reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Porzeczka1234 nie jeszcze nie... chodzę sobie na KTG teraz i CC mam mieć między 14 a 20 zobaczymy. Dają dziecku więcej czasu na rozwój jeszcze w brzuchu bo warunki są ok. Łożysko ok. Wody ok. Szyjka ok. :) więc czekam :)

A na kiedy masz w ogole termin? Tzn chodzi mi dokładnie o to, kiedy miałby być poród naturalny, a ile wczesniej ma być CC?

Kochane moje któraś mi tutaj wspominała o stawiajacym się brzuszku i skurczach? Ja domyślam się co się stało wczoraj spędziłam dzień z przylepionymi na brzuszku dlonmi , a w nocy miałam takie stawianie się brzucha i właśnie wypychal mi się tak z jednej strony i był mega twardy... oczywiście byłam i jestem przerażona ... Dzisiaj rano się to raz powtórzylo i teraz póki co spokój ....dziewczyny czy któraś tak miała ? I czy moje ręce na brzuchu mogły sprowokac skurcze?

@smerfik88 ja tu zglebiam temat ostatnio ale wypychanie z 1 strony to nie skurcze tylko dzidziuś.
U mnie siedzi po prawej ciągle.
Dłonie leżące na brzuszku niczego nie wywołują

@iveo Ale kochana też miałaś wtedy twardy brzuch ? Mi robi się twardy brzuch jak leżę na boku i jak się odwróce na plecy to wtedy na środku pod pepkiem jest mega twardy brzuch i takie wubrzuszenie

@smerfik88 mój były gin mówił jak miałam krwiaka, że mam nie dotykać brzuszka i właśnie nie trzymać rak bo może spowodować to skurcze nie wiem czy u Ciebie to skurcz czy dziecko. Skurcz to taki ból jakby zaczynający się od dołu i promieniujacy do góry brzucha przynajmiej jego wieksza część taki jak kamyk twardy chwilę trzyma i odpuszcza mnie bolała też szyjka czy macica na dole i krzyż.

@Porzeczka1234 ja właśnie nie czułam bolu i dziwne było to że to było uzależnione od mojej pozycji, jak leżałam na plecach nie działo się nic , odwracalam się na bok czułam takie spinanie i jak odwracalam się na plecy to właśnie była taka buła twarda i cały brzuch był twardy i do 30 sekund popuszczalo .... I to twardnienie pojawiało się jak się położyłam na boku ....po tym jak rozluźnil się brzuch to macice czułam taką jakby obolalo.... ogólnie leżę teraz cały czas i zawsze tak miałam że ręce na tym brzuchu trzymałam i może faktycznie te skurcze stąd jeśli to Wogole skurcze... chyba że mój maluszek nie lubi jak matka śpi na boku , ale czy to nie za wcześnie żeby się tak wypychalo ? 17 t 3 dni...

@Porzeczka1234 ja właśnie nie czułam bolu i dziwne było to że to było uzależnione od mojej pozycji, jak leżałam na plecach nie działo się nic , odwracalam się na bok czułam takie spinanie i jak odwracalam się na plecy to właśnie była taka buła twarda i cały brzuch był twardy i do 30 sekund popuszczalo .... I to twardnienie pojawiało się jak się położyłam na boku ....po tym jak rozluźnil się brzuch to macice czułam taką jakby obolalo.... ogólnie leżę teraz cały czas i zawsze tak miałam że ręce na tym brzuchu trzymałam i może faktycznie te skurcze stąd jeśli to Wogole skurcze... chyba że mój maluszek nie lubi jak matka śpi na boku , ale czy to nie za wcześnie żeby się tak wypychalo ? 17 t 3 dni...
Kochana myślę, że to normalne w tym tygodniu ciąży to chyba moim zdaniem dziecko ale na wszelkie .... w nie trzymaj bardzo często rąk na brzuszku. Ja pamiętam że on mi powiedział o tych rękach ja oczywiście czasem macałam brzuch odruch i mąż na mnie krzyczał, że nie wolno !

@Porzeczka1234 dziękuję kochana za pomoc... nie będę tych rak już tak kłaść.... kochana czy mogłam w ten sposób zaszkodzić dziecku ? Ehh martwię się .... mój bąbelek nie lubi jak mama śpi na boku chyba.... pani doktor zaleciła leżeć w pozycji pół siedzącej.... I zwiększyć dulhaston 3 x 2...jutro wizyta i mam nadzieję że mój maluszek ma się dobrze

reklama
@smerfik88 to moze być stawiajaca się macica. Może być tak ze polowa twardnieje. Przez tydzien studiowałam temat skurczów jak leżałam w szpitalu i dziewczyny opisywały ze ze czasem tylko polowa twardniała. Moze jakas nospa?
Aa i tez czytalam ze lepiej nie dotykać brzucha jak sa skurcze.

Do góry