reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dzięki wielkie[emoji8] właśnie przeczytałam. Zainteresowal mnie ten fragment

'ad. 2) Test limfocytotoksyczny. Przydatny jest do wyboru immunoterapii. W przypadku dodatniego testu lim-
focytotoksycznego nie ma uzasadnienia do czynnej lub biernej immunoterapii (immunizacja limfocytami lub do-
żylne wlewy immunoglobulin). Test ujemny utożsamiany
jest z brakiem odpowiedniej odpowiedzi immunologicznej matki na antygeny jaja płodowego i z brakiem przeciwciał
blokujących, choć do wykrywania tych przeciwciał wykorzystywane są innego rodzaju testy.'

No i w sumie rozumiem z tego, ze ewentualne wlewy czy szczepienia nie bylyby dla mnie. Moje LCT to 2,37, a ujemny test byl do 0,3 chyba. W ogole nie rozumiem tego. Z tego wynika, ze dodatni test wskazuje na odpowiedz organizmu matki na antygeny jaja. To w sumie nie rozumiem dlaczego dostałam z tego powodu immunosupresje, nie wiem czy ten moj wynik byl az za wysoki, czy o co chodzi. Docent mi to tak wtedy tlumaczyl, ze na podstawie tego wyniku wiadomo, ze moj organizm odrzuca zarodek.

reklama
Ja juz po wizycie u immunologa: dostalam skierowanie na aptt i p/c p. kardiolilinie igg i igm i p/c beta2glikopreteine igh i igm czyli dokladnie to co u hematologa... no ale na nfz to nie marudze.
Pytalam o encorton , powiedziala, ze ona nie widzi wskazan w moim przypadku, ze nie ryzykowalaby bo jednak nie jest to obojetny lek dla matki i dziecka
O ile u mnie moglby wyciszyc jakis stan zapalny to dla dziecka moze byc niekorzystyny. Nie podaje sie go bez przyczyny, a moja historia jednak nie wskazuje, zeby byl mi potrzebny.. tak czy tak ona mowila , ze moglby o tym zadecydowac ginekolog, wiec spytac moge , bo wielu jednak daje profilaktycznie ale ona nie zaleca dla mnie... no i to tyle. Acard brac do 32tc. Kolejna wizyta z wynikami w grudniu

No to jesteśmy na podobnym etapie....
Dzis 24dc... od tygodnia czuje, ze cos jest nie tak... wczoraj cień cienia... dzis mocniejsza kreska... spanikowalam.. pojechalam na bete - 35. Progesteron 21. W sobote powtorze bete.
Pierwszy zastrzyk z heparyny za mna. Mialam wypisane od.pozytywnego testu... teraz mysle czy to wszystko nie za szybko... skoro @ mialaby byc w poniedzialek i wszystko moze sie stac.... moze za szybko dzialam ;/
Mam luteine z poprzedniej ciazy.. nie wiem czy brac? Wizytę mam dopiero 30.10, bo bylam zapisana w związku z bolami brzucha to juz nie bede przekladac bo bez sensu...
Boje sie... [emoji20]
Nie wiem co sie dzieje.. chyba swiruje... :(
Gratulacje! Pokaz testy i napisz który jest z tego dnia co beta 35? I w którym dniu miałaś owulacje? Bo dopiero 24dc a ty od tygodnia czułaś coś na rzeczy? Wow, super!

Ja tez mam zalecenie od ginekologa żeby luteinę doodbytniczo stosować, żeby nie było infekcji.

@Destino a skad masz info ze moze byc doodbytniczo luteina? Pytam bo kurde szukam i nie widze takiej inf nigdzie :(

@bertha ty kochana dzisiaj testowalas czy ja coś pokrecilam ?
Nie nie, ja dopiero mam owu [emoji4]

Plastulinka - szkoda, ale tak jak mowisz, wszystko ma swój czas! Moje dzieci tez wciąż czekają na swój czas :)

@iveo mi kiedyś też wyszła w moczu glukoza śladowe ilości ... czasem tak jest od leków no sterydow , czasem może świadczyć o cukrzycy . Powtórz mocz 3 tyg ;)

@olaa90 będzie dobrze spokojnie...piersi nie są żadnym wyznacznikiem raz bolą raz nie .... trzymam mocno kciuki i czekam na wieści

@kas90 dziękuję że pytasz, leci powoli do przodu .zaczynam 23 tydzień i bardzo bym chciała by się udało ciążę donosic...A co u Ciebie?

