Zzzzzz
Fanka BB :)
Jesteście niezastapione wiec zapytam. Bylam dzis u hematologa skonsultować wyniki z trombofilii wrodzonej - gin zalecila.
Dostalam od niego skierowanie na badania :
Morfologia
Cos czego doczytac sie nie moge ale w nawiasie pisze ALA (panie w rejestracji uznaly ze to kwas delta-aminolewulinowy ?! Ale jest to wpisane pod przeciwcialami antykardiolipidowymi a przed dopiskiem igg i igm wiec nie wiem czy to to..?!
Przeciwciala antykardiolipidiwe igm igg
Antykoagulant tocznia
Antytrombina III
Bialko c
Bialko s
I tu panie mialy problem bo nie wiedziały czy to bialko całkowite reaktywne wolne aktywne itp itd...
Z luxmedu nie wiele udalo mi sie zalatwic w pakiecie, bede musiala zrobic prywatnie ale .. w październiku na nfz mam miec zespol antyfosfolipidowy i nie chcialabym powielac badan i wydawac kase bo nie sa te badania tanie. Prosze doradzcie ktore badania odpuscic, bo i tak mi je zrobia diagnozujac zespol antyfosfolipidowy , no i ktore bialka zbadac... ten lekarz przyjmuje tylko raz w tyg...nie mam mozliwosci zapytać o co mu chodziło z białkami i tym ALA
Dziś Ci prześlę na priva badania ktore mialam robione u Szeli w Krakowie to sobie poznaznaczasz czego nie mialam i to sobie bedziesz mogla zrobic prywatnie