reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 dziękuję kochana za pomoc... nie będę tych rak już tak kłaść.... kochana czy mogłam w ten sposób zaszkodzić dziecku ? Ehh martwię się .... mój bąbelek nie lubi jak mama śpi na boku chyba.... pani doktor zaleciła leżeć w pozycji pół siedzącej.... I zwiększyć dulhaston 3 x 2...jutro wizyta i mam nadzieję że mój maluszek ma się dobrze
Na pewno nie zaszkodziłaś maluszkowi nie martw się tylko mnie się wydaje , że tymi rękami "masujemy " macicę i dlatego mogą pojawić się jakieś skurcze. Wiesz troszkę "pomacaj" i rece na boki :p:D. Wszystko będzie dobrze zobaczysz spokojna mama to spokojne dziecko i grzeczna macica oddech zjedz cos dobrego i poleguj sobie!

reklama
@smerfik88 ja mam taki bardzo napięty czasem zwykle po prawej i na odcinku 10-15 cm a gdyby skurcze to podobno od dołu a to powyżej pępka jest.
I myślę ze to dzidziuś wypchany z jakiejś strony brzucha. Może to co czujesz to ruchy po prostu?
Ale że niewiele mam doświadczenia to tylko tyle moge powiedzieć

@smerfik88 niestety dotykanie brzucha moze powodowac skurcze, co moze wywolac przedwczesny porod. Nie chce Cie straszyć, ale patrzac na to co przeszłam to ja niestety coraz czesciej dochodze do wniosku ze pomylilam ruchy ze skurczami... u mnie przyczyn moglo byc wiele, ale fakt od kad zaczelam czuc ruchy to ciagle dotykalam sie po brzuchu. Teraz bym tego nie robila. Wiadomo, ze kazda nasza ciaza jest inna, ale kazda jest po przejściach i jest jakby nie bylo zagrozona... takze ja na Twoim miejscu bym nie dotykala brzucha. Krzywdy pewnie nie zrobisz , ale po co miec do siebie pretensje. ;)

@smerfik88 ja mialam takie wybrzuszenia 21 tygodniu ciąży,doslownie po kilka razy dziennie,na poczatku tez myslalam ze to wybrzuszenie dziecko,ale to nie bylo dziecko,to byly stawiania sie macicy,skurcze,sama nie wiem. Ale wlasnie przechodzilo z dolu w gore,trzymalo chwile i puszczalo. Ja pojechalam na pogotowie,zostawili mnie w szpitalu,jedni lekarze mowili ze to nic,inni ze lepiej dmuchac na zimne,dostalam najsilniejsza kroplowke na skorcze,hydroksyzyne,magnez zazywalam caly czas,nospe też,w ogole od niej nie stronilam,wole zywe dziecko. Skurcze odpuscily na kila tygodni,i absolutnie nie wolno masowac brzuszka,ani za dlugo dotykac,bo to wywoluje skurcze. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny,sercem jestem z Wami :-*

@aspekt, czy ty masz jakiegoś lekarza który prowadzi ciąże na sterydzie we wro? Ewentualnie jeszcze kogoś kto zna się na Ana?
Potrzebuje dla koleżanki która zaczyna się diagnozować.

@aspekt, czy ty masz jakiegoś lekarza który prowadzi ciąże na sterydzie we wro? Ewentualnie jeszcze kogoś kto zna się na Ana?
Potrzebuje dla koleżanki która zaczyna się diagnozować.
Ja nie bralam sterydu, mam tylko 1 kolezanke, ktora brala. Napisze Ci na priv. Od ANA sama szukam lekarza (juz nie w kontekscie ginekologicznym).

Na Kamienskiego. Juz po. Srednio polecam. Ja juz sie pogubilam, kto chodzi na Hirszfelda do dr W i czy to ten z brochowa czy z borowskiej, czy znikad? ;)

reklama
@aspekt ja chodzę na groblę do W - ale młodego - on na Borowskiej pracuje. Ojciec W był na Brochowie ordynatorem chyba. Ale brochow działa jeszcze w ogole?
Jak się czujecie???

Do góry