reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dzięki dziewczyny za rady.
Jak tylko pójdę na wizytę porobię wszelkie badania jeszcze raz. Teraz staram się pogodzić ze stratą. :(
Rozumiem ;* przygotuj sie tez na to, ze lakarz uzna, ze badan nie trzeba ;/ my prawie wszystkie robilysmy to na wlasna reke.

A co do pogodzenia ze strata, to moze pogadaj z psychologiem ? Mi to pomaga. Ale ja mialam mega szczescie trafic na cudowna psycholog po przejsciach i poznej stracie jak ja, wiec mnie rozumie. Taka pomoc tez cenna. Choc wiele tu radzi sobie samemu ;)

reklama
Rozumiem ;* przygotuj sie tez na to, ze lakarz uzna, ze badan nie trzeba ;/ my prawie wszystkie robilysmy to na wlasna reke.

A co do pogodzenia ze strata, to moze pogadaj z psychologiem ? Mi to pomaga. Ale ja mialam mega szczescie trafic na cudowna psycholog po przejsciach i poznej stracie jak ja, wiec mnie rozumie. Taka pomoc tez cenna. Choc wiele tu radzi sobie samemu ;)

Jeszcze radzę sobie sama z tym, mam też ogromne wsparcie w mężu. Mam problem ze snem. Wieczorem zamiast spać to przeżywam i myślę co mogłam zrobić żeby zapobiec...

Jeszcze radzę sobie sama z tym, mam też ogromne wsparcie w mężu. Mam problem ze snem. Wieczorem zamiast spać to przeżywam i myślę co mogłam zrobić żeby zapobiec...
Wiesz każdy przeżywa inaczej, ja dobrze spalam. Uwielbialam spac, bo nie myslalam...nienawidzilam za to sie budzic i tych porankow, świadomości ze nie mam brzucha ze juz nie czuje kopniakow... spróbuj moze jakis ziołowych tabletek na sen jak to nie pomoze i problem sie nasili idz do lekarza na pewno przepisze cos bezpiecznego co pomoze a nie zaszkodzi przy kolejnym staraniu.

Wiesz każdy przeżywa inaczej, ja dobrze spalam. Uwielbialam spac, bo nie myslalam...nienawidzilam za to sie budzic i tych porankow, świadomości ze nie mam brzucha ze juz nie czuje kopniakow... spróbuj moze jakis ziołowych tabletek na sen jak to nie pomoze i problem sie nasili idz do lekarza na pewno przepisze cos bezpiecznego co pomoze a nie zaszkodzi przy kolejnym staraniu.
Mam jakieś ziołowe tabletki. Średnio pomagają. Może niedługo mi przejdzie. Wrócę do formy i czymś się zajmę to będzie inaczej.

@roki_1991 kciuki za efektownego maluszka :)

Co do połówkowych - co konkretnie wtedy się sprawdza? Pytam, bo mój doktorek i rak zawsze oglada wszystkie narządy. Żołądek, wątrobę, serduszko, główkę, kręgosłup itp itd - zależy co już jest. Wszystko mierzy. Czy coś jeszcze się wtedy sprawdza dodatkowo?

@Totois30 dzieki za link bardzo pomocny.

