reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@olaa90 nie wiem kiedy ja juz mam wszystkiego dosc maly przechodzi bunt trzylatka potrafi byc nieznosny i ogolnie jakos sama nie wiem nie chce isc na zwolnienie jak cos ale prace mam stresujaca a po drugie kto powiedzial ze to tak od razu ehhh zycie ciezkie. Jeszcze zauwazylam plamienia trzy dni po miesiace i sie martwie co to moze byc , czy jednorazowo tak bylo czy co to znowu jest bylam dopiero w sierpniu u przybycienia i bylo ok ale kto wie..

@olaa90 nie wiem kiedy ja juz mam wszystkiego dosc maly przechodzi bunt trzylatka potrafi byc nieznosny i ogolnie jakos sama nie wiem nie chce isc na zwolnienie jak cos ale prace mam stresujaca a po drugie kto powiedzial ze to tak od razu ehhh zycie ciezkie. Jeszcze zauwazylam plamienia trzy dni po miesiace i sie martwie co to moze byc , czy jednorazowo tak bylo czy co to znowu jest bylam dopiero w sierpniu u przybycienia i bylo ok ale kto wie..

Basia, zbadaj sobie moze hormony w 3 dc - bedziesz wiedzieć czy cos w trawie piszczy czy tam wszystko ok. Progesteron, testosteron, estradiol, Fsh, lh, prolaktyna...

@basiawol czekam na @ bo znając życie się nie udało.... :( kiedy do Dr P się wybierasz ?:) może się spotkamy na poczekalni :p
Ja tez czekałam na @ a tu taka niespodzianka udało sie bez stymulacji monitoringu Tobie tez sie uda zobaczysz trzymam kciuki za wszystkie oczekujące ciazy i
za Te które juz sa przy nadzieji . Jak mam byc szczera to jestem jeszcze w szoku

Ja tez czekałam na @ a tu taka niespodzianka udało sie bez stymulacji monitoringu Tobie tez sie uda zobaczysz trzymam kciuki za wszystkie oczekujące ciazy i
za Te które juz sa przy nadzieji . Jak mam byc szczera to jestem jeszcze w szoku
@Zzzzz no nie ;p

@roki1991 uspokoj sie ! I badz dobrej mysli ! Chyba trzeba cie kopnac w tylek, bo znowu sie pesymistyczna robisz ;(
Musi byc dobrze !! ;*

@Bunia10 chyba im bardziej odpuszczamy tym szybciej sie udaje ;)

Hej Dziewczyny :)

mam do Was pytanie a w zasadzie pytania. Trochę się rozpiszę :/
Dostałam zalecenia od immunologa dr P. i mam do Was pytanie bo jest to dla mnie czarna PRZERAŻAJĄCA magia... W październiku mam wizytę u dr P., ale nie dotrwam i muszę Was zapytać:(

ZALECENIA:
1. Dożylne wlewy przez 3-4 godziny Intralipidu 20% 100 ml w 400 ml 0.9% Natrii chlorati:
a. na początku cyklu z koncepcją
b. w okolicach owulacji
c. cztery tygodnie po koncepcji w przypadku pozytywnej beta-HCG
2. Accofil 1 x 48 mln j./0.5 ml:
· wlew domaciczny przez cewnik 5 dni przed owulacją

Moje pytania:
1. W jaki sposób i gdzie można zrobić wlewy z Intralipidu? Czy można je zrobić np. w dowolnej placówce medycznej tj. Luxmed itp.? Rozumiem, że na Intralipid muszę mieć wypisaną receptę, następnie muszę ją zrealizować w aptece po czym udać się na wlewy w takich dniach jak wyżej w zaleceniach? Jest to bardzo kosztowne?

2. Co oznacza "na początku cyklu z koncepcją"?

3. Mam wrażenie, że moje cykle są cały czas bezowulacyjne od kilku miesięcy a ponadto trwają czasami 42-43 dni. Na początku października idę na monitoring. Załóżmy, że ginekolog podejmie się stymulacji - czy w każdym cyklu mam przyjmować wlewy? Jeżeli starania będą trwać np. rok, to czy w każdym cyklu mam przyjmować wlewy z Intralipidu i Accofil?
4. Gdzie można zrobić ten wlew domaciczny Accofil? Jeżeli ostatnio miała cykle bezowulacyjne, to jak wyliczyć 5 dni przed owulacją? :O :O :O

Co sądzicie o wlewach z Intralipidu i Accofilu? Intralipid nie przeraża mnie tak, jak Accofil... Czy któraś z Was miała do czynienia z Accofil i może się wypowiedzieć? Jakie są możliwe skutki uboczne?

@marshia
Z tego co kojarzę, chyba Ty miałaś liczne wlewy z Intralipidu, czy się mylę?

@Nadzieja2018 miałam i wlewy z accofilu i intra.
Nigdy nie robiłam wlewu z intra na poczatku cyklu (ale to moja samodzielna decyzja) dopiero koło owulacji i jak zaskoczyła beta.
Recepty miałam od Pasnika (konieczne wraz z drukiem zapotrzebowania) lub od mojego gina. Pierwsze 2 wlewy zrobiłam w invimedzie - zalecenie miakam od jeszcze innego gina - z Invimedu właśnie. Ale koszt zabijał. 300 zł za wlew, a ja miałam zalecenie na wlewy co 4 dni od bety do serduszka, potem co 7 dni, potem co 10 i w końcu co 2 tygodnie. Razem do skończonego 15 tygodnia. Wiec załatwiłam pielęgniarkę i pidpinała mnie w domu. Koszt intra z solą fizjologiczną, wenflonem, aparatem do kroplówki to jakies 55 - 60 zeta. Koszt pielęgniarki 50 zeta. Przyjezdzala, podpinała i jechała. Wypinałam się sama.
Accofil domacicznie miałam 2 razy. U mnie wtedy dziwnym trafem nie było owulacji - raz progesteron za niski, za drugim pęcherzyk nie pękł pomimo owitrelle. Wlew robił mi mój ginekolog, on wypisał receptę. Ale musiałam dać wskazówki jak robić, bo robił to pierwszy raz.
U mnie accofil nie wypalił, intralipid jak najbardziej :) dziś 18+2. Coś zaczyna wreszcie rosnąć - zdjęcie z rana :). Ale ruchów wciąż nie czuję :/.
Jak coś jeszcze, to pytaj.
0DC3C2DB-3CCD-4877-8D1A-22CAE2489E9A.jpeg

