reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Kochana mam pytanie czy polecacie detektor tętna ? Bo ja się denerwuje tymi ruchami bo miałam wrażenie że czułam te bulgitki itd A wczoraj czułam takie lekkie napinanie i jakby takie strzelanie w tym miejscu potem trochę w innym miejscu napięcie i znowu taki puk..

reklama
@maa821 zalezy jak przodujace. Ja mam narazie czesciowo przodujace. Jesli masz calkowicie przodujace, to musza zrobic cc. Jesli czesciowo, to zalezy jak mocno i z ktorej strony zachodzi na szyjke.
Właśnie tego nie wiem.ciagle było, ze jest za nisko ale może się jeszcze podnieść. I wczoraj lekarka stwierdziła, ze jeśli już 32 tc to się już nie podniesie i ze raczej czeka mnie cc. Nie stresuje mnie już fakt cc, ale jak się naczytała o łożysku przodującym - o ryzyku krwotoku, ze może powinnam leżeć w szpitalu bo jakby co mogę nie zdążyć itp to już spac nie mogłam.
@smerfik88 ja polecam angel sounds

@ma821 widzę że są dwie wersje , mini i większa która Masz dokładnie?
Ja rozmawiałam z Panią doktor o tym łożysko przodujacym B o u mnie też bardzo nisko to Pani doktor powiedziała żeby się tym tak nie stresować , że gorzej jakby by zaslanialo całe ujście. Mówiła że przy takim łożysku konieczna jest cesarka , a w moim przypadku i tak Ja muszę mieć ..

@maa821 fakt, ze lozysko jest nisko nie musi oznaczac lozyska przodujacego. Przodujace lozysko zachodzi na ujscie szyjki, zaslania ja i w tym miejscu nie jest przytwierdzone. Dlatego jest niebezpieczne i trzeba lezec, bo nigdy nie wiadomo, czy wlasnie od tej wolnej strony nie zacznie sie odklejac. Moga temu towarzyszyc krwawienia, ale nie musza. Robi sie cc, bo dziecko przez lozysko sie nie przebije i czesto odkleja sie ono w trakcie porodu stwarzajac niebezpieczenstwo dla jego zycia. Natomiast niskie z cala pewnoscia trzeba obserwowac, ale wydaje mi sie, ze nie jest az tak niebezpieczne. Oczywiscie moge sie mylic, bo z takim przypadkiem nie mialam doczynienia. Masz widac madrego lekarza, ktory zwrocil juz teraz na to uwage i bedzie to kontrolowac. Najlepiej zapytaj o szczegoly gina, jak sie postepuje w takim wypadku, co moze ci grozic i jakie srodki ostroznosci wprowadzicie. Jesli mozesz, to podziel sie z nami ta wiedza. Nigdy nie wiadomo kiedy sie przyda. Trzymam kciuki, byscie dotrwali do konca i szczesliwie spotkali po tej stronie brzuszka.

A z przodujacym trzeba sie oszczedzac, i w cale nie trzeba byc w szpitalu. Dopiero na koncowce, jak sie zbliza termin. Mysle jednak, ze lekarz predzej zarzadzi cc byscie byli bezpieczni, jesli to lozysko przodujace. Wtedy po prostu czesciej sie widzisz z ginem na kontroli. Wiem, ze ciezko, ale nie mysl o najgorszym. Ja przed porodem od 3 dni krwawilam i nie byla to wina lozyska. Jednak lekarze sie bali, wiec postanowili porod wywolywac. Wszystko nas stresuje, jednak trzeba byc dobrej mysli

Ostatnia edycja:
@Destino, dziekuje za ciepłe słowa. Teraz mi takich potrzeba :) myślałam, ze chociaż końcówka tej ciąży będzie spokojna, ale chyba niekoniecznie.. pewnie taki już nasz los. Nie wiem jakie jest dokładnie to łożysko, bo lakarka nie mówiła czy częściowo czy jak, a mi zabrakło wiedzy żeby ja o to dopytać. Mówiła tylko, ze jest za blisko ujścia szyjki. Ale nie kazała leżeć plackiem tylko nie wariować, żadnych sportów ( chyba nie do końca jest świadoma, ze ja mega na siebie uważam od początku ciąży), nie myśleć na razie o tym i przyjść za dwa tygodnie.ona jest dość ostrożna, wiec może nie jest to najgorsza opcja tego łożyska. Mówiła, ze jeszcze nie ejst cc przesadzona, ale trzeba się z tym liczyć. Tylko jak zaczęłam czytać o krwotokach( najczęściej 32-34tc - czyli właśnie wchodzę w ten czas), minutach na ratowanie życia dziecka i matki, to się przeraziłam. Boje się tez transfuzji ( jestem po szczepieniach, a ostatnio głośno tu było o skutkach ubocznych) ...
@smerfik88 - mój detektor kosztował ok 130zl, nie wiem czy to mini czy nie. Ale polecam bo świetnie się sprawdził i czasem nadal go odpalam dla poprawy humoru :)

@magda1208 ból jak by piorun od dołu brzucha idzie do pępka i w tym miejscu bo może być połowa , brzucha lub cały robi się twardy jak kamień chwilę odpuszczą i znów. Bardzo nieprzyjemne uczucie myślę że powinnaś to rozpoznać !

@smerfik88 ja miałam angel sounds

@agatush prawda bo ja opiekę miałam super bo Malina i nawet o 12 w nocy podawali mi zastrzyk na rozwój płuc i pobierali krew bo on zadzwonił do jakiego lekarza ten przyszedł wydał dyspozycję i od razu moja osoba była święta. Ale warunki są na prawdę ubogie. Szczerze w tamtym czasie nie miało to dla mnie znaczenia modliłam się żeby Zosia została w brzuchu jeszcze 9 tygodni .

@dżoasia jak u Ciebie kochana?

@Auri_a a jak u Ciebie sytuacja?

reklama
Do góry