reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Burczuś albo inne dziewczyny - w takim razie może jeszcze coś o intralipidzie? Bo skoro on jest stosowany do żywienia pozajelitowego to mniemam, że jest bezpieczny. Ale skoro obniża nk to jak się to ma do przyszłości? Po tych 2 tygodniach na pewno wszystko wraca do normy czy jak? Może on też jednak ma jakieś skutki uboczne w przyszłości? Pytała któraś?
Z tymi szczepieniami to kopara mi opadła tak, że nie moge się pozbierać. Nie mam jeszcze dziecka, ale serio moooocno bym się zastanowiła nad nimi, gdybym to wiedziała wcześniej. Tym bardziej, że u mnie obie babcie miały raka.
Trzeba się będzie badać :/

@Zzzzzz myślami z Tobą :*
wg mojej wiedzy niema skutków ubocznych stosowanie intralipidu, jest to bezpieczne, jesli chodzi o działanie u mnie spowodował wzrost komórek nk

reklama
@marshia - Kochanie, co do tego stosunku cd4/cd8 chyba nie tylko to dla dr Paśnika jest wskazaniem do immunosupresji, gdyż ja ten stosunek mam 2,1 i nie dostałam zaleceń immunosupresyjnych a jak o nie zapytałam to powiedział, że to nie dla mnie.

@Zzzzzz - mam nadzieję, że się Tobą mimo wszystko dobrze zaopiekują!
@anna_kat - Super, że trafiłaś do takiego lekarza. Widać, że obeznany w temacie.

@Marthi genetalnie to. Jeśli jest więcej niż 2,5 daje immunosupresję raczej. Jeśli 2-2,5 patrzy dodatkowo na ANA, przeciwciała, choroby towarzyszące. Jeśli mniej niż 2 wg niego wskazań brak niezależnie od innych wyników.
Także to taki główny wyznacznik, ale faktycznie ostateczna decyzja zależy u niego od „kompletu”. Ale na 90% ktoś kto ma mniej niż 2 immunosupresji u niego nie dostał.

Dziewczyny pojawiły mi się żółte upławy :(. W niedziele więcej, w pon nic, wczoraj znowu. Myslakam w niedzielę, ze to objaw po kolposkopii jeszcze, ale tyle dni to chyba za dużo na reakcje po badaniu???
Zrobiłam posiew moczu, czekam na wynik. Przydałby się posiew z pochwy, co nie?

@Marthi genetalnie to. Jeśli jest więcej niż 2,5 daje immunosupresję raczej. Jeśli 2-2,5 patrzy dodatkowo na ANA, przeciwciała, choroby towarzyszące. Jeśli mniej niż 2 wg niego wskazań brak niezależnie od innych wyników.
Także to taki główny wyznacznik, ale faktycznie ostateczna decyzja zależy u niego od „kompletu”. Ale na 90% ktoś kto ma mniej niż 2 immunosupresji u niego nie dostał.

Dziewczyny pojawiły mi się żółte upławy :(. W niedziele więcej, w pon nic, wczoraj znowu. Myslakam w niedzielę, ze to objaw po kolposkopii jeszcze, ale tyle dni to chyba za dużo na reakcje po badaniu???
Zrobiłam posiew moczu, czekam na wynik. Przydałby się posiew z pochwy, co nie?
Idz do ginekologa rob posiew. Ja mialam zolte uplawy, nikt sie nie przejal.... a pozniej stalo sie co sie stalo, nie wiem czy to tez byla przyczyna ale zolye uplawy nie sa normalne. Nie chce Cie straszyc bo jak zrobia wymaz i dadza leki to nic takiego, ale lec ! ;***

@iveo standardową wizytę mam dopiero za prawie 2 tyg (w pon), dziś idę na usg. W tym gabinecie nawet mnie nie zbada czy jest infekcja, bo nie ma tam fotela ginekologicznego, ale posiew i tak zrobię w takim razie u położnych w zabiegowym.

reklama
@marshia wystarczy ze zrobi usg dopochwowe to na wzierniku widzi wydzieline i jak ma pare lat praktyki to umie ocenić co to i mozna juz zaczac leczyc a posiew zrobic przy okazji żeby potwierdzić

Do góry