reklama
Porzeczka1234
Fanka BB :)
@smerfik88 moja gin mówiła ,że raz dziennie. Kochana uspokoj sie troszke bo oszalejesz!
@Zzzzzz trzymam kciuki za błąd pomiaru. Leż i nic nie rób w poniedziałek wizyta. Jeśli dobrze pamiętam @nafoczka foczunia miała zakładany szew na 1 cm szyjki pewnie się odezwie!
@maa821 Kochana współczuję przeżyć z tym łożyskiem. Mam nadzieję , że twój lekarz to skonsultuje i będzie gotowy na cc wszystko będzie dobrze. Moja Zosia spała w rożku. Kupiłam i pościel i kocyki ale pod kołderką nie spała do teraz za to na poduszcze śpi już ok 7 miesięcy ale ona płaska jest.
@marshia @magda1208 jak się czujecie . Madziu u nas Zosia szaleje zęby nam dokuczają wychodzi 8 ząbek. Poza tym mam mała rozrabiakę i nie dosypiam ostatnio ale nie narzekam!
@bertha trzymam kciuki obyś zobaczyła te 2 kreski w tym cyklu!
@Zzzzzz trzymam kciuki za błąd pomiaru. Leż i nic nie rób w poniedziałek wizyta. Jeśli dobrze pamiętam @nafoczka foczunia miała zakładany szew na 1 cm szyjki pewnie się odezwie!
@maa821 Kochana współczuję przeżyć z tym łożyskiem. Mam nadzieję , że twój lekarz to skonsultuje i będzie gotowy na cc wszystko będzie dobrze. Moja Zosia spała w rożku. Kupiłam i pościel i kocyki ale pod kołderką nie spała do teraz za to na poduszcze śpi już ok 7 miesięcy ale ona płaska jest.
@marshia @magda1208 jak się czujecie . Madziu u nas Zosia szaleje zęby nam dokuczają wychodzi 8 ząbek. Poza tym mam mała rozrabiakę i nie dosypiam ostatnio ale nie narzekam!
@bertha trzymam kciuki obyś zobaczyła te 2 kreski w tym cyklu!
@Porzeczka1234 nie no czuje dzieciaka to jestem spokojna... Ja właśnie się bałam uzywac detektora bo nie wiedziałam jak często go uzywac
@Destino nic tak nie uspokoja kobiety jak ruch dziecka
@Destino nic tak nie uspokoja kobiety jak ruch dziecka
marshia
Fanka BB :)
@Destino ja tez dziś u dentysty byłam. Bo w marcu zęby sprawdzane i ok, a teraz codziennie któryś boli... okazało się, ze to moje odsłonięte gdzieniegdzie szyjki (bo za mocno szoruje) i ogólna nadwrażliwość.
@Porzeczka1234 genetalnie u mnie git. Dziś powiedziałam prezesowi, kazał iść na L4 w mojej sytuacji, a potem stwierdził, ze przy moim lekkim ADHD to tez mnie nie widzi w domu przez tyle czasu i mam obiecać, ze po prostu zwolnię i będę robić na pół gwizdka wszystko . Prezes-skarb
Wczoraj z kolei zaliczyłam swojego okulistę. Myślałam, ze będę mieć obowiązkowo CC, bo wada i kilja raxy podklejana siatkówka. A okazuje się, ze to zależy od aktualnej sytuacji dna oka. A ze teraz wszystko gra, to tylko pro forma zalaseruje dodatkowo w grudniu lekko i pod katem okulistycznym obowiązku CC nie ma.
Ruchów wciąż nie czuje poza tym mam schizy, bo waga wciąż tylko +3, dziś się ważyłam. A mam 19+5. Do tego brzuch ledwo ledwo, rano to w ogole płasko :/. Mam wrażenie, ze jest mniejszy niż kilja dni temu. A usg we wtorek dopiero .
@maa821 @Zzzzzz wspolczuję stresów oby wszystko było dobrze.
