reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

oj oj nie było mnie dzień a tu tyle zmian.. brak internetu to jak brak kontaktu ze światem ;)
Pietrucha trzymam kciuki za Wami i modle się, będzie dobrze, musi być!
Ewa myślami jestem z tobą! podjęłam decyzje, ze pojade do "naszego" doktora ;)
Ja dziś po endokrynologu i.. czeka mnie biopsja i badanie TRAK, któras miała?

reklama
Ewcia jak tam? Napisz jak po wizycie.
Iris kiedy będziesz miała wyniki APL ?
Gdzie będziesz robić usg połówkowe?

Kruszka a Ty kiedy podglądałas maluszka?

Nafoczka internet do obecnie okno na świat :)

Ewciu mam nadzieje, ze po prostu nie masz jak nam napisać dobrych wieści.

Alusia dopiero jutro późnym wieczorem mam wizytę. Nie chciałam wcześniej, bo bałam się tego 8-9 tc. Jutro kończę 10 tc.

Iris myślę, że nie wytrzymasz :-) Z Franiem miałam podglądanie na każdej wizycie, choć to było w przychodni przyszpitalnej i teraz nie wyobrażam sobie inaczej

Już jestem, gin nie widzi na razie powodu do niepokoju. Macica nie jest bardzo twarda, szyjka ok, Maluch ok, jak na razie. Na leki hamujące skurcze jest za wcześnie, muszę wytrzymać jeszcze przynajmniej miesiąc, żeby móc je bezpiecznie brać. Dziękuję za dobre myśli, popijam melisę i staram się nie stresować.
Kruszka wierzę, że jutro wrócisz przeszczęśliwa :tak: Muszę Cię przeprosić, że na razie nie mogę wysłać Ci duphastonu - lekarka znowu mi zwiększyła do 3x1 a miałam odstawiać. Nie gniewaj się proszę, nie przewidziałam, że tak się to potoczy.

Nafoczka myślę, że będziesz zadowolona z wizyty u doktora. Czemu masz mieć biopsję, coś jest niepokojącego?

Ostatnia edycja:
Juppiiiiiiiiiiiiiiiii Ewa! Najważniejsze, ze już jesteś spokojniejsza! Rob, to co lubisz, czytaj pozytywne książki i zbieraj pozytywne emocje dla Maluszka! Bardzo się ciesze!

Kruszka trzymam kciuki i nadal myślami z Pietrucha i Jej rodzinka!

Musimy utrzymać dalej ta pozytywna passe Kochane :tak:

i hop, hop, Asiula wróciłaś? Jakies pozytywne info albo newsy o CD19/CD5 ??

Ewcia, no! ciesze sie calym sercem ;-) rozumiem ze juz nie bedziesz sie martwic? :-* a u mnie pani doktor twierdzi ze nie jest zle ale w prawym placie mam trzy zmiany i chce to sprawdzic no i chce skupic sie bardziej na immunologii stad to badanie TRAK ale na wyniki czeka sie 2tyg. Kolezanka z pracy jedzie w marcu do Tarnowa do innego leksrza i wymyslilysmy sobie ze zrobimy wspolny wypad ;-)

Ewa cieszę się że wszystko ok. A może dla spokoju kupisz sobie detektor tętna płodu? ja się nad nim tak zastanawiałam, kminiłam mocno aż w końcu koleżanka mnie namówiła i zakupiłam. Doszedł dziś i spokojnie mogę usłyszeć bicie serduszka maleństwa. Trzeba tylko dobrze poszukać i odróżnić je od bicia naszego własnego serducha ;) aha i jak nie znajdziesz od razu to się nie przejmować zbytnio, bo czasem nawet na ktg pielęgniarki ostro muszą się naszukać.

Kruszka mocno trzymam kciuki :) myślę, że z detektorem może wytrzymam, ale na 100% pewna nie jestem :D
Alusia, wyniki APL może dojdą na 10 lutego czyli na wizytę u prof ale babka coś mówiła o 3 tyg :(
USG połówkowe znów zapewne zrobię w sonomedice. Tam mają jednak dobry sprzęt i mam zaufanie do dr Kunerta, uspokaja mnie ten facet na maxa.
Aha jeszcze mnie upewnijcie bo PAPPA wyszły następujące:

Ryzyko Trisomii 21 z 1:293 zostało skorygowane do 1:5858, trisomii 18 z 1:709 do 1:14179 a trisomii 13 z 1:2226 do <1:20000.
Chba wszystko ok?

Ostatnia edycja:
Ewciu nie gniewam się, mam zapas, dzięki znajomej. Niech Tobie służy. I gratuluję wizyty!!!

Iris detektor? Myślałam kiedyś o tym, ale boję się, że jeśli nie namierze tętna to dopiero będzie stres :-(

reklama
Iris ja mam tak silne tyłozgięcie, że szybciej poczuję ruchy dziecka niż namierzę Malucha domowym sprzętem :) Pomysł bardzo dobry, ale u mnie w 21 tygodniu nie dało się jeszcze złapać tętna dziecka przez brzuch w szpitalu, więc nie chyba nie mam szans na taki uspokajacz.
Wyniki Pappa masz bajeczne, zazdrość ;)
Kaira zdrowiejcie szybko! Jakbyś miała jakieś wieści od Pietruchy to raportuj nam, jak Julek sobie radzi po tej stronie brzucha i jak się dzielna mama czuje.

Do góry