reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Destino zakaz sexu i tak mam więc mnie on Wogole nie rusza... martwię się bardzo jak to teraz będzie .... :( ojej nie wiem czy częściowo czy całkowicie, nie wspomniała o tym Pani doktor .... Krwiak już nie wielki... Dzidzia rośnie Ma już 12 cm czyli duży niedźwiadek kochany .... A ja bez przerwy plamie i brudze :(

reklama
@smerfik88 ja tez ciagle krwista. Tylko mowie, juz nieco przywyklam. To wazne czy lozysko calkowicie czy czesciowo przodujace. Przy czesciowo jest latwiej, choc uwazac bardzo trzeba. Przy calkowicie przodujacym robi sie cc, przy czesciowo przodujacym to zalezy w ktorym miejscu j jak gleboko zaslania ujscie szyjki. Mysle, ze gdybys polezala kilka tygodni, to lozysko ma szanse sie podniesc. Przy przodujacym lozysku plamienie i krew sa czeste. Tylko trzeba to bacznie obserwowac, by przypadkiem nie zaczelo sie odklejac.

@smerfik88 a lekarz powiedział,że co to oznacza?? Nie czytaj internetów.Zapytaj fachowców.
Edit: O widzisz,dobrze,że mamy @Destino . mam nadzieję,że Cię uspokoiła. Gdyby to było mega niebezpieczne,to myślę,ze lekarz uświadomiłby Cię. Nie stresuj się, bo niedźwiadek też się wtedy stresuje :)
p.s. czy ktoś wczoraj oglądał Wojewódzkiego...? i gag jego gościa Rucińskiego...??

Ostatnia edycja:
@Destino bardzo dziękuję za informację , będę leżała i Odpoczywala... w sumie cały czas to robię.... Ehh .... destino czy to duże zagrożenie dla mojego dzidziusia ?

@smerfik88 moze to byc zagrozenie, ale nie musi. Moze @Auri_a ci cos wiecej napisze. Ona miala przodujace lozysko. Powie co i jak. Bo moje w poprzedniej ciazy sie podnioslo, a tez mialam czesciowo przodujace, a w tej zobaczymy. Przewaznie jak stosuje sie do zalecen lekarza to jest ok. Tylko potrzeba czestszych wizyt.

@smerfik88 ja miałam łożysko przodujące pokrywające ujście szyjki z krwawieniami i plamieniami. Pochodziły one z częściowo odklejającego się fragmentu łożyska. Przez to już nie wprowadzono mi acardu. Obserwacja łożyska u mnie była od 8 tc do 25 tc. W 20 tc łożysko całkowicie zmieniło położenie i w całości poszło na ścianę tylną. Z tym że ja dosłownie nie robiłam nic. Do tego stopnia że włosy mył mi mąż. Absolutnie nie jeździłam samochodem. I jedyne co można zrobić to nic nie robić niestety :( ja zabijałam czas żeby o tym nie myśleć rozmowami telefonicznymi <3 i serialami :D
Pani Doktor Cię poinformowała bo jesteś chyba w tych tygodniach że to może ale absolutnie nie musi zostać, ponadto w tych tygodniach można już określić realny stan łożyska, u mnie stwierdzono wyjątkowo wcześnie ale ze względu na krwawienia i pokrycie ujścia co groziło nagłym poronieniem w każdej chwili. Twoje jeżeli zostanie to po prostu będziesz mieć leżącą ciążę do końca. Myślę że nie jest najgorzej :* choć nie najlepiej to brzmi :)

@Auri_a tak pani doktor poinformowała mnie że to może się jeszcze zmienić... że jeszcze mamy czas.... Ale kazała się oszczędzać i jak najwięcej polegiwac....akard odsawiony , biorę neoparine tylko ....jejku oby się podniosło .... A powiedz mi pobolewal cię brzuch czy raczej nic?
Dziewczyny czy mogę wejść do wanny i się umyć powiedzmy 3 minuty czy lepiej stać pod prysznicem ?

@smerfik88 ja miałam zakaz kąpieli w wannie bo "żeby wstać z wanny trzeba użyć siły" ale ja z tym nie miałam problemu... bo generalnie wanna u mnie to hmm dodatek do sprzątania :D ja miałam w zaleceniach prysznic i to letnią wodą o temperaturze ciała. Żeby się nie przegrzewać. Podniesie się :* Jak nie ma Ci kto gotować posiłków to ja bym skorzystała z kateringu :( w Krakowie masz ich dużo. A w cztery tygodnie może się wszystko zmienić i nie będą to duże koszty a przynajmniej przygotowywanie jedzenia Ci odpadnie :)

reklama
Ja bym brała już teraz. Pewnie bierzesz już od paru dni progesteron? Mi ostatnio hematolog powiedział, zebym brała heparyne już od momentu brania progesteronu, bo on zagęszcza krew. No a jeszcze encorton dodatkowo to robi. Nie zaszkodzi na pewno ;)
No ja biorę progesteron od soboty, a normalnie w zaleceniach mam heparynę od pozytywnej bety ,ale Pasnik mówi ,ze mogę wcześniej i z grupy in vitro mówią ,żebym brała dzień wcześniej heparynę czyli dziś jutro transfer
A co jest lepsze Neoparin czy clexane bo to to samo ,ale czy oprócz ceny różni się działaniem?

Do góry