reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Zzzzzz przede wszystkim sluchaj lekarzy. Ja sobie moge pogadac. Masz jakas dobra ksiazke? Powiedz mi co lekarze robia z miekka szyjka? Pytam, bo sie na tym nie znam i jestem ciekawa.

@roki_1991 oczywiscie ze siedzenie i stres moze powodowac skurcz, bo sie cala spinasz. A pomiary? Wystarczy jeden milimetr by sie drastycznie zmienialy. Moze zmien lekarza jak nievjestes zadowolona, albo popros tego goscia o czestsze wizyty. Chcialabym Cie bardziej wesprzec. Przykro mi, ze nie umiem

reklama
@Zzzzzz mi już dawno tygodnie temu gadał że miekka ale postanowiłam się tym nie interesować bo w ogóle im dalej w ciaży tym mniej mam ochotę się we wszystko zagłębiać bo to za duzo stresu by było

@Porzeczka1234 @iveo bardzo dziękuje za ekspresowa odpowiedz.
Rzeczywiście to dobry pomysł żeby ewentualnie zadzwonić tam bezpośrednio z rana.
Ja rowniez od wielu lat nie miałam przeziębień żadnych i strasznie się tym moim przeziębieniem ekscytuje bo uznałam ze to dobry znak :) to szczepienie jutro to szczepienie dodatkowe już po teście mlr... dodatkowe w serii bo ja mam ze względu na złe wyniki zawsze 4 szczepienia a nie 3.
Jakoś czuje ze zaryzykuje.... chyba na moją psychikę lepiej by nie odpuścić mam nadzieje tego ostatniego szczepienia
Bardzo dziękuje za pomoc! Jesteście mega wsparciem
No i jutro zapoznam się z @dżoł :)
Pozdrowienia

@marshia ostatnio byłam u kogo innego. Byłam u doktora który się zajmuje naprotechnologią. On niestety nie prowadzi ciąży. Chociaż mi powiedział że jak chce to mogę przyjść, tylko nie chce mnie narażać na koszty więc nie naciska. Co do bicia serca, powiedział że powyżej 100 na tamten tydzień jest okej, i w necie też piszą że między 100 a 160, także tym akurat się nie martwiłam :)
@Destino i tak mnie dużo wspierasz swoim słowem, za co ci ogromnie dziękuję :* zobaczę co będzie na następnej wizycie. Tu mam wrażenie że była zła że poszłam do kogoś innego. Chociaż na koniec wizyty zapytałam ją o to wprost to powiedziała że zawsze będę jej pacjentka i że ona zrobi wszystko żeby mi pomóc. Zobaczę za 2tyg

Dziewczyny wyglądacie cudnie z brzuszkami.
@nafoczka Kciuki za pozytywny rozwój sytuacji.
@roki_1991 Powodzenia na wizycie.
@bentula Fajnie że się odezwałaś.
@Funia90 @bobasek1990 @matylda23 Co u was.
Jak się czują forumowe dzieciątka @Porzeczka1234 @kas90 @agatush .
@burczuś Co u was.?
@czarna_mala @mała79 Jak u was plany.?
Magda @magda1208 bardzo dziękuję za pamięć. Michalina skończyła rok i od dwóch dni adaptujemy się w żłobku. Jest bardzo dzielna i jestem z niej dumna. Smieszka z niej. A ja teraz mam stres bo za 1,5 tygodnia wracam do pracy [emoji33] [emoji15]

@Zzzzzz tak. Powiedziała mi już na koniec wizyty. I tylko dlatego mam wrażenie że zapytałam o kształt pęcherzyka ciążowego, bo jest długi i wąski i trochę wygięty w łuk. Powiedziała że macica jest skurczona (pokazała to na zdjęciu usg) i powiedziała żeby jeść magnez.
Kurde, no chyba by mnie nie Okłamala że jest okej... Więc muszę wierzyć że jest dobrze i jakoś przeżyć te dwa tygodnie teraz
Moja siostra miala taki obraz usg na prenatalnych. Poszla na konsultacje gdzie indziej i juz bylo ok. Wiec chyba ze stresu tak ten pęcherz zcisniety był

@roki_1991 Kotus ! Ka w obecej jeszcze... ciąży miałam taki skurcz macicy w 7 tygodniu 5 dniu. Mój pęcherzyki z dzieckiem w środku miał kształt księżyca w nowiu... ka ta stro fa .... dostałam wtedy wykład od moje lekarza na temat stresu w ciąży , tego jako wpływ ma ucisk człowieka na drugiego człowieka o jak matka może to robić własnemu dziecku.... A skurcz miałam w wyniku stresu bo krwawiłam. Dostałam na to magnez w kroplowce i za dwa dni obraz USG był ok. I wtedy puściłam głowę..

reklama
@roki_1991 no widzisz :) wrzucamy na luz

@Destino nic nie robią powiedziała że tragedii nie ma ale mam lezakowac. Mam luteine no i tego krazka z którym sie za bardzo nie
lubimy ale musimy dojść do porozumienia pewnie przyjdzie nam to z czasem.
@iveo przypomnij mi wiek swojej ciazy z ciekawości bo u mnie to dopiero 15+2
Tez jak zamykalam drzwi od lekarki to mowilam sobie ,Nie tym razem zero internetu kobieto nie bedziesz czytać o szyjkach' moje mocne postanowienie potrwało 5 h :p

I tak sobie myślę czy to nie sprawka nospy. nie wiem sama wczoraj juz jej na noc nie bralam.

Do góry