reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Mnie tez kazal steryd dokladnie jak @burczus na czas szczepionki tej w ciaza nie brac a tak to brac:o
Patrzac na leczenie Maliny to kazdy kto ma szczepionki ma tez steryd i to czesto w dawce 15mg.
Niech wypowiedza sie dziewczyny od Maliny

@Bunia10 mi pasnik po szczepieniach tez.zabronil sterydu

@bertha poniekad przy ivf mozna ocenic komorki - po pierwsze czy w ogole one sa w pecherzykach, po drugie stopien dojrzalosci i morfologie, po trzecie jak sie zapladnija i czy w ogole, na krotym etapie ewentualnie zarodki obumieraja itp. Ja sama sie stresowalam przy iui ze mam ujowe, albalaoze ze puste, a okazuje sie ze zarodki piekne (poza tymi z poprzedniej procedury, gdzie stymulacja byla ujowo dobrana) - z pierwszej stymu 6 pieknych blastek i teraz tez.sie.na to zanosi, dzisiaj nadal wszystkie sie pieknie dziela i sa najlepszej klasy. Tylko nie wiem co bedzie z nimi juz w brzuchu.

Czy pęcherzyk jest pusty czy pełny można ocenić, tak. i czy ma te ciała kierunkowe komorka. Badanie czy komorka jest dojrzała ma sens tylko przy ivf/stymulacji bo to nienaturalny cykl dojrzewania i w różnych etapach mogą być komórki jak je sztucznie pobierają.
Ale nikt nie ocenia/nie podaje jakości/morfologii komórki jajowej podczas ivf. To czy się zaplodni to jeszcze plemnik jest ważny. A czy się dzieli - to już tez zgadywanka co jest powodem. Dlatego każdy gin w klinice ivf (wszystkie 3 podejscia miałam w innej klinice) mówił ze nie wiadomo co jest powodem ze zarodki padają.. ze można tylko gdybać ze to komórki czy plemniki.. i ze medycyna już więcej mi zaoferować nie może. Gizlera wprost pytałam czy można zbadać jakość moich komórek - to odpowiedział ze nie można.

Także ivf jako takie nie rozjaśni czy masz dobre komórki czy nie, ale owszem finalnie zobaczysz czy zarodki się ładnie dziela - a jak się nie dzieła to i tak nie będziesz wiedziała czy to przez komórki czy przez plemniki ;)

Nie bede zarzywac tego sterydu nie bede bawić sie w lekarza widocznie nie jest dobry dla mnie . Wiec jak by ktoś potrzebował to mam do oddania mam tez dufaston do oddania moze ktoś potrzebuje

@maa821 - tak, o clexane ofc. Wybacz chyba byłam zaspana jeszcze i stad pomyłka o Encortonie [emoji23]

@dżoasia - kciuki za transfer!

@Bunia10 - jaki masz steryd (jaka dawka) i Duphaston? Przytule chętnie jak beda Ok dla mnie :) Napisz prosze na priv jak masz czas.

Czy pęcherzyk jest pusty czy pełny można ocenić, tak. i czy ma te ciała kierunkowe komorka. Badanie czy komorka jest dojrzała ma sens tylko przy ivf/stymulacji bo to nienaturalny cykl dojrzewania i w różnych etapach mogą być komórki jak je sztucznie pobierają.
Ale nikt nie ocenia/nie podaje jakości/morfologii komórki jajowej podczas ivf. To czy się zaplodni to jeszcze plemnik jest ważny. A czy się dzieli - to już tez zgadywanka co jest powodem. Dlatego każdy gin w klinice ivf (wszystkie 3 podejscia miałam w innej klinice) mówił ze nie wiadomo co jest powodem ze zarodki padają.. ze można tylko gdybać ze to komórki czy plemniki.. i ze medycyna już więcej mi zaoferować nie może. Gizlera wprost pytałam czy można zbadać jakość moich komórek - to odpowiedział ze nie można.

Także ivf jako takie nie rozjaśni czy masz dobre komórki czy nie, ale owszem finalnie zobaczysz czy zarodki się ładnie dziela - a jak się nie dzieła to i tak nie będziesz wiedziała czy to przez komórki czy przez plemniki ;)
Nio tak, ale jesli z nasieniem jest wsio ok to mozna bardziej podejrzewac komorke. No i tez wlasnie widac.co sie dzieje z zarodkami w pierwszych etapach, jesli od razu padaja to jest.jasne ze cos.nie tak, ale jesli sa ladne ale nie ma implantacji to wiadomo, ze trzeba gdzies indziej szukac przyczyny. W biologii nie ma nic oczywistego, a szkoda:dry:

@olaa90 wiem wiem nie ma co ale ja i tak odpuscialam ten cykl. Musze jechcac do mojego gina czy poprowadzi ciaze we wspolpracy z przybycienien a potem do niego ehhh czy ogarne zobaczymy. Nie wiem czy dopadla mnie infekcja czy mi sie wydaje spr ph jest ok sama nie wiem.
Dziewczyny pytajace o stedyd nie pamietam kto ja mam przepisane 15 mg

reklama
Do góry