reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@mała79 właśnie sama się zastanawiam :D dzisiaj mam USG więc może się dowiem czegoś pewnego :D

@smerfik88 szczerze to na to co masz w wynikach to ja uważam że encorton 20mg to naprawdę niewiele jeżeli chodzi o leczenie :) widać tutaj że Pani Doktor naprawdę się stara żeby nie zarypać organizmu niepotrzebnymi lekami, już pomijam fakt że cudowna z niej kobieta i przemiła :)

reklama
Dziewczyny, a pytanko z innej beczki. Słyszałyście kiedyś o leku: Naltrexon LDN ? Ktoś tu stosował ? Trafiłam na to na jednej z grup i zaciekawił mnie ten temat bo dziewczynie m.in. na clexanie i na tym udało się po 9 latach starań urodzić (wcześniej miała 2 pozamaciczne + poronienia od 6 do 17 tc)...

cytat o tym leku, m.in.:
"Jakkolwiek tylko w niskich dawkach 1.5-4.5mg wykazuje korzystny wpływ na układ immunologiczny i znalazł zastosowanie w chorobie Crohna, stwardnieniu rozsianym (MS), jak też w innych chorobach powiązanych z zaburzeniami układu immunologicznego, takich jak rak i HIV/AIDS.

Stosowanie niskich dawek Naltrexone (LDN) wzmacnia układ immunologiczny poprzez wzrost produkcji endogennych endorfin, redukcję stanu zapalnego, wpływ na syntezę DNA, sprzyjające procesom gojenia - zmniejszenie perystaltyki jelit, a także poprzez zwiększenie poziomu cytokin związanych z komórkami T regulującymi (IL-1 i TGF-B), prowadzące do zmniejszenia Th-17."

żródło: Link do: NALTREXONE

@Auri_a masz rację moja pani doktor to człowiek Anioł i ja ją pokochałam za jej ciepło i podejście do pacjenta... ufam jej i wiem że robi wszystko bym to dziecko urodziła;)

@Marthi nie nie miałam szczepień, encorton brałam od dokładnie 17 dc bo nie wiedziałam kiedy będzie owulacja i JAK długi będzie cykl... więc encorton był od owulacji i jeszcze przed testem był neoparine duphaston i akard

@smerfik88 po wizycie wiem tyle, ze mała żyje :). Wizyty na NFZ to dla mnie dramat przez duże D. Badanie trwa zazwyczaj sekundę-dwie. + dodatkowe 2 s na włożenie głowicy i jej wyjęcie, bądź też jak wczoraj przyłożenie do brzucha i odsunięcie. No ale też nie ukrywam, że chodzę na te wizyty tylko z tego tytułu, żeby mieć skierowania na badania za free. Więc nie robię żadnego halo. Ale gdyby nie mój doktorek, który wszystko mi pokazuje, wszystko tłumaczy, to to nic bym na temat swojej ciąży nie wiedziała. Oprócz tego że wszystko jest dobrze :). Tym razem kolejna wizyta za miesiąc. No ale zas dostanę pare skierowań na NFZ.
A w poniedziałek „ludzka” wizyta prywatna, gdzie będziemy oglądać wszystko z każdej strony, od główki po narządy wewnętrzne, mierzyć, mam nadzueje, ze już ważyć :)
Jeszczecraz dziś kciuki za @dżoasia @roki_1991 i ciagle trzymam kciuki za nasze fajerwerki: @Marthi @bertha @burczuś @czarna_mala @dżoł @mała79 @edloteh @marzycielka81 - Ty chyba na dniach wizytujesz? :)

reklama
Do góry