gotowane rzeczy na obiad i to cholerstwo dalej nie przechodzi. Z tym wypróżnieniem bywa tak ze rano mnie czysci. Moze to te magnez... Zrobię eksperyment i wezme czopek o 18 zobaczę jak to bedzie po wieczornym wypróżnieniu.

Dzięki dziewczyny. Zaparcia zaczynają mi się w nocy, koło 21 nie daja spać i jak sie napinam to dodoatkowo bolo mnie podbrzusze. Nie wiem co mam zmienic w mojej diecie jak nie jadam wyrobów mlecznych ani zbożowych ani cukru nie jadam. Ostatni posilek kolo 17, pozniej głoduje. Ostatnio jem same gotowane rzeczy na obiad i to cholerstwo dalej nie przechodzi. Z tym wypróżnieniem bywa tak ze rano mnie czysci. Moze to te magnez... Zrobię eksperyment i wezme czopek o 18 zobaczę jak to bedzie po wieczornym wypróżnieniu.

Żanetka ale to niedobrze, ze po 17 już nie jesz. Doprowadzisz organizm do ketonazy - wiem coś o tym, bo na poczatku miakam po 50 ketonów w moczu, a norma do 5. Głodzisz wtedy bobofrutka swojego. Przypuszczam, ze to bardziej niedobór jakiegoś enzymu trawiennego i trzeba pogadać z lekarzem. Na pewno nie głodzić maluszka. Bo od tego jeszcE rano wywala glukozę i można się nabawić cukrzycy przypadkiem.

@Zzzzzz to wzdecia czy zaparcia? Czy wzdecia spowodowane zaparciami? Bo wtedy rzeczywiście błonnik z pingwinkiem. Mi sie wydaje ze za długa przerwa bez jedzenia może powietrza się nałykasz ii dlatego?
No i Esp to ten easy bo on ma dawkę 125 w 1 saszetce i szybko działa bo granulat a zwykły to tylko 40 czyli 3x słabszy

@kasiula8878 witaj. Strasznie mi przykro z powodu tak wysokiej straty :(. Co to znaczy, ze szyjka nie była kontrolowana? Co ile ją sprawdzał? Co do mutacji samo Mthfr c hetero przez większość lekarzy nie jest wskazaniem do podawania heparyny, wiec podstaw medycznych do ryczałtu nie ma. Ale myślę, ze wiele zależy od lekarza do którego trafisz.
@Zzzzzz ja nie pomogę, bo nie mam. Pytałaś lekarza co oprócz espumisanu polecają?

Dziewczynki pozdrawiam z Karpacza :) :*
No właśnie jestem. Przed wizytą 6go listopada jadę I zobaczymy jak on do tego podejdzie jak jest możliwość chce heparyne. A szyjke badał co 4 tyg ale tylko palcami a powinien ją mierzyć usg bo palcami tak naprawdę nie zrobi nic sprawdzi tylko czy jest twarda czy nie a przez usg to i ja zmierzy i sprawdzi czy nie otwiera się od środka potraktował moja ciążę jak każda normalna a poprzednia CIA, a też zakończyła się w 35t

@Zzzzzz to wzdecia czy zaparcia? Czy wzdecia spowodowane zaparciami? Bo wtedy rzeczywiście błonnik z pingwinkiem. Mi sie wydaje ze za długa przerwa bez jedzenia może powietrza się nałykasz ii dlatego?
No i Esp to ten easy bo on ma dawkę 125 w 1 saszetce i szybko działa bo granulat a zwykły to tylko 40 czyli 3x słabszy
Dzieki :*

@kasiula8878 współczuje - przez głupotę lekarzy wiele dzieciaczków się rodzi przedwczesnie a wystarczyłoby minimum zainteresowania i podstawowych badań. Niesamowicie mnie to wk..... i smuci
Mutacja MTHFR nie jest wskazaniem do heparyny udowodnionym naukowo ale jak mi pow jeden mądry lekarz widzi po niej tyle pozytywnych ciąż ze warto wziać profilaktycznie

reklama
Do góry