reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marshia wielkość brzucha zależy od jelit ewentualnie ulozenia malej nie od dzidzi co rośnie 100 g na tydzień. Ja w sierpniu 77.8 a teraz 76.3. Kup se detektor bo się niepotrzebnie wkrecasz a jak na ruchy masz czekać tyle co ja to już w ogole.

reklama
@marshia mialam na studiach kolezanke, u ktorej brzuch zaczal rosnac dopiero od 6 miesiaca (wtedy nie wiedzialam nawet ze mozna liczyc tygodnie:p). A byla naprawde wysoka i szczuplutka. Za to potem jak gdzies wchodzila to najpierw brzuch, potem dlugo nic a na koncu Magda :D jeszcze sie nadzwigasz brzunia:)

Milej soboty dziewczynki!

@Zzzzzz za Ciebie mocne kciuki, aby bylo dobrze!

Dzięki kochane. Ciut mnie uspokoiłyscie, ze tak może być. Wczoraj rzeczywiście mało piłam, na kolacje w zasadzie „wypiłam” krem z dyni, a nie kanapka czyli chleb.
Może mała inaczej się ułożyła faktycznie.
Na pewno muszę zacząć więcej pic, w lato piłam 2 l i więcej standardowo, teraz ledwo trochę ponad 1 litr :(

@marshia a mnie przyszło do głowy bierzesz gluko.. może dlatego nie tyjesz jakoś super.. ale masz jeszcze na to czas..Kup dedektor on na prawdę uspokaja. Mnie Malina mówił że jeśli kolacji nie chce jeść to nie właśnie kremy itd tylko lepiej suchy chlebek typu waza i białko od tego dzidzia rośnie np serek wiejskie , jogurt itd.. chleb dlatego że miałam te ketony w moczu ciągle..

@Porzeczka1234 1 tabletka 500 mg chyba nie ma aż takiego wpływu. Zreszta ja nie miałam problemów z wagą przed braniem glucko. Nie schudłam po nim ani grama, jak zaczęłam brać 1,5 roku temu. Także u mnie nie szło nigdy o wagę przy braniu mety. Ale boje się odstawic ze względu na tą potencjalną cukrzycę. Matylda brała do 22 tc, odstawiła i pamiętacie pewnie jej akcje. Cukier kontroluję teraz parę razy dziennie, ale dopuero teraz zaczyna się ten czas kiedy insulina zaczyna fiksować.
Ketonów w moczu tez już nie mam, sprawdzam paskami, wiec normalnie wciagam kanapkę z wędliną albo serem. A ze wczoraj ugotowałam późno zupę na dziś, to skorzystałam i od razu spróbowałam :).
Od dziś pilnuję picia. Min 1,5 l wody i jem więcej.

@Porzeczka1234 1 tabletka 500 mg chyba nie ma aż takiego wpływu. Zreszta ja nie miałam problemów z wagą przed braniem glucko. Nie schudłam po nim ani grama, jak zaczęłam brać 1,5 roku temu. Także u mnie nie szło nigdy o wagę przy braniu mety. Ale boje się odstawic ze względu na tą potencjalną cukrzycę. Matylda brała do 22 tc, odstawiła i pamiętacie pewnie jej akcje. Cukier kontroluję teraz parę razy dziennie, ale dopuero teraz zaczyna się ten czas kiedy insulina zaczyna fiksować.
Ketonów w moczu tez już nie mam, sprawdzam paskami, wiec normalnie wciagam kanapkę z wędliną albo serem. A ze wczoraj ugotowałam późno zupę na dziś, to skorzystałam i od razu spróbowałam :).
Od dziś pilnuję picia. Min 1,5 l wody i jem więcej.
Tak trzymać idę do lekarza gin w poniedziałek popytam co ona o tym myśli jeśli chcesz?

Mnie 1 tabletki nie chcą dac chodź insulina nie za dobrze jestem na diecie zobaczymy czy w poniedziałek jednak ja dostanę bo we wtorek mam Endo z polecenia to też ją zapytać mogę!

Tak trzymać idę do lekarza gin w poniedziałek popytam co ona o tym myśli jeśli chcesz?

Mnie 1 tabletki nie chcą dac chodź insulina nie za dobrze jestem na diecie zobaczymy czy w poniedziałek jednak ja dostanę bo we wtorek mam Endo z polecenia to też ją zapytać mogę!

Zapytaj kochana. Chociaż znając podejście polskich lekarzy będą kazali odstawic. Pomimo ze w Anglii, w Niemczech i Szwecji prowadzi się ciaze i na insulinie, i metforminie.

reklama
@Porzeczka1234 a jakie masz wyniki insuliny?
Co lekarz to inne zdanie w tym temacie
Mi Malina pisał przy wcale niewysokich wynikach a dr P np nie pisze przy dużo wyzszych
@iveo ja robiłam insulinę po ciąży wcześniej nie . Na czczo mam 15 po godzinie w normie po 2 - 40 i endo z nfz kazała mi trzymać dietę i najwyżej po 1,5 miesiąca wdroży leki tylko ja 2 miesiące na diecie i nic lepiej nie jest i nie czuje sie najlepiej zobaczymy co na to moja gin i nowa Endo. Tylko dziwi mnie że jeśli mówi, że wdrożymy leki po 1,5 miesiąca dlaczego nie teraz pytam ona bo nie ręce mi opadły

Ps myślę od nowego roku postarać się o rodzeństwo to nie będę mogła brać tych leków i koło się zamyka

Do góry