Do niskich nie nalezysz, a i brzuch moze Ci sie akurat tak ulozyc, ze dlugo go nie bedzie widac. Ja nigdy nie mialam takiej typowej piłki. Jak na usg wszystko ok to nie ma sie co martwic. Co poradzisz, taka uroda [emoji6]@anna_kat mam 170 cm, waga wyjściowa 58,4, teraz 61,6. Jutro cykne fotę brzucha rano.
reklama
marzycielka81
Fanka BB :)
Zzzzzz
@nafoczka dziękuje :* mnie straszą tym ze jak zaloza szew to moge urodzic bo skurcze bo worek owodniowy pęknie. Ze znieczulenie. Ale z drugiej strony jak bedzie zle u mojej gin na kontroli to co mam do stracenia. To jest moja 3 ciaza porod 1wszy. Nie wiem czy bede miala inne dzieci. Ciaze ewidentnie nie sa dla mnie. Ale cóż jak mus to mus.
Bolało?
@marshia niektore kobiety tak maja z brzuszkiem. Zacznie się robić. Spokojnie. Ja wygladam jakbym zjadla 3 obiady pod rzad. Ale nie tak ze mam piłeczke.
Bolało?
@marshia niektore kobiety tak maja z brzuszkiem. Zacznie się robić. Spokojnie. Ja wygladam jakbym zjadla 3 obiady pod rzad. Ale nie tak ze mam piłeczke.
Ostatnia edycja:
marshia
Laski jestem nie powiem co ze strachu. Mam mniejszy brzuch od 2-3 dni. Mam zdjęcie z wtorku i z dziś. Dziś jest 19+5. Niby cos tam czasem plumknie jak przykładam rękę, ale przecież brzuch powinien chyba rosnąć z każdym dniem??????? Waga we wtorek 61,6 dziś 61,3
Czy któraś tak miała/ma????? Ze brzuch może być ciut mniejszy nagle. Ryczeć mi się już chce, a przecież nie pojadę z tym na IP.... :/
Czy któraś tak miała/ma????? Ze brzuch może być ciut mniejszy nagle. Ryczeć mi się już chce, a przecież nie pojadę z tym na IP.... :/
Załączniki
roxie123
@marshia kochana to tez zalezy co zjesz ... i czy jestes po wc czy nie jesli chodzi o wagę to takie zahwianie to nic [emoji4] dzidzia jeszcze nie jest taka duza i nie wypycha tak do przodu ma czas , tak naprawdę brzus rosnie u kazdego swoim tempem .
Rozumiem niepokoj ;*
Na grudniowkach jest dziewczyna , ktorej ciaza chyba poszla w kręgosłup [emoji23] a wszystko jest dobrze . Takze glowa do góry. A rosniecie brzuszka chyba trzeba bardziej obserwowac w ostatnich tyg bo wtedy bobas ma gwałtowny przyrost tkanki tłuszczowej i mnie jak obserwowali to pytali o brzuszek czy widze , ze rosnie . Tyle ze u mnie taka uroda , ze od poczatku tylko w brzuszek szlo . Jak bedziesz miec wizyte to popytaj , ale mysle , ze nie masz powodu do zmartwienia [emoji4]
Co do wagi mozesz sobie fundowac wiecej kalorii , bo tez jestes jak ja z tych szczypiorkow a mala ciagnie z Ciebie coraz wiecej [emoji4] ja jestem juz praktycznie 12kg na plus a jeszcze pare tyg jest [emoji85]
Rozumiem niepokoj ;*
Na grudniowkach jest dziewczyna , ktorej ciaza chyba poszla w kręgosłup [emoji23] a wszystko jest dobrze . Takze glowa do góry. A rosniecie brzuszka chyba trzeba bardziej obserwowac w ostatnich tyg bo wtedy bobas ma gwałtowny przyrost tkanki tłuszczowej i mnie jak obserwowali to pytali o brzuszek czy widze , ze rosnie . Tyle ze u mnie taka uroda , ze od poczatku tylko w brzuszek szlo . Jak bedziesz miec wizyte to popytaj , ale mysle , ze nie masz powodu do zmartwienia [emoji4]
Co do wagi mozesz sobie fundowac wiecej kalorii , bo tez jestes jak ja z tych szczypiorkow a mala ciagnie z Ciebie coraz wiecej [emoji4] ja jestem juz praktycznie 12kg na plus a jeszcze pare tyg jest [emoji85]
Ostatnia edycja:
Najlepiej wypros szybsze usg u swojego lekarza. A jak nie, to wypij meliske i myśl o czymś przyjemnym. Myśle, ze to nie jest argument do niepokoju. Nie na tym etapie@maa821 we wtorek taka szybka na NFZ. Ale może swojego doktorka wyproszę o szybkie usg w szpitalu, bo u niego wizyta za tydzień we wtorek. I wtedy połówkowe.
@marshia z brzuszkiem to tez jest tak, ze jak mocne miesnie brzucha to dzialaja jak gorset i wtedy brzuszek duzo pozniej wychodzi. I tak jak @anna_kat pisze, w pierwszej ciazy zawsze dlugo nie widac. U mnie teraz tez slabawo, choc juz troche go jest. A miesnie juz mocno rozciagniete. U mnie to bardziej widac niestety powiekszona juz watrobe niz ciaze.
Dobrze miec mocne miesnie brzucha wtedy nie rozchodza sie po porodzie, a to bardzo wazna kwestia.
Wiem, ze bys chciala... to zrozumiale, jednak wszystko w swoim czasie. Kazda z nas jest naprawde inna nawet w fizjonomii. Jeszcze przyjdzie taki czas, ze zatesknisz za plaskim brzuszkiem [emoji6]
@marshia a z waga to tak jak pisze @roxi123 jedno porzadne wyproznienie z rana i nawet do 1kg mniej moze byc. Kupka tez potrafi wazyc. Przyrost brzuszka jesli dziecie rosnie o niewielu rzeczach mowi. Poza tym dopiero ok 30 tc dziecko zaczyna porzadnie przybierac. Ja mam zamiar jak najdluzej wazyc jak najmniej. U mnie waga ciagle raz do przodu raz do tylu. Tym sie nie martwie, ale skurczami... dzis w nocy kilka godzin takie regularne, ze myslalam, ze juz urodze. Tak wiec slonko cyc do przodu, brzuszek wciagnac, spiac posladki i dac dziecku ze stresu odpoczac. Mamusiu, bedziesz miala niedlugo w domu dzidziusia [emoji1]
Dobrze miec mocne miesnie brzucha wtedy nie rozchodza sie po porodzie, a to bardzo wazna kwestia.
Wiem, ze bys chciala... to zrozumiale, jednak wszystko w swoim czasie. Kazda z nas jest naprawde inna nawet w fizjonomii. Jeszcze przyjdzie taki czas, ze zatesknisz za plaskim brzuszkiem [emoji6]
@marshia a z waga to tak jak pisze @roxi123 jedno porzadne wyproznienie z rana i nawet do 1kg mniej moze byc. Kupka tez potrafi wazyc. Przyrost brzuszka jesli dziecie rosnie o niewielu rzeczach mowi. Poza tym dopiero ok 30 tc dziecko zaczyna porzadnie przybierac. Ja mam zamiar jak najdluzej wazyc jak najmniej. U mnie waga ciagle raz do przodu raz do tylu. Tym sie nie martwie, ale skurczami... dzis w nocy kilka godzin takie regularne, ze myslalam, ze juz urodze. Tak wiec slonko cyc do przodu, brzuszek wciagnac, spiac posladki i dac dziecku ze stresu odpoczac. Mamusiu, bedziesz miala niedlugo w domu dzidziusia [emoji1]
Ostatnia edycja:
reklama
A mi sie wydaje, ze masz normalny brzuch jak na ten tydzien, mialam mniejszy i wszystko bylo ok[emoji6] na rozmiar i wage powinnas patrzec co pare tyg a nie dni, bo to za maly okres czasu i tu na wahania maja wplyw to ile zjesz, wypijesz poprzedniego dnia. Ba! U mnie wazyli tylko raz na miesiac i nawet mowili, zeby tego nie robić czesciej, bo jest niemiarodajne.Laski jestem nie powiem co ze strachu. Mam mniejszy brzuch od 2-3 dni. Mam zdjęcie z wtorku i z dziś. Dziś jest 19+5. Niby cos tam czasem plumknie jak przykładam rękę, ale przecież brzuch powinien chyba rosnąć z każdym dniem??????? Waga we wtorek 61,6 dziś 61,3
Zobacz załącznik 904860
Podziel się: