reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@basiawol - tak badania hormonalne robi sie w 3 dc. Progesteron tez mozesz zbadać 7 dni po owulacji.

WAZNE INFO z grupy MTHFR polska odnosnie Clexane 0.6... na załączonych zdjeciach.
IMG_0542.JPG
IMG_0541.JPG

Załączniki

• IMG_0542.JPG
    IMG_0542.JPG
    90,4 KB · Wyświetleń: 1 337
  • IMG_0541.JPG
    IMG_0541.JPG
    246,2 KB · Wyświetleń: 1 353
reklama
@marshia

Dzięęęęęęęki!

Najbardziej mam właśnie wahania z tym accofilem... Mam go niby mieć 5 dni przed owulacją, ale skąd mam wiedzieć kiedy ta owulacja będzie, o ile w ogóle będzie i jak wyliczyć te 5 dni? No cóż, czeka mnie comiesięczny monitoring :) I chyba najgorsza zagwozdka, żeby znaleźć miejsce/lekarza w Warszawie gdzie podadzą mi ewentualnie ten Accofil i Intralipid. Chociaż przy Intralipid pójdę chyba Twoim tropem i poszukam pielęgniarki, żeby przychodziła do domu - o ile w ogóle się na to zdecyduję :)
Nadzieja jesli chodzi o wawę to @anett96 moze pomoze z intralipidem, ona miala jakiegos pielegniarza, poczekaj moze sie odezwie niedlugo. A podanie accofilu wyglada identycznie jak inseminacja, wie c kazdy lekarz ktory robi iui powinien umiec zrobic wlew jak bedziesz miala zalecenia. Z tym, ze tak jak dziewczyny pisza - przy naturalnych cyklach moze zastrzyk bylby lepszy, ale to bym robila po potwierdzonej owu, po co bez sensu sie napychac dziadostwem, tym bardziej ze to dosc drogie jest.

@Nadja_n
Tak, z wielką chęcią je wezmę a w zasadzie odkupię od Ciebie. Napisz na forum kiedy dokładnie będziesz w Warszawie to się zgadamy co do miejsca i godziny. Ja dzisiaj zakupiłam mężowi Profertil. Skoro Ty już się lepiej zabezpieczylas, to moze męża posuplementuj i namów chociaż na inseminacje? Wiem, ze łatwo mówić ale może go przekonasz.

@Nadzieja2018 bede w Wawie od 27pazdz.jakis tydziennie pamietam nawet ile placilam ze ten accofil to bylo w lutym.Mam go w lodowce.Przywioze go i Ci go dam.Niech Tobie posluzy :-) :)ja i tak w koncu bym go wywalila.
ja staram sie jeszcze pol roku tyle ile szczepionki wazne.Meza raczej nie namowie na nic poza natura.
Mam corke,psa i swinke:D

@Marthi slaba sytuacja z tym clexane. Od razu pobiegłam sprawdzić co mam, na szczęście mam neoprain, ale kto wie gdzie się podobna akcja trafi następnym razem :(
Ja zawsze kupuje 3-4 opakowania na raz, wiec można się przejechać.

@bertha
Dziękuję :* Spróbuję chyba przekonać dr P. do zmiany Accofilu z wlewu domacicznego na podskórnie.
A jak w przypadku gdyby mnie ginekolog stymulował? Wtedy tez lepiej Accofil podskórnie?
Jeżeli chodzi o tycie po intra, to mi to nie grozi. Wręcz mogłabym przytyć. Ważę 48kg :O

Tez bym wtedy podskórnie brała..
Z tyciem - rozumiem. Ale jeśli się nie zachodzi, to po co tyle miesięcy to w siebie ładować bez sensu, to jednak ingerencja w organizm.

Cześć dziewczyny [emoji846] chciałam was podpytać o pewną rzecz . Mam 8 miesięczną córkę z ivf po leczeniu u Pasikonika . Immunosupresyjne +intralipid +encorton do 20tc. Przed nigdy nie zachodziłam i tez straciłam cztery zarodki . Mam zamrożone dwa zarodki i pomału planuje kolejne podejście .Problem w tym że walczę sama z myślami bo nie do końca uśmiecha mi się znowu brać te wszystkie leki . Chciałam was podpytać bo coś kiedyś słyszałam że po ciąży zachodzą zmiany w immunologi ale nie mam pojęcia co dokładnie i z jakim wpływem ? Myśle czy jest szansa przyjąć np zarodek na samym encortonie czy to z góry stracona szansa ? U mnie problem leży w wysokim nk 28% i hashi .z góry wielkie dzięki za odpowiedz

reklama
Do góry