reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ewuś bardzo sie cieszę ze wszystko jest ok... Ale jakoś od początku wiedziałam ze jest dobrze :*

Iris Pappa super :) a to wizytujesz 10 lutego? O której masz wizytę? Dobrze by było żebyś juz te wyniki miała... Zawsze to prof spojrzy i powie czy ok :)

Kruszka no to trzymamy kciukaski za jutro... Życzę abyś płakała ze szczęścia :D

Kaira dużo zdrówka Wam przesyłam :*

Nafoczka ja z badań tarczycy to tylko tsh,ft3,ft4,antytpo,antytg miałam...

reklama
kochane moje mała korekta: :-)
pani doktor zleciła mi chyba badanie przeciwciał TRAb. Badanie to znajduje ważne zastosowanie także w różnicowaniu choroby Hashimoto w fazie nadczynności (Hashitoxicosis) i poporodowego zapalenia tarczycy w fazie nadczynności z chorobą Gravesa i Basedowa. Wysokie miano tychże przeciwciał może być sygnałem pojawienia się przemijającej choroby tarczycy u noworodka.
tylko tak nabaźgrala, że odczytałam trak :-)
PS martwię się oromnie o Pietruche :-(ona tak wiele już przeszła i sądze, żę więcej niż my...

To widać, że Pani doktor drąży temat, bardzo dobrze :) Doktor Przybycień też robi osobiście dokładne usg tarczycy.
Co do Pietruchy to też się martwię i rozmawiałam dzisiaj o tym z Panią doktor na wizycie. Powiedziała, że w przypadku porodu przedwczesnego ogromnie dużo daje powstrzymanie go nawet na 2 doby, aby zdążyć podać leki na rozwój płucek. Podobno takie dzieciaczki radzą sobie potem zadziwiająco dobrze mimo niskiej masy. I tego oprócz modlitwy będziemy się trzymać.

Witam. Dziekuje.
O malym krolu JULKU nie bede za czesto pisac, poniewaz Aga ma bardzo malo czasu co ja wpelni rozumie jako matka wczesniakow.Zbiera sie po tym cc ale.wszystko boli.
Maly zyje sobie w inkubatorku i napewno.kilka miesiecy tam zostanie.
ewa Pietrucha dostala sterydy i maly po ur tak samo.
A wam.wszystkim.zycze milego.dnia

W ogóle Julek to piękne imię. Przy każdej ciąży po Franiu M pyta o imię dla chłopca to mówię -Julek. Teraz też i M zawsze skrzywiony :-)

Ale tu się dużo dzieje! Trzymam kciuki za wszystkie brzuszki z całej siły mentalnie pietruchę, niech mały Julek rośnie i rośnie. Ja we wtorek mam wizytę u Dubrawskiego, ciekawe co mi powie.

AgnieszkaP - dawaj znać co wymyśli! Czytałam, ze On tez zleca te wlewy z Intralipidu, które stosuje Kruszka. Ciekawe czy Ci je zleci, bo cenowo w porównaniu z tymi drogimi to kosmos. Tez na jakimś forum czytałam, ze On pierwszy w Polsce zaczął je stosować, ale nie wiem czy to prawda. Powodzenia!

Ostatnia edycja:
Pietrucha zaciskam piąstki za Twojego synka. Oby wszystko pomyślnie się ułożyło. Wierzę z całych sił, że Julek krok po kroku będzie coraz silniejszy i da radę. Tobie również życzę zdrowia i wytrwałości.

Kaira, aditka- Powiedzcie jak u takiego maluszka stwierdza się zapalenie płuc? Wogóle co takimmaluchom podaje się na kaszel, katar itd?

Gosieńko, jak postępu? Folia doszła:) dziękuję z całego serca, w taką pogodę napewno się przyda. Rzuć jeszcze tylko numer konta bo będę musiała kaskę wysłać Ci na adres:)

Buziaki dla całej reszty ale normalnie czasu brak:(

reklama
A ja się witam ze szpitalnego łóżka. Mialam dziś jakieś plamienia i zostawili mnie na obserwacji. Jutro zdecydują co dalej. Chyba dzis za bardzo poszalalam i nie oszczedzalam się za bardzo.
Buziaki dla wszystkich :)

Do góry