iveo
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak trzymać idę do lekarza gin w poniedziałek popytam co ona o tym myśli jeśli chcesz?@Porzeczka1234 1 tabletka 500 mg chyba nie ma aż takiego wpływu. Zreszta ja nie miałam problemów z wagą przed braniem glucko. Nie schudłam po nim ani grama, jak zaczęłam brać 1,5 roku temu. Także u mnie nie szło nigdy o wagę przy braniu mety. Ale boje się odstawic ze względu na tą potencjalną cukrzycę. Matylda brała do 22 tc, odstawiła i pamiętacie pewnie jej akcje. Cukier kontroluję teraz parę razy dziennie, ale dopuero teraz zaczyna się ten czas kiedy insulina zaczyna fiksować.
Ketonów w moczu tez już nie mam, sprawdzam paskami, wiec normalnie wciagam kanapkę z wędliną albo serem. A ze wczoraj ugotowałam późno zupę na dziś, to skorzystałam i od razu spróbowałam .
Od dziś pilnuję picia. Min 1,5 l wody i jem więcej.
Tak trzymać idę do lekarza gin w poniedziałek popytam co ona o tym myśli jeśli chcesz?
Mnie 1 tabletki nie chcą dac chodź insulina nie za dobrze jestem na diecie zobaczymy czy w poniedziałek jednak ja dostanę bo we wtorek mam Endo z polecenia to też ją zapytać mogę!
@iveo ja robiłam insulinę po ciąży wcześniej nie . Na czczo mam 15 po godzinie w normie po 2 - 40 i endo z nfz kazała mi trzymać dietę i najwyżej po 1,5 miesiąca wdroży leki tylko ja 2 miesiące na diecie i nic lepiej nie jest i nie czuje sie najlepiej zobaczymy co na to moja gin i nowa Endo. Tylko dziwi mnie że jeśli mówi, że wdrożymy leki po 1,5 miesiąca dlaczego nie teraz pytam ona bo nie ręce mi opadły@Porzeczka1234 a jakie masz wyniki insuliny?
Co lekarz to inne zdanie w tym temacie
Mi Malina pisał przy wcale niewysokich wynikach a dr P np nie pisze przy dużo wyzszych