Załączniki

• 0DC3C2DB-3CCD-4877-8D1A-22CAE2489E9A.jpeg
    0DC3C2DB-3CCD-4877-8D1A-22CAE2489E9A.jpeg
    78,7 KB · Wyświetleń: 924
Hej Dziewczyny :)

mam do Was pytanie a w zasadzie pytania. Trochę się rozpiszę :/
Dostałam zalecenia od immunologa dr P. i mam do Was pytanie bo jest to dla mnie czarna PRZERAŻAJĄCA magia... W październiku mam wizytę u dr P., ale nie dotrwam i muszę Was zapytać:(

ZALECENIA:
1. Dożylne wlewy przez 3-4 godziny Intralipidu 20% 100 ml w 400 ml 0.9% Natrii chlorati:
a. na początku cyklu z koncepcją
b. w okolicach owulacji
c. cztery tygodnie po koncepcji w przypadku pozytywnej beta-HCG
2. Accofil 1 x 48 mln j./0.5 ml:
· wlew domaciczny przez cewnik 5 dni przed owulacją

Moje pytania:
1. W jaki sposób i gdzie można zrobić wlewy z Intralipidu? Czy można je zrobić np. w dowolnej placówce medycznej tj. Luxmed itp.? Rozumiem, że na Intralipid muszę mieć wypisaną receptę, następnie muszę ją zrealizować w aptece po czym udać się na wlewy w takich dniach jak wyżej w zaleceniach? Jest to bardzo kosztowne?

2. Co oznacza "na początku cyklu z koncepcją"?

3. Mam wrażenie, że moje cykle są cały czas bezowulacyjne od kilku miesięcy a ponadto trwają czasami 42-43 dni. Na początku października idę na monitoring. Załóżmy, że ginekolog podejmie się stymulacji - czy w każdym cyklu mam przyjmować wlewy? Jeżeli starania będą trwać np. rok, to czy w każdym cyklu mam przyjmować wlewy z Intralipidu i Accofil?
4. Gdzie można zrobić ten wlew domaciczny Accofil? Jeżeli ostatnio miała cykle bezowulacyjne, to jak wyliczyć 5 dni przed owulacją? :O :O :O

Co sądzicie o wlewach z Intralipidu i Accofilu? Intralipid nie przeraża mnie tak, jak Accofil... Czy któraś z Was miała do czynienia z Accofil i może się wypowiedzieć? Jakie są możliwe skutki uboczne?

@marshia
Z tego co kojarzę, chyba Ty miałaś liczne wlewy z Intralipidu, czy się mylę?
Ja miałam 3 cykle z wlewem do magicznym z Accofilu robiłam je 3 dni po @ i to było 5 dni przed owulacja a 3 dni po owulacji podskórnie ci 3 dni ale nie zachodziłam w ciąże odstawiłam wszystko i jestem w ciazy i teraz zaczęłam robic podskórnie Accofil po pozytywnym teście .

reklama
@Nadzieja2018 miałam i wlewy z accofilu i intra.
Nigdy nie robiłam wlewu z intra na poczatku cyklu (ale to moja samodzielna decyzja) dopiero koło owulacji i jak zaskoczyła beta.
Recepty miałam od Pasnika (konieczne wraz z drukiem zapotrzebowania) lub od mojego gina. Pierwsze 2 wlewy zrobiłam w invimedzie - zalecenie miakam od jeszcze innego gina - z Invimedu właśnie. Ale koszt zabijał. 300 zł za wlew, a ja miałam zalecenie na wlewy co 4 dni od bety do serduszka, potem co 7 dni, potem co 10 i w końcu co 2 tygodnie. Razem do skończonego 15 tygodnia. Wiec załatwiłam pielęgniarkę i pidpinała mnie w domu. Koszt intra z solą fizjologiczną, wenflonem, aparatem do kroplówki to jakies 55 - 60 zeta. Koszt pielęgniarki 50 zeta. Przyjezdzala, podpinała i jechała. Wypinałam się sama.
Accofil domacicznie miałam 2 razy. U mnie wtedy dziwnym trafem nie było owulacji - raz progesteron za niski, za drugim pęcherzyk nie pękł pomimo owitrelle. Wlew robił mi mój ginekolog, on wypisał receptę. Ale musiałam dać wskazówki jak robić, bo robił to pierwszy raz.
U mnie accofil nie wypalił, intralipid jak najbardziej :) dziś 18+2. Coś zaczyna wreszcie rosnąć - zdjęcie z rana :). Ale ruchów wciąż nie czuję :/.
Jak coś jeszcze, to pytaj.
Zobacz załącznik 902033
A po zajściu w ciąże robiłam podskórnie Accofil czy nie ?? Brzusio zaokrąglony super jak sie czujesz ??

Do góry