reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Destino rano na czczo, popijam łykiem wody i śniadanie jakoś godzinę później - to chyba dobrze?
@Oczekująca123 mam nadzieje, że to ze stresu, bo pierwszy raz jak badałam w tamtym roku to miałam tez powyżej 3, włączyli mi letrox i spadło, a teraz znowu skok [emoji848]

reklama
@7Martynka88 z moich zaleceń od endokrynolog to jeszcze : inne leki najszybciej 3h po wzięciu letroxu czy euthyroxu no i tak samo z piciem kawy, dopiero po paru godzinach. Popijać łyczkiem wody, zwykłej niegazowanej, niesmakowej

@7Martynka88 z moich zaleceń od endokrynolog to jeszcze : inne leki najszybciej 3h po wzięciu letroxu czy euthyroxu no i tak samo z piciem kawy, dopiero po paru godzinach. Popijać łyczkiem wody, zwykłej niegazowanej, niesmakowej
Kurcze jak tak czytam to chyba ja tez to nie do konca dobrze przyjmuje (euthyrox). Myslalam, ze te 30 min przed jedzeniem wystarczy ale juz o innych lekach nikt nie mowil..
Moze najlepiej byloby przyjmować np o 5-6 skoro sniadanie jem ok 9-10? Czy to znow za dluga przerwa ?

Witam się w ten chłodny wtorek, znowu trochę Was zaniedbałam, ale mniej więcej doczytałam co u Was :)
Przede wszystkim gratuluję @Auri_a :) Piękne imię dla córeczki :D
Cieszę się dobrych zeszłotygodniowych ciążowych wiadomości @magda1208 @iveo @roki_1991 @Destino i jeśli o którejś zapomniałam to przepraszam :)

@anna_kat jesteś po stymulacji już? Jakie efekty? Ile macie zarodków? Jak sie czujesz?
@marzycielka81 kiedy następny monitoring? Estradiolem sie jeszcze nie martw - u mnie po 5ciu dniach gonalu estradiol "poszybował" z 22 na 50. Szału nie było, pęcherzyki zaczęły rosnąc tak naprawdę od 8 dnia stymulacji, dowalili mnie hormonami i teraz siedzę w domu z ryzykiem hiperki. Ostatecznie wczoraj miałam punkcje po mega długiej stymulacji. Transfer odroczony ze względu na długą stymulację no i estradiol finalnie w sb był >>3000 więc ryzyko hiperki spore.
Zapładnialiśmy wszystkie komórki (pobrali 10, z czego 6 dojrzałych, reszta chyba pusta), dzisiaj dzwonili z labu i mamy 6 prawidłowo zapłodnionych.

@zzzzz cieszę się, że koleżanka trafiła w ręce konkretnych lekarzy, jak można w ogóle mówić, że facetów nie powinno się stresować? A kobiety to niby co, bezuczuciowe? Badanie nasienia powinno zawsze być zlecone równolegle z badaniami kobiety na pierwszej wizycie dotyczącej starań.
@Porzeczka1234 jak zwykle dziękuje za pamięć :)
Dużo zdrówka dla wszystkich mamuś i dzieci w tą okropna pogodę!

Ostatnia edycja:
JA przyjmowałam encorton po śniadaniu, które jadłam pół godz po euthyroxie. tak kazała dr. Bo encorton łykałam o 7, bo z rana najlepiej działa

@dzoasia 6 prawidłowo zaplodnionych to chyba dobry wynik .... jak dalsze procedury? Kiedy co i jak ? I kochana chciałam Ci tylko przypomnieć że dzisiaj już wtorek ;) hehe buziaki

Dziewczynki, jeszcze będę potrzebowała mądrej głowy od KIRów. @bertha ty chyba dużo wiesz :)
Wyszedł mi genotyp bx i brakujące kiry : 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1 - bx to wiem, że nie najgorzej, ale nie wiem o co kaman z tymi brakującymi - któraś to ogarnia?

reklama
Do góry