reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Porzeczka1234 nie jeszcze nie... chodzę sobie na KTG teraz i CC mam mieć między 14 a 20 zobaczymy. Dają dziecku więcej czasu na rozwój jeszcze w brzuchu bo warunki są ok. Łożysko ok. Wody ok. Szyjka ok. :) więc czekam :)

A na kiedy masz w ogole termin? Tzn chodzi mi dokładnie o to, kiedy miałby być poród naturalny, a ile wczesniej ma być CC?

Kochane moje któraś mi tutaj wspominała o stawiajacym się brzuszku i skurczach? Ja domyślam się co się stało wczoraj spędziłam dzień z przylepionymi na brzuszku dlonmi , a w nocy miałam takie stawianie się brzucha i właśnie wypychal mi się tak z jednej strony i był mega twardy... oczywiście byłam i jestem przerażona ... Dzisiaj rano się to raz powtórzylo i teraz póki co spokój ....dziewczyny czy któraś tak miała ? I czy moje ręce na brzuchu mogły sprowokac skurcze?

@smerfik88 ja tu zglebiam temat ostatnio ale wypychanie z 1 strony to nie skurcze tylko dzidziuś.
U mnie siedzi po prawej ciągle.
Dłonie leżące na brzuszku niczego nie wywołują

@iveo Ale kochana też miałaś wtedy twardy brzuch ? Mi robi się twardy brzuch jak leżę na boku i jak się odwróce na plecy to wtedy na środku pod pepkiem jest mega twardy brzuch i takie wubrzuszenie

@smerfik88 mój były gin mówił jak miałam krwiaka, że mam nie dotykać brzuszka i właśnie nie trzymać rak bo może spowodować to skurcze nie wiem czy u Ciebie to skurcz czy dziecko. Skurcz to taki ból jakby zaczynający się od dołu i promieniujacy do góry brzucha przynajmiej jego wieksza część taki jak kamyk twardy chwilę trzyma i odpuszcza mnie bolała też szyjka czy macica na dole i krzyż.

@Porzeczka1234 ja właśnie nie czułam bolu i dziwne było to że to było uzależnione od mojej pozycji, jak leżałam na plecach nie działo się nic , odwracalam się na bok czułam takie spinanie i jak odwracalam się na plecy to właśnie była taka buła twarda i cały brzuch był twardy i do 30 sekund popuszczalo .... I to twardnienie pojawiało się jak się położyłam na boku ....po tym jak rozluźnil się brzuch to macice czułam taką jakby obolalo.... ogólnie leżę teraz cały czas i zawsze tak miałam że ręce na tym brzuchu trzymałam i może faktycznie te skurcze stąd jeśli to Wogole skurcze... chyba że mój maluszek nie lubi jak matka śpi na boku , ale czy to nie za wcześnie żeby się tak wypychalo ? 17 t 3 dni...

@Porzeczka1234 ja właśnie nie czułam bolu i dziwne było to że to było uzależnione od mojej pozycji, jak leżałam na plecach nie działo się nic , odwracalam się na bok czułam takie spinanie i jak odwracalam się na plecy to właśnie była taka buła twarda i cały brzuch był twardy i do 30 sekund popuszczalo .... I to twardnienie pojawiało się jak się położyłam na boku ....po tym jak rozluźnil się brzuch to macice czułam taką jakby obolalo.... ogólnie leżę teraz cały czas i zawsze tak miałam że ręce na tym brzuchu trzymałam i może faktycznie te skurcze stąd jeśli to Wogole skurcze... chyba że mój maluszek nie lubi jak matka śpi na boku , ale czy to nie za wcześnie żeby się tak wypychalo ? 17 t 3 dni...
Kochana myślę, że to normalne w tym tygodniu ciąży to chyba moim zdaniem dziecko ale na wszelkie .... w nie trzymaj bardzo często rąk na brzuszku. Ja pamiętam że on mi powiedział o tych rękach ja oczywiście czasem macałam brzuch odruch i mąż na mnie krzyczał, że nie wolno !

@Porzeczka1234 dziękuję kochana za pomoc... nie będę tych rak już tak kłaść.... kochana czy mogłam w ten sposób zaszkodzić dziecku ? Ehh martwię się .... mój bąbelek nie lubi jak mama śpi na boku chyba.... pani doktor zaleciła leżeć w pozycji pół siedzącej.... I zwiększyć dulhaston 3 x 2...jutro wizyta i mam nadzieję że mój maluszek ma się dobrze

reklama
@smerfik88 to moze być stawiajaca się macica. Może być tak ze polowa twardnieje. Przez tydzien studiowałam temat skurczów jak leżałam w szpitalu i dziewczyny opisywały ze ze czasem tylko polowa twardniała. Moze jakas nospa?
Aa i tez czytalam ze lepiej nie dotykać brzucha jak sa skurcze.

Do góry