reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Pietrucha, Julek zaciskam kciuki z calej sily. Myslami jestesmy przy Was.

Iris lez grzecznie i odpoczywaj:*

A ja odebralam wyniki MR i sa...srednie. Podejrzenie nietypowego naczyniaka a do tego podwjrzenie przewleklego zapalenia trzustki. No jakas masakra:( staram sie nie przejmowac bo nie mam zadnych objawow itp ale to na prawde nie jest dobry tydzien. Do tego @ sie zbliza:/

reklama
Nut nie odstawiłam przed badaniem. Wit biorę od końca października, mój wcześniejszy wynik to 38. Normy dla kobiet w ciąży to 40-130

Portia - kiedy bedziesz wiedziec cos wiecej, bo chyba najwazniejsze, ze nie masz objawow, prawda? Postaraj sie trzymac tej mysli, co by sie nie zamarwiac na zapas. Mam nadzieje, ze masz dobrego specjalistę, ktory szybko rozwieje wszelkie wątpliwości.

Kruszka - czyli dla kobiet w ciazy miescisz sie w normie ;-) A 38 przed ciąża tez super, przynajmniej mi Jerzakowa mówiła, ze powinno być 40.

Kruszka strasznie sie cieszę, ze Maluch ma sie dobrze :) znam ta paskudna datę 9-10 tygodnia i doskonale pamietam jaki to stres przed usg...

Iris no to mnie zmartwiłaś... Coś tak sie forsowała ! Ehhh... Teraz grzecznie leż i stosuj do zaleceń ... I jak najszybciej wracaj do domku... Skrobnij co dziś lekarze ustalili...

Nut ja szczepień nie miałam... Ale trzeba sie mocno zastanowić mając p/c. Dziewczyny poszczepienne pewnie coś doradzą....

Portia no kurde jak ? Bez objawów takie dolegliwości.... ?

Esperanza to tylko pozazdrościć takiego szefostwa :)

Nafoczka stres i przepracowanie z pewnością dobrze nie służy ! Spróbuj trochę olać obowiązki służbowe i nie robić wszystkiego na 200 % normy.

Ostatnia edycja:
Kochany Julku bądź dzielny.
Kruszka gratuluję z całego serca, przeszłaś magiczną granicę, dalej musi być już dobrze.
Iris jak się masz? Mam nadzieję, że plamienia ustały.
Portia kurczę współczuję stresu. Mam nadzieję, że lekarz rozwieje Twoje obawy i że to nic takiego. Czasem wszystko się potrafi sprzysiąc przeciwko naszym staraniom o dziecko.

Tak, brałam 1 tab 1000 j. Zaczęłam brać, bo gin stwierdził, że D mogłaby byc większa, zalecał przebywanie na słońcu z tymże ja nie miałam jak.
Mam podejrzenie Hashimoto. Niestety nie zdążyłam zbadać czy coś spadło przed ciążą. ANA, mthfr heterozygota, za wysoka insulina...

Nut, bo ja sama wiem, jak to jest. Przed każdą ciążą się okazywało, że mam bakterie w wymazie i kończyło się na kilku miesiącach walki z nimi. Jak wyleczyłam jedne, to osłabiony antybiotykiem organizm łapał kolejne i tak kilka razy pod rząd. Co prawda to nie są tak poważne zmartwienia jak u Ciebie Portia, ale uczucie frustracji znam dobrze.
Kruszka najwięcej witaminy mają polskie dziewczyny! Podzieliła byś się trochę, ja też biorę 1000 ale spektakularnych efektów nie przewiduję.

Kruszka to masz wyniki jak i moje tylko nie mam ANA ale za to troche niski progesteron. Z tą wit D to mnie zszokawałyscie- mój lekarz kazał mi brac 4000j dopóki nie bede miała wyniku conajmniej 40?! za dużo może?! Co do pracy hmmm niestety odpuścic nie moge bo "przyklepuje" wszystko więc dość odpowiedzialnie. Mam jednak głęboką nadzieje, że ciężka passa minie i tak od kwietnia bedzie większy luzik ;P
Nutka, Esperanza, Portia kurcze jakoś musimy dać rady! Nutka ty się orientujesz w tych tarczycowych sprawach, Miałas moze badanie TRAB?
Ewa, Alusia ;*
Pietrucha...

Pewnie Nafoczka, ze damy rade! MUSIMY! ;-) Mnie dziś znów rano przywitały brązowe plamienia 3 dni przed okresem, które wszyscy bagatelizują, ale już nie mam siły się tym martwic. "Bardzo odpowiedzialnie" tez postanowiłam to ignorować, bo mi głowa pęknie od zamartwiania się. Jutro pójdę zbadać wit. D i prolaktynę i parę wirusów od gina. Zobaczymy jak wyjdzie.

reklama
U mnie głównie e.coli, streptococcus i jeszcze jakieś beztlenowe, nie pamiętam nazwy. Ja robię wymaz przed każdą ciążą, bo one też mogą się przyczynić do poronienia.

Do góry