@Oczekujaca123 kciuki zaciskam i się nie stresuj... bierze heparyne i musi być dobrze;)

@magda1208 jak się kochana czujesz? Który u Ciebie już tydzień ... wyprawka gotowa ?

@Bunia10 cieszę się że serduszko bije ;* jak się czujesz ?

Kochane któraś miała listę wyprawkowe ?
@iveo mi kiedyś też wyszła w moczu glukoza śladowe ilości ... czasem tak jest od leków no sterydow , czasem może świadczyć o cukrzycy . Powtórz mocz 3 tyg ;)

@olaa90 będzie dobrze spokojnie...piersi nie są żadnym wyznacznikiem raz bolą raz nie .... trzymam mocno kciuki i czekam na wieści

@kas90 dziękuję że pytasz, leci powoli do przodu .zaczynam 23 tydzień i bardzo bym chciała by się udało ciążę donosic...A co u Ciebie?

@Oczekujaca123 kciuki zaciskam i się nie stresuj... bierze heparyne i musi być dobrze;)

@magda1208 jak się kochana czujesz? Który u Ciebie już tydzień ... wyprawka gotowa ?

@Bunia10 cieszę się że serduszko bije ;* jak się czujesz ?

Kochane któraś miała listę wyprawkowe ?

Cieszę się że, u was wszystko w porządku i oby tak do końca.
Dziękuję że pytasz my zaczynam 34 tydz.
Czuję się raz lepiej raz gorzej.
Jesteśmy po wizycie z malutką dobrze warzy 2200 tylko moja szyjka bardzo krótka i martwię się czy dotrwamy do 38 tyg.
Leżeć leżeć takie zalecenie bez emocji i stresu.

Gratulacje! Pokaz testy i napisz który jest z tego dnia co beta 35? I w którym dniu miałaś owulacje? Bo dopiero 24dc a ty od tygodnia czułaś coś na rzeczy? Wow, super!

Ja tez mam zalecenie od ginekologa żeby luteinę doodbytniczo stosować, żeby nie było infekcji.

Nie nie, ja dopiero mam owu [emoji4]

Plastulinka - szkoda, ale tak jak mowisz, wszystko ma swój czas! Moje dzieci tez wciąż czekają na swój czas :)
Jeden robilam w srode wieczorem i mialam wyrzucic i zobaczylam cien cienia..
Wydawalo mi sie, ze mam urojenia... ale.pokazalam mezowi i tez cos tam widzial a mowi, ze slepy jest kret. Na zdjeciu nic nie widac pod swiatlo bylo widac.
Wczoraj ol 17.30 zrobilam drugi test - watpliwosci nie bylo krecha druga jest
Beta zrobiona niecala godzinę po tescie.

Podejrzewam, ze mam wczesniejsza owu.. ale nie sprawdzalam wtedy temp. Pierwsza ciaza z Frankiem tez wykryta na tym samym etapie. 3-4 dni przed @.
Mowie, ze czulam cos pd tygodnia bo tak jak w poprzedniej ciazy przespalam prawie caly tydzien , który poprzedzal zrobienie testu. W piatek te kilka kropeczek na wkladce a pozniej w niedziele mialam przez 5 min takie klucia jajnika jakby mnoe ktos gryzl... laczac fakty wyszlo , ze trzeba zrobic test.... a teraz sie boje, bo jeszcze wszystko sie moze wydarzyc...

W rzeczywistosci ta kreska jest troche bardziej widoczna

20181019_072319.jpg

Załączniki

• 20181019_072319.jpg
    20181019_072319.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 421
Oczekowanie, piękna ta krecha z bety 35! A cień myśle ze byłby lepiej widoczny gdyby się rozebralo test. Czyli jakoś od implantacji czułaś zmęczenie. To jakoś tak szacuje ze około 12dpo miałaś ta betę 35.
Dzięki za zdjęcia!

reklama
Do góry