reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

A po zajściu w ciąże robiłam podskórnie Accofil czy nie ?? Brzusio zaokrąglony super jak sie czujesz ??

Bunia ja wcale nie robiłam zastrzyków z accofilu - tylko i wyłącznie wlew domaciczny miałam w 2 cyklach. Lecę na encortonie, intralipidzie, heparynie, Aspirin cardio.
Czuję się ciagle „normalnie”, biegam do pracy, funkcjonuję normalnie (Tzn. głowa szwankuje i panikuję :p), nie mam objawów dobrych - czyli ruchów, nie mam tez na szczęście złych - chyba, ze zaparcia - znów mnie dopadły :(.
Mój m się śmieje, ze chyba go oszukuję z tą ciążą :D

reklama
Bunia ja wcale nie robiłam zastrzyków z accofilu - tylko i wyłącznie wlew domaciczny miałam w 2 cyklach. Lecę na encortonie, intralipidzie, heparynie, Aspirin cardio.
Czuję się ciagle „normalnie”, biegam do pracy, funkcjonuję normalnie (Tzn. głowa szwankuje i panikuję :p), nie mam objawów dobrych - czyli ruchów, nie mam tez na szczęście złych - chyba, ze zaparcia - znów mnie dopadły :(.
Mój m się śmieje, ze chyba go oszukuję z tą ciążą :D
Ja tez z córka nie czułam ruchów tyko takie dziwne uczucie jakbyś do worka nalała wody i ta woda sie przełamała z jednej stron na druga i o tym powiedziałam lekarzowi a On ze to sa początkowe ruchy nie chce nic sugerować a na zaparcia dobre jest na czczo siemię lniana to jest naturalne w Irlandi kobiety to piją na zaparcia

@marshia

A dlaczego podjęłaś decyzję, żeby nie robić wlewu z intra na początku cyklu?

Jak dokładnie wygląda podanie Accofilu domacicznie? Przez cewnik? Ile czasu to trwa? Skąd wiedziałaś jakie wskazówki dać lekarzowi jak to zrobić? =D

Myślisz, że udałoby mi się przekonać dr Paśnika, żeby dać mi Accofil podskórnie zamiast domacicznie?

W mailu dr napisał mi, że daje takie zalecenia ze względu na komórki NK, że potrzebny będzie Intralipid i Accofil. Zastanawiam się czym sam Intralipid by nie pomógł...Mój ostatni wynik komórek NK to 15%, więc chyba nie jest to jakiś straszny wynik.

@Marthi myslisz ze to niski progesteron? tylko ze to taki brazowway sluz jakby wszystko splywalo do konca sama nie wiem. Ale nigdy tak nie mialam zaopserwuje jeszcze jeden cykl. a to 3 dzien??????

@Nadzieja2018 jeszcze jedno. Ja nie robiłam wlewow na poczatku cyklu, bo w każdym się miałam starać, ale zawsze się może zdarzyć, ze nie będzie owu. Robiłam co cykl monitoring, wiedziałam kiedy jest owulacja i wtedy w owu lub dzuen po robiłam intralipid.

@marshia jesuuu jak pięknie :) też tak chcę :)

kurcze ja totalnie nie ogarniam o czym tu mówicie więc wybaczcie ale się nie wypowiadam bo się po prostu nie znam :(
tak sobie myślę, że ja przecież prawie nic nie miałam badane :( Nawet nie wiem do kogo pójść we Wro, żeby mi zlecili odpowiednia badania. Lekarze do których chodzę mówią, że wszystko jest ok, miesiączkę mam regularnie, owulacje podobno też więc jest git, a ciąży jak nie było tak nie ma. Na ANA nic mi nie dają, bo podobno "nie trzeba". Dramat :( Dr Gizlera mam dopiero w grudniu :(

@ a powiedzcie mi bo Przybycien mowil ze byla owulacja wiec chyba ok a i tak mam przepisany jak cos progesteron w duzych dawkach chyba faktycznie nie ma co odkladac staran i zobaczyc co i jak

@7Martynka88 Gizler przyjmuje tez w „poliklinice na grobli” przy Hirszfelda koło Zaporoskiej - wpisz w net. Raz w tygodniu, w środy po 17 jakoś. Na prwno duuuuuuuzo szybciej dostaniesz się tutaj niż w invimedzie. Wiedzę ma tą samą w każdym gabinecie :)
@Nadzieja2018 teraz doczytałam 2 post. Accofil podaje się cewnikiem domacicznym. Najpierw do strzykawki, potem przez cewnik do środka. Tego jest minimalna ilość, wiec trwa to kilka sekund. Potem kilka minut leżałam - jakieś 3 do 5, bo słabo leżeć z rozwalonymi nogami na samolocie ;)..... odczuć żadnych. Moje endometrium nie urosło, u mnie małe endo było głównym powodem próby z accofilem. Na Nk (27,6%) poszedł intralipid i encorton 15 mg.
@bertha i @Nadja_n mualy jednorazowo accofil jako zastrzyk. Ja nie mogłam szczepień, ani accofilu, wiec nie próbowałam go nawrt przekonywać.
O intra napisałam w poprzednim poście dlaczego dopiero przy owulacji brałam.

reklama
Do góry