reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@smerfik88 mnie się tez to zdarzyło ale nie w ciąży !Jak w niej jestem to tylko zaparcia.

@magda1208 kochana mam nadzieję, że się nie gniewasz ale moim zdaniem lepiej iść jeden raz za dużo.... ja byłam w ciąży bardzo ostrożna wiem że Ty jesteś ale jak napisałaś o takim bólu i poty cię oblewaja to warto to skonsultować a tymczasem kupuj ,kupuj, kupuj....

Kochana nigdy na Ciebie cenię sobie każde słowo i sama staram się być bardzo bardzo czujna. Dlatego idę do mojej ginekolog w środę lub piątek.

reklama
badałam przeciwciała ANA - dodatnie, przeciwciała przeciw kardiolipinie, przeciwciała przeciw beta 2 glikoproteinie, dopełniacz składowa C3 i C4, antykoagulant toczniowy, wszystkie hormony zawsze w normie, witaminy D mam za mało, przyjmuję też Letrox na tarczycę, haszimoto nie mam, do tego miałam tą drożność, i to z zasadzie tyle.
W grudniu mam wizytę w Invimedzie u dr Gizlera, jak do tego czasu się nie uda to mam od niego listę badań do zrobienia.
No to faktycznie sporo zrobilas, ja sie na wynikach nie znam , szczególnie tych ANA, ale czy lekarz mowil co konkretnie jest przyczyna? Czy nic z tych badan nie wyszlo?
Ja tez mam niedobor wit d i to spory a mimo to w ciaze zaszlam , wiec to chyba nie to, le wiadomo warto suplementowac :)
Dobrze, ze masz jakis plan awaryjny - lekarza ktory bedzie dalej badal, mimo to zycze Ci powodzenia, zebys nie musiala do niego isc ;)
A i jeszcze mialam dopytac czy maz sie badal? Ale pewnie juz lekarze dawno to zasugerowali.
Trztnam kciuki ;*

@marshia ja chodzę co 2-3 tygodni. Warto sprawdzać szyjkę i robić krzepliwość czyli APTT i Ddimery , TSH raz w miesiacu. Kiedy robiłaś próby wątrobowe?
@smerfik88 ja mam raz sraczki raz zaparcia nie ma reguły i nie wiadomo czemu

@marshia ja chodzę co 2-3 tygodni. Warto sprawdzać szyjkę i robić krzepliwość czyli APTT i Ddimery , TSH raz w miesiacu. Kiedy robiłaś próby wątrobowe?
@smerfik88 ja mam raz sraczki raz zaparcia nie ma reguły i nie wiadomo czemu

Mocz, posiew moczu i morfologia 2 tyg temu, tsh + ft3/4 1,5 tygodnia temu, usg tydzień temu, aptt, ddimery, INR w środę. Wiec to jest na świeżo.
Proby wątrobowe..... hmmm, jutro w pracy zerknę do wyników. Ale raczej nie robiłam, chyba, ze na początku coś było w pakiecie pierwszych badań.
Moze wymyślę powód, żeby pojechać na IP jak już mnie w przyszłym tygodniu przyciśnie ;)

Ostatnia edycja:
@magda1208 ja byłam na spotkaniu z brafiterką i mówiła żeby stanik do karmienia kupować jak najpóżniej i taki żeby się zapinał ciasno na ostatni guzik czyli ten najdalszy i najlepiej zeby miał kilka regulacji zapiecia (czesto maja 5) bo potem się obwód szybko zmniejsza
Warto iść do takiego salonu z brafiterką moze macie w Bydgoszczy?

Mamusie obecne i te będące w 3 trymestrze pytanie: co ile miałyście wizyty w 2 trymestrze? Dla bezpieczeństwa dziecka jaka była wasza maksymalna przerwa między jedną wizytą a drugą?
Ja miałam co 4 tygodnie.

@magda1208 co do stanika ja miałam zwykle z ryneczku. Laktator medela. Wanienka i stelaż Tega Baby. Podkłady kupiłam seni , majtki zwykle siateczki z canpol. Co do kosmetyków polecam hipp. Warto spróbować zwykłych kosmetyków na początku żeby w razie problemów skórnych u dziecka można było ratować się emolientami w pierwszym rzucie, a nie przyzwyczaić skórę od razu do emolientow a później każdy kosmetyk który emolientami nie jest będzie robił spustoszenie. Ale to musisz przemyśleć sama :-)

reklama
badałam przeciwciała ANA - dodatnie, przeciwciała przeciw kardiolipinie, przeciwciała przeciw beta 2 glikoproteinie, dopełniacz składowa C3 i C4, antykoagulant toczniowy, wszystkie hormony zawsze w normie, witaminy D mam za mało, przyjmuję też Letrox na tarczycę, haszimoto nie mam, do tego miałam tą drożność, i to z zasadzie tyle.
W grudniu mam wizytę w Invimedzie u dr Gizlera, jak do tego czasu się nie uda to mam od niego listę badań do zrobienia.

Mnie tez lekarze zapewniali ze ANA to nie wskazania do encortonu a jednak jestem po 2 strarach. Przed zajściem w obecna ciaze kupiłam encorton 10mg przez internet (nikomu tego nie polecam oczywiscie leki na wlasna reke to zlo). Pozniej byłam u innego immunologa ktory powiedzial zebym zostawiła encorton do 20tc. Za 4 tyg odstawiam. ANA3 anty dsn 1:1000

Do góry