@Porzeczka1234 genetalnie u mnie git. Dziś powiedziałam prezesowi, kazał iść na L4 w mojej sytuacji, a potem stwierdził, ze przy moim lekkim ADHD to tez mnie nie widzi w domu przez tyle czasu i mam obiecać, ze po prostu zwolnię i będę robić na pół gwizdka wszystko . Prezes-skarb
Wczoraj z kolei zaliczyłam swojego okulistę. Myślałam, ze będę mieć obowiązkowo CC, bo wada i kilja raxy podklejana siatkówka. A okazuje się, ze to zależy od aktualnej sytuacji dna oka. A ze teraz wszystko gra, to tylko pro forma zalaseruje dodatkowo w grudniu lekko i pod katem okulistycznym obowiązku CC nie ma.
Ruchów wciąż nie czuje poza tym mam schizy, bo waga wciąż tylko +3, dziś się ważyłam. A mam 19+5. Do tego brzuch ledwo ledwo, rano to w ogole płasko :/. Mam wrażenie, ze jest mniejszy niż kilja dni temu. A usg we wtorek dopiero .
uważam ze maluszkowi najlepiej jest otulonemu w rozkuDziewczyny, pod czym śpi takie małe dziecko? W rozku? Pod jakaś kołderka ? Czy ma jakaś plaskata poduszeczkę? Kompletnie już nie pamietam jak to było...
@Porzeczka1234 słoneczko jestem jestem i odpisuje :*
To niestety jest mój największy strach. A powiedz mi czy masz już dzieci albo czy jeszcze oprócz tej oczywiście szczęśliwej ciąży jeszcze byś chciała bo powiem tak szew jest lepszym rozwiązaniem niż pessar ale niszczy szyjkę wiec przy kolejnych ciążach lepiej by nie było. Tak w skrócie miałam lej na 14mm i ba takiej wysokości założyli szew i choć cała szyjka była 26mm to w przypadku "puszczania" szyjki liczy się do leja. Pani dok zauważyła to w 20tc ale jeszcze przed założeniem trzeba posiewy i takie tam wiec do 21tc zeszło. Specjalnie dla ciebie dorzucam wypis ze szpitala. Może coś tam wyczytasz :*Tak , tak wiem ze nie norma.
@nafoczka przypomij mi proszę na jaką dlugosx szyjki zakaldali Ci szew? Ja mam ten pessar ale czy da rade...
zaaazdrooooszczeee ♡Dziewczynki jak dobrze jest czuc ruchy dziecka. Bylam dzis u dentysty, a ze panicznie sie boje, to oczywiscie skurczy dostalam, kilku innych ekscesow i juz zaczelam sie martwic o maluszka. Oh jak dobrze czuc ruchy
Jeśli chodzi o zeby to u mnie masakra po ciąży. Leczylam 10 zębów w tym.u 3 szyjki wiec chyba musimy się z tym i tysiącem innych dolegliwości liczyć :/@Destino ja tez dziś u dentysty byłam. Bo w marcu zęby sprawdzane i ok, a teraz codziennie któryś boli... okazało się, ze to moje odsłonięte gdzieniegdzie szyjki (bo za mocno szoruje) i ogólna nadwrażliwość.
Załączniki
Pierwsze ciaze sa czesto dlugo 'plaskie'. Nie wiem ile masz wzrostu, ale u wyzszych kobiet ponoc brzuch pokazuje sie pozniej. Ja mialam dopiero w 7 miesiacu taki, ze ktos mogl stwierdzic, ze to juz raczej ciaza, a nie wzdecia, a mialam wtedy +12kg juz. I jeszcze sie mnie ludzie w pociagu pytali czy im miejsce ustąpie [emoji16]Takze bym się tym nie martwila na zapas. A kilogramy chyba nie sa az takie ważne@Destino ja tez dziś u dentysty byłam. Bo w marcu zęby sprawdzane i ok, a teraz codziennie któryś boli... okazało się, ze to moje odsłonięte gdzieniegdzie szyjki (bo za mocno szoruje) i ogólna nadwrażliwość.
reklama
Podziel się: