reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@nafoczka dziękuje :* mnie straszą tym ze jak zaloza szew to moge urodzic bo skurcze bo worek owodniowy pęknie. Ze znieczulenie. Ale z drugiej strony jak bedzie zle u mojej gin na kontroli to co mam do stracenia. To jest moja 3 ciaza porod 1wszy. Nie wiem czy bede miala inne dzieci. Ciaze ewidentnie nie sa dla mnie. Ale cóż jak mus to mus.
Bolało?

@marshia niektore kobiety tak maja z brzuszkiem. Zacznie się robić. Spokojnie. Ja wygladam jakbym zjadla 3 obiady pod rzad. Ale nie tak ze mam piłeczke.

Ostatnia edycja:
Laski jestem nie powiem co ze strachu. Mam mniejszy brzuch od 2-3 dni. Mam zdjęcie z wtorku i z dziś. Dziś jest 19+5. Niby cos tam czasem plumknie jak przykładam rękę, ale przecież brzuch powinien chyba rosnąć z każdym dniem??????? Waga we wtorek 61,6 dziś 61,3
Czy któraś tak miała/ma????? Ze brzuch może być ciut mniejszy nagle. Ryczeć mi się już chce, a przecież nie pojadę z tym na IP.... :/
6AD4E00A-CBF9-432C-A079-36A99329F3D7.jpeg

Załączniki

• 6AD4E00A-CBF9-432C-A079-36A99329F3D7.jpeg
    6AD4E00A-CBF9-432C-A079-36A99329F3D7.jpeg
    265,2 KB · Wyświetleń: 358
@marshia myśle, to nie jest żadnej powód do niepokoju. Na pewno nie waga. Ja mam czasem 1,5kg mniej jednego dnia od drugiego. Wielkość brzucha tez jest względna - raz masz więcej wód raz nieco mniej, dziecko zdobi siku itd. Nie denerwuj się. Kiedy masz teraz jakaś wizytę?

@marshia kochana to tez zalezy co zjesz ... i czy jestes po wc czy nie jesli chodzi o wagę to takie zahwianie to nic [emoji4] dzidzia jeszcze nie jest taka duza i nie wypycha tak do przodu ma czas , tak naprawdę brzus rosnie u kazdego swoim tempem .
Rozumiem niepokoj ;*
Na grudniowkach jest dziewczyna , ktorej ciaza chyba poszla w kręgosłup [emoji23] a wszystko jest dobrze . Takze glowa do góry. A rosniecie brzuszka chyba trzeba bardziej obserwowac w ostatnich tyg bo wtedy bobas ma gwałtowny przyrost tkanki tłuszczowej i mnie jak obserwowali to pytali o brzuszek czy widze , ze rosnie . Tyle ze u mnie taka uroda , ze od poczatku tylko w brzuszek szlo . Jak bedziesz miec wizyte to popytaj , ale mysle , ze nie masz powodu do zmartwienia [emoji4]
Co do wagi mozesz sobie fundowac wiecej kalorii , bo tez jestes jak ja z tych szczypiorkow a mala ciagnie z Ciebie coraz wiecej [emoji4] ja jestem juz praktycznie 12kg na plus a jeszcze pare tyg jest [emoji85]

Ostatnia edycja:
@maa821 we wtorek taka szybka na NFZ. Ale może swojego doktorka wyproszę o szybkie usg w szpitalu, bo u niego wizyta za tydzień we wtorek. I wtedy połówkowe.
Najlepiej wypros szybsze usg u swojego lekarza. A jak nie, to wypij meliske i myśl o czymś przyjemnym. Myśle, ze to nie jest argument do niepokoju. Nie na tym etapie

@marshia z brzuszkiem to tez jest tak, ze jak mocne miesnie brzucha to dzialaja jak gorset i wtedy brzuszek duzo pozniej wychodzi. I tak jak @anna_kat pisze, w pierwszej ciazy zawsze dlugo nie widac. U mnie teraz tez slabawo, choc juz troche go jest. A miesnie juz mocno rozciagniete. U mnie to bardziej widac niestety powiekszona juz watrobe niz ciaze.
Dobrze miec mocne miesnie brzucha wtedy nie rozchodza sie po porodzie, a to bardzo wazna kwestia.
Wiem, ze bys chciala... to zrozumiale, jednak wszystko w swoim czasie. Kazda z nas jest naprawde inna nawet w fizjonomii. Jeszcze przyjdzie taki czas, ze zatesknisz za plaskim brzuszkiem [emoji6]

@marshia a z waga to tak jak pisze @roxi123 jedno porzadne wyproznienie z rana i nawet do 1kg mniej moze byc. Kupka tez potrafi wazyc. Przyrost brzuszka jesli dziecie rosnie o niewielu rzeczach mowi. Poza tym dopiero ok 30 tc dziecko zaczyna porzadnie przybierac. Ja mam zamiar jak najdluzej wazyc jak najmniej. U mnie waga ciagle raz do przodu raz do tylu. Tym sie nie martwie, ale skurczami... dzis w nocy kilka godzin takie regularne, ze myslalam, ze juz urodze. Tak wiec slonko cyc do przodu, brzuszek wciagnac, spiac posladki i dac dziecku ze stresu odpoczac. Mamusiu, bedziesz miala niedlugo w domu dzidziusia [emoji1]

Ostatnia edycja:
reklama
Laski jestem nie powiem co ze strachu. Mam mniejszy brzuch od 2-3 dni. Mam zdjęcie z wtorku i z dziś. Dziś jest 19+5. Niby cos tam czasem plumknie jak przykładam rękę, ale przecież brzuch powinien chyba rosnąć z każdym dniem??????? Waga we wtorek 61,6 dziś 61,3
Czy któraś tak miała/ma????? Ze brzuch może być ciut mniejszy nagle. Ryczeć mi się już chce, a przecież nie pojadę z tym na IP.... :/
Zobacz załącznik 904860
A mi sie wydaje, ze masz normalny brzuch jak na ten tydzien, mialam mniejszy i wszystko bylo ok[emoji6] na rozmiar i wage powinnas patrzec co pare tyg a nie dni, bo to za maly okres czasu i tu na wahania maja wplyw to ile zjesz, wypijesz poprzedniego dnia. Ba! U mnie wazyli tylko raz na miesiac i nawet mowili, zeby tego nie robić czesciej, bo jest niemiarodajne.

Do góry