reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@kasiula222 na wizytę u dr Przybycienia czekałam z 3 ms..., badania,konsultacja u immunologa Sachy w Krk, histeroskopia operacyjna macicy- bo mam dodatkowo wadę... no i starania: 3 ms nie zachodzenia, sprawdzenie drożności hsg-po 2 poronieniach okazało się,ze oba jajowody były niedrożne... i zaszłam w ciąże w tym samym cyklu co miałam hsg..

@iveo mi kiedyś też wyszła w moczu glukoza śladowe ilości ... czasem tak jest od leków no sterydow , czasem może świadczyć o cukrzycy . Powtórz mocz 3 tyg ;)

@olaa90 będzie dobrze spokojnie...piersi nie są żadnym wyznacznikiem raz bolą raz nie .... trzymam mocno kciuki i czekam na wieści

@kas90 dziękuję że pytasz, leci powoli do przodu .zaczynam 23 tydzień i bardzo bym chciała by się udało ciążę donosic...A co u Ciebie?

@Oczekujaca123 kciuki zaciskam i się nie stresuj... bierze heparyne i musi być dobrze;)

@bertha ty kochana dzisiaj testowalas czy ja coś pokrecilam ?

@magda1208 jak się kochana czujesz? Który u Ciebie już tydzień ... wyprawka gotowa ?

@Bunia10 cieszę się że serduszko bije ;* jak się czujesz ?

Kochane któraś miała listę wyprawkowe ?
Czuje sie ok jestem po doczszepianiu bolą mnie ręce i swędzą masakrycznie 30 paź mam kolejne USG boje sie ciągły stres a co u Ciebie ??

@Bunia10 no stres to nam już do końca będzie towarzyszył....Ja myślałam że jak dojdę to pewnego etapu to już się stresować nie będę, a tu cały czas... A czuje się teraz super , wróciły tylko wzdęcia, czuje ruchy co trochę uspokaja ....

Ja juz po wizycie u immunologa: dostalam skierowanie na aptt i p/c p. kardiolilinie igg i igm i p/c beta2glikopreteine igh i igm czyli dokladnie to co u hematologa... no ale na nfz to nie marudze.
Pytalam o encorton , powiedziala, ze ona nie widzi wskazan w moim przypadku, ze nie ryzykowalaby bo jednak nie jest to obojetny lek dla matki i dziecka
O ile u mnie moglby wyciszyc jakis stan zapalny to dla dziecka moze byc niekorzystyny. Nie podaje sie go bez przyczyny, a moja historia jednak nie wskazuje, zeby byl mi potrzebny.. tak czy tak ona mowila , ze moglby o tym zadecydowac ginekolog, wiec spytac moge , bo wielu jednak daje profilaktycznie ale ona nie zaleca dla mnie... no i to tyle. Acard brac do 32tc. Kolejna wizyta z wynikami w grudniu
Super Gratuluje trzymam kciuki

reklama
Jestem po wizycie. Wysiedziałam się znowu 5 h na tej poczekalni ale warto było [emoji173] dzidziuś żyje, ma 6 mm. Serduszko bije 120 uderzeń. Nie mogę w to uwierzyć.... :( targają mną takie emocje, ze nie mogę opanować płaczu. Nigdy nie dotrwałam na usg do takiego momentu... zawsze ciąże obumierały szybko a lekarze mnie oszukiwali :( to moje małe szczęście. 6tc3dn
Zobacz załącznik 909072

Oby Teraz tylko mój organizm się wyciszył na długie 9 ms... :( a teraz co do plamienia, mam krwiaka ale daleko od dziecka i w niczym nie zagraża i plamie z rany po resekcji przegrody... niestety wiec przy mojej wadzie macicy na plamienia muszę się poki co przygotować.
Gratulacje bicia serduszka cudownie

Do góry