Tylko się zastanawiam czy można jod jak się ma niedoczynność tarczycy i bierze się euthyrox. W prenatal duo sporo tego jodu...
Przepraszam że dopiero teraz ja brałam femibion natal i acidum folic
@magda1208 u nas wszystko ok mała rośnie jak na drożdżach dzisiaj miała szczepienie waży już 5,5kg i jest niesamowitym smieszkiem oby tak dalej a co u Ciebie możesz napisać kto teraz rodzi z dziewczyn? Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Witam Was dziewczyny,nie udzielam się bo i nie mam z czym. Ale wszystkim MOCNO kibicuje! Kiedys o mnie pytala @Marthi mam nadzieję że to Ty :-),chcialam odpisać,ale bylo mi glupio ze dobrze nie pamietam,bywa ze na drugi dzien nie pamietam ze bylam na wywiadowce. Zaczelam podejrzewac u siebie Alzheimera :-). I jeszcze @Porzeczka1234 pytala o mojego synka. Odpowiem ogólnie. Ja czuje sie kiepsko,ostatnio na przemiennie bardzo bola mnie stawy,w nocy boli stopa,a rano wykreca mi palce,mam wszystkie ana dodatnie,moze ktos cos na ten temat. Syn skonczyl 14 miesiecy,czyta ksiazki( yyy yy :-)) i wskazuje palcem,dopiero zaczął chodzić,i obija sie po kątach,gryzie wszystkich,ciagnie za włosy i sie cieszy bo mysli ze to zabawne,a jak nie chce jesc pluje na pol kuchni,syna mam strasznego lobuza,ale mąż mowi ze takiego chcialam,bo to prawda,choruje notorycznie co miesiąc,a wychowywany jest jak czlowiek kamienia,boso po polu i po kamieniach. I KOCHAM Go straszliwie :-). Wczoraj moja córka powiedziala mi o ojcu Szustaku,ma bloga,posluchalam trochu. On mowi ze jak Cię ktos pyta ile masz dzieci to odpowiadasz ze np 6. Troje na ziemi i trzy w niebie,ze juz od zaplodnienia jestesmy matkami,niewazne czy dziecko sie urodzi,pięknie mówi,teraz tak będę odpowiadac! Wierzę w Was każdą ze w końcu sie uda! A reszcie kibicuje! Dziękuję za pamiec :-*
Miło się czyta jak piszesz o synku :):*

ja tak samo, bez ciąży mam większy brzuchol niż Marshia :D
Hahahahahha, dobry żart, ale się uśmiałam [emoji23]

Dzięki dziewczyny za rady.
Jak tylko pójdę na wizytę porobię wszelkie badania jeszcze raz. Teraz staram się pogodzić ze stratą. :(
Cześć Takaja, lekarz nie zleci badań o których mówimy. On powie ze to niepotrzebne - oni wszyscy tak mówią nawet po 3, 4 poronieniu a czasem przyczyna i leki są na wyciągnięcie ręki..

Zrób te wirusologiczne o których mowisz, wylecz toxo i zrób tez te badania na własna rękę:

1. Zespół antyfosfolipidowy:
Antytrombina III, aktywność (AT)
Antykoagulant toczniowy (LA)
Białko C, aktywność
Białko S wolne
Przeciwciała antykardiolipinowe (ACA)
Przeciwciała przeciw beta 2-glikoproteinie (B2GPT)

2. Pakiet trombofilia na testdna.pl
Czyli najważniejsze zeby było tam mthfr, pai1, v-leiden, gen protrombiny (20210 G-A)

3. Homocysteina

4. Przeciwciała przeciwjądrowe (ANA1)

reklama
Miło się czyta jak piszesz o synku :):*

Hahahahahha, dobry żart, ale się uśmiałam [emoji23]

Cześć Takaja, lekarz nie zleci badań o których mówimy. On powie ze to niepotrzebne - oni wszyscy tak mówią nawet po 3, 4 poronieniu a czasem przyczyna i leki są na wyciągnięcie ręki..

Zrób te wirusologiczne o których mowisz, wylecz toxo i zrób tez te badania na własna rękę:

1. Zespół antyfosfolipidowy:
Antytrombina III, aktywność (AT)
Antykoagulant toczniowy (LA)
Białko C, aktywność
Białko S wolne
Przeciwciała antykardiolipinowe (ACA)
Przeciwciała przeciw beta 2-glikoproteinie (B2GPT)

2. Pakiet trombofilia na testdna.pl
Czyli najważniejsze zeby było tam mthfr, pai1, v-leiden, gen protrombiny (20210 G-A)

3. Homocysteina

4. Przeciwciała przeciwjądrowe (ANA1)

Dziękuję za pomoc zrobię to wszystko. A ile trwa leczenie toksoplazmozy ?

Do góry