reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marshia - ok, dzieki za wyjaśnienie;)
noo, chciałabym być już po...
Histeroskopia to był najprzyjemniejszy zabieg jaki miałam :) po prostu zasnęłam i się obudziłam, nic mnie nie bolało później...
także rozumiem ze się stresujesz bo pójście do szpitala to zawsze stres, ale mysle ze po zabiegu będziesz mówić tak jak my :) :)

reklama
Dziewczyny czy to normalne że na trzeci dzień po zabiegu boli mnie brzuch ? Wczoraj nic a dziś mnie brzuch pobolewa wzięłam Ibuprom . Antybiotyk mam przypisany .
Ja po zabiegu łyżeczkowania miałam dość długo bóle podbrzusza, czułam sie strasznie ,, poszarpana”, nie mogłam bez bólu skorzystać z toalety, co najmniej dwa tygodnie czułam się bardzo chora. Ale jeśli będziesz się bardzo denerwować to zbadaj sobie za jakoś czas betę i zobacz czy spada... albo idź na wizytę ale polecam jeszcze triche odczekać, może przejdzie samo
A ja znowu post pod postem, przepraszam :)

Ja po zabiegu łyżeczkowania miałam dość długo bóle podbrzusza, czułam sie strasznie ,, poszarpana”, nie mogłam bez bólu skorzystać z toalety, co najmniej dwa tygodnie czułam się bardzo chora. Ale jeśli będziesz się bardzo denerwować to zbadaj sobie za jakoś czas betę i zobacz czy spada... albo idź na wizytę ale polecam jeszcze triche odczekać, może przejdzie samo
A ja znowu post pod postem, przepraszam :)
Dziwne wczoraj nic nie bolało a dziś brzuch tak okresowo ale może przejdzie ... Wczoraj za dużo porobilam . Beta chyba spada bo piersi mniej bolą .

@Oczekujaca123 moim zdaniem bardzo dobry moment na zbadanie APS bo te wskazniki jeszcze rosną w ciązy

@anna_kat trzeba sobie powtarzać że ta ciąża jest inna wierzę że wszystko jest ok

Odnośnie progesteronu Malina w swojej pracy opisuje jego immunomodulujacy wpływ czyli pozytywna ochrona zarodka można poczytac. I tam jest o hormonie naturalnym (czyli luteina) bo dupek jak pisze @Destino to syntetyczny progesteron

@Oczekujaca123 luteina co 12 h najlepiej czy to bedzie 8 i 20 czy 10 i 22 wszystko jedno ustal sobie jakies
Czy Ty bierzesz Acard?
Vit D bym brała 2000 j bo to standartowa dawka w ciąży , vit C niby można 1000 ale ja wiem czy cały czas? to taka dawka uderzeniowa wydaje mi się że 200 - 400 wystarczy

@Marthi powodzenia na badaniu! Ja go jakoś specjalnie nie przeżyłam- poszłam, zrobiłam na 2 dzień dom i już

@smerfik88 ja dziś po wizycie - zaczełam mierzyć cukry na czczo i po jedzeniu i są ok - dr mówi żeby mierzyć dalej i powtórzyć ten mocz ale w tym tygodniu bo za 3 to niekoniecznie bede jeszcze w ciąży....
Steryd odstawiłam 20 tyg temu to chyba juz nie ma wpływu

@Oczekujaca123 moim zdaniem bardzo dobry moment na zbadanie APS bo te wskazniki jeszcze rosną w ciązy

@anna_kat trzeba sobie powtarzać że ta ciąża jest inna wierzę że wszystko jest ok

Odnośnie progesteronu Malina w swojej pracy opisuje jego immunomodulujacy wpływ czyli pozytywna ochrona zarodka można poczytac. I tam jest o hormonie naturalnym (czyli luteina) bo dupek jak pisze @Destino to syntetyczny progesteron

@Oczekujaca123 luteina co 12 h najlepiej czy to bedzie 8 i 20 czy 10 i 22 wszystko jedno ustal sobie jakies
Czy Ty bierzesz Acard?
Vit D bym brała 2000 j bo to standartowa dawka w ciąży , vit C niby można 1000 ale ja wiem czy cały czas? to taka dawka uderzeniowa wydaje mi się że 200 - 400 wystarczy

@Marthi powodzenia na badaniu! Ja go jakoś specjalnie nie przeżyłam- poszłam, zrobiłam na 2 dzień dom i już

@smerfik88 ja dziś po wizycie - zaczełam mierzyć cukry na czczo i po jedzeniu i są ok - dr mówi żeby mierzyć dalej i powtórzyć ten mocz ale w tym tygodniu bo za 3 to niekoniecznie bede jeszcze w ciąży....
Steryd odstawiłam 20 tyg temu to chyba juz nie ma wpływu
Ok mam nadzieje, ze cos tu zdzialam u immunologa ;)

Tak biore tez acard w sumie od sierpnia jak gin zobaczyła wyniki mutacji kazala brac. Dawke 75.

Gdzie znajde ta prace Maliny?
Kurde tak na logike to ten naturalny powinien byc niby lepsze... chetnie poczytam

Krzyze mnie bola... :/ nie chce tez tak nerwowo na wszystko reagowac bo w zasadzie w obecnym momencie nie wiele moge... ale troche sie stresuje...

Zbadam ta witamine D czy mi sie podniosl poziom i jak tak to zejde do 2000. A ile przed badaniem.powinnam odstawić branie, zeby bylo miarodajne?

@Oczekujaca123 nic wcześniej nie musisz odstawiać D masz jakis poziom we krwi i już można badac
Skonsultuj z lekarzem ale ja bym zmniejszyła dawkę do standartowej ciążowej 2000 to zupelnie wystarczy
Vit D wazna ale nie najważniejsza na swiecie.

http://www.ptmp.com.pl/png/png4z1_2011/PNG41-6-Malinowski-algorytm.pdf
To artykuł Maliny ale ciężko się przedrzeć ;)

@smerfik88 o własnie wyprawka :)! Podaj na priv maila to Ci wyślę dokładnie to co marshii bo to była taka najaktualniejsza z uwagami z czego zrezygnowałam i dlaczego

reklama
Do góry