reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@smerfik88 kupiłam na olx za 60zl angel sounds

Dziewczyny mam dola psychicznego. Wyszłam ze szpitala i boli mnie brzuch kuzwa od tego pessara, wy tez na początku miałyście bóle?
Takie rozpychanie... Nie wiem czy musze dac więcej czasu na dopasowanie czy jechac znowu na pogotowie gdzie beda na mnie patrzeć jak na debilke.

@magda1208 ratunku miałaś podobnie?

reklama
@Zzzzzz ja od załozenia w ogóle nie czuje pessara
Ale było na internecie ze mozna czuc pare dni
Ale brzuch to od niego w ogóle nie powinien bolec

@Porzeczka1234 dziękuję za pamięć :* Staram sie obudzić jajniki do roboty ale zaparły sie skubane i nie chcą puścić jaj. Dziś 8 dzien stymulacji, 13dc a estradiol jak na naturalnym cyklu - 150:/ czarno to widzę.

Dziewczyny mam dola psychicznego. Wyszłam ze szpitala i boli mnie brzuch kuzwa od tego pessara, wy tez na początku miałyście bóle?
Takie rozpychanie... Nie wiem czy musze dac więcej czasu na dopasowanie czy jechac znowu na pogotowie gdzie beda na mnie patrzeć jak na debilke.

Może musi się ułożyć ja nie czułam nic.

@magda1208 ból jak by piorun od dołu brzucha idzie do pępka i w tym miejscu bo może być połowa , brzucha lub cały robi się twardy jak kamień chwilę odpuszczą i znów. Bardzo nieprzyjemne uczucie myślę że powinnaś to rozpoznać !

@smerfik88 ja miałam angel sounds

@agatush prawda bo ja opiekę miałam super bo Malina i nawet o 12 w nocy podawali mi zastrzyk na rozwój płuc i pobierali krew bo on zadzwonił do jakiego lekarza ten przyszedł wydał dyspozycję i od razu moja osoba była święta. Ale warunki są na prawdę ubogie. Szczerze w tamtym czasie nie miało to dla mnie znaczenia modliłam się żeby Zosia została w brzuchu jeszcze 9 tygodni .

@dżoasia jak u Ciebie kochana?

@Auri_a a jak u Ciebie sytuacja?

@Porzeczka1234 Mnie pobolewa tak poniżej pępka w tzw
trójkącie. Ból jak na miesiączke trwa 1-2 minut. Zazwyczaj wieczorem dlatego nie wiem czy to mała czy nie bo robi mi się wybrzuszenie.
Z kolei brzuch po bokach odczuwam jak bym miała za mało skóry i pępek.
Na samym środku i w górę sporadycznie robi się twardy.
Martwi mnie trochę szyjka że miękka i 3 z kawałkiem długa.

O wlasnie , bol promieniuje do pachwin, ale raz z brzucha w zasadzie tylko z lewej strony tak bardzo nisko a raz z plecow.. dlatego mialam tez tomografie brzucha i miednicy, ale wyszla ok. Tk mialam od urologa na Nfz i czekalam 1.5tyg , ale jechalam 50km do Myszkowa, bo w Chorzowie i Katowicach byly terminy najwczesniej na koniec wrzesnia lub pazdziernik, a mi zalezalo, zeby zrobic wszystko w tym cyklu skoro i tak nie moglam sie starac.
Rezonans kregoslupa dostalam od neurologa; ale mam pakiet w luxmedzie. Skierowanie dostalam w srode, rezonans mialam wczoraj. Pakiet mam od smierci Franka, wiedziałam, ze teraz bede ogarniac lekarzy i mi sie przyda.
Rezonans prywatnie kosztuje ok 400zl...
A i tak musisz miec skierowanie.
To ja mam właśnie skierowanie od neurologa ale 3 mce czekam choć powiedzmy ze mi się nie spieszy jak tobie ;) ciekawa jestem co ci napiszą

brzuch może cię boli od nadmiaru wrażeń a nie od samego pesSara. Mam nadzieje ze przejdzie. Ja swój nieco czułam ale miałam go nisko bo szyjka była już wtedy 11 mm

@maa821 dla ciebie "niestresujacy" czas bedzie jak utulisz maluszka w ramionach. Wtedy bedziesz sie martwic o inne sprawy. Lekarka ciekawa. Mysle, ze gdyby lozysko bylo przodujace, to uzylaby tego sformulowania. Nie czytaj internetow bo zwariujesz. Jestes czujna i uwazna. A niestety na pewne rzeczy nie mamy wplywu. Jak bylam w 29tc i zaczelam krwawic bez powodu, to polecialy lzy, bo myslalam, ze to lozysko. Pojechalismy na ip i okazalo sie, ze jest ok. Oczywiscie zalecone lezenie do konca ciazy. Tak wiec sprawdzac trzeba, ale nie zawsze to, co nas straszy oznacza najgorsze. Jestes juz po 30tc. To juz naprawde dobrze. Na nastepnej wizycie porozmawiaj na spokojnie z lekarzem. Na pewno wszystko ci wyjasni bys sie nie stresowala. Jak czegos nie rozumiesz a chcesz wiecej wiedziec, to zapytaj co to dla ciebie znaczy. Mozesz tez zapytac czy jej zdaniem dobrze by bylo podac steryd na rozwoj plucek by zabezpieczyc maluszka w razie w. Wiem, ze ciezko, jednak podejdz ze spokojem i pozytywnym mysleniem. Wtedy cialo dostroi sie do mysli i bedzie wspolpracowac. Robisz wszystko, co mozesz, reszta to szczescie. Tyle go juz doswiadczylas. Musi go wystarczyc do konca.

reklama
Kochana mam pytanie czy polecacie detektor tętna ? Bo ja się denerwuje tymi ruchami bo miałam wrażenie że czułam te bulgitki itd A wczoraj czułam takie lekkie napinanie i jakby takie strzelanie w tym miejscu potem trochę w innym miejscu napięcie i znowu taki puk..
Ja tez miałam Angel Sounds i kupiłam używany na olx. Bardzo polecam.

@Porzeczka1234 mnie tam warunki w ogóle nie interesują w Matce Polce bo to nie o nie chodzi, wiele szpitali w Polsce właśnie tak wygląda... Chodzi mi o samo podejście do pacjenta takiego 'z ulicy' :-* najważniejsze że Zosia i Miśka są z nami po tej stronie brzuchów :-)

Do góry