reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Witajcie dziewczyny jestem po staracie synka w 25t synek był zdrowy walczył 16dni ale powikłania go wykonczyly. Powodem była prawdopodobnie szyjka która.nie była kontrolowana przez lekarza nagle doszło do porodu z dnia na dzień. Pierwsza córeczkę też urodziłam w 35t i lekarz przypuszcza że już wtedy był problem z szyjka kolejnej ciąży mam mieć założony szew. Jestem przed staraniami wzięłam się za badania zrobiłam między innymi wyniki na trombofilie wyszła mi mutacja mthfr c677t heterozygota homocysteina 7.1 czekam jeszcze na wyniki zespołu. Powiedzcie czy ta mutacja jest wskazaniem do heparyny? A ko ę są tu dziewczyny z Poznania które też mają te mutacje i poke a jakiegoś lekarza który to ogarnie? Wizytę u swojego mam 6go listopada I ciekawa jestem jak on podejdzie do tego?
Na temat lekarza się nie wypowiem ale niestety na temat szyjki więcej. Pierwsza ciążę donosiłam na krótkiej szyjce bez wsparcia ale potem miałam 5 zabiegów w tym 4 poronienia i w 6 ciąży szew jyz od 20tc. Lekarka prowadziła wszystkie moje ciążę wiec może dlatego była wyczulona. Tego tez obawiałabym się w przyszlosci najbardziej .

@Zzzzzz mi to raczej zaparcia towarzyszyły i zgaga :)

@ola90

Na temat lekarza się nie wypowiem ale niestety na temat szyjki więcej. Pierwsza ciążę donosiłam na krótkiej szyjce bez wsparcia ale potem miałam 5 zabiegów w tym 4 poronienia i w 6 ciąży szew jyz od 20tc. Lekarka prowadziła wszystkie moje ciążę wiec może dlatego była wyczulona. Tego tez obawiałabym się w przyszlosci najbardziej .

@Zzzzzz mi to raczej zaparcia towarzyszyły i zgaga :)

@ola90
No ja też mam mieć bardzo szybko założony szew. Jesteś jeszcze w ciążę że szwem?

@Oczekujaca123 jestem tylko na krótkim wypadzie: piątek wieczór - niedziela. Liczyłam, ze posiedzę w słońcu na balkonie (z widokiem na Śnieżkę), przeliczyłam się. Niewiele widać przez mgły i tylko 8 stopni. Przeszłam kawałek do centrum po bardzo dobrą kawę przy głównej ulicy. I też tylko zrobiłam sobie wycieczkę, bo zamknięta. Wróciłam leżeć i czytać :) a widoki jak poniżej
@anna_kat mam nadzieję, ze to nie będzie nic ostatecznego. Jedziesz na IP?
073CE41A-A98C-48C2-B852-03176534ACD9.jpeg

Załączniki

• 073CE41A-A98C-48C2-B852-03176534ACD9.jpeg
    073CE41A-A98C-48C2-B852-03176534ACD9.jpeg
    2,3 MB · Wyświetleń: 312
reklama
Do góry