reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@smerfik88 bidulko kciuki, ale leż, leż i zbieraj siły na za 5 miesięcy :)
@Zzzzzz za Ciebie też :)
@burczuś Ja teoretycznie oglądałam, ale skoro nie pamiętam gagu, to znaczy że zasnęłam. Jak ostatnio często przed TiVi wieczorami :)
@marzycielka81 wizyta z badaniem dopiero za 2 tyg, ale dziś zas czysto. Widzę, że moje upławy bawią się w „pojawiam się i znikam”. Dzień chińczyka, dzien totalnie suchy i czysty, dzień chińczyka, dzień czysty....

@marshia ja miewam zolte uplawy, ktore sa wynikiem lekkiego zabarwienia krwia, ktora sie saczy. Wtedy sa zolte. Poniewaz mam na bierzaco wymazy, to nie choroba. Taki urok. Tylko trzeba wykluczyc infekcje. Dopiero w tej ciazy pierwszy raz mi sie takie gagatki trafily

@marshia to może od tej luteiny lepiej to zbadać. Ja mam wydzieline biała, zotla, kremowa, czasem taka brudna biel. Nie krwawie.
@smerfik88 jeszcze tylko troche. Lezakuj sobie spokojnie. Będzie okej. Bardzo burzliwe te nasze ciaze :(
@Oczekujaca123 w pon mam planowana wizyte u mojej gin. Bardzo dziekuje za propozycje mysle ze spotkamy sie szybciej niz myślisz tylko musisz powoli do siebie dojść ja tez jak widać. Jutroc chciałabym wyjsc porobic badania na pon. Oni (lekarze szpitalni) serio nie wiedza co mi jest ale nie jestem zaskoczona tym faktem. Dla wiekszosci lekarzy ciaza to jakis niezbadany temat. Z jednej strony latamy (jako społeczenstwo), mamy Internet i wiemy wiele a z drugiej żaden lekarz nie jest w stanie nazwac miejsca ktore mnie boli ani przyczyny.
Leze z taka fajna babeczka i ona tez ma trudnosci ze znalezieniem specjalisty. Zaczęłyśmy , plądrować' internety w poszukiwaniu dobrego lekarza. I okazalo się ze większość ma mega dobre opienie co niestety nie idzie w parze z rzeczywistością.

Ostatnia edycja:
@Auri_a akard właśnie odstawiłam, leżę i odpoczywam i nic nie robie....tylko martwi mnie bol brzucha? Jest tak że cmi mnie jak na okres ? Pamiętasz coś takiego przy właśnie tym łożysko przodujacym ? Szyjka długa na 5 cm .... pani doktor się śmiała że bardzo długa

@marshia kochana Ty wiesz...

@Zzzzz bardzo burzliwe Ale musimy Dac radę i być silne.... damy radę prawdę

Dziewczynki ja luteiny od tygodnia nie biorę. Wiec to nie to. Bo musiałam odstawic przed piątkowym badaniem, a wiedzac, ze jeszcze jakieś białka będzie mi pobierał do badania, to już nie aplikowałam. Biorę 4x1 dupka.

@marshia raczej przy infekcji wydzielina by była caly czas więc może po prostu taki masz śluz ciążowy
@smerfik88 stresująca ta Twoja ciąża ale zobacz i z krwiakami i z łożyskiem przodującym udaje się donosić więc myślimy pozytywnie!
@Zzzzzz a może po prostu rozciągająca się macica daje u Ciebie takie objawy bo masz dużą wrażliwość bólową? Nie musi być nic złego
Trzymam kciuki i wierzę w same pozytywne scenariusze u każdej z Was

A jak Was bolala macica? Na samym poczatku ciazy łapał mnie skurcz po bokach. Ale czulam ze to skucz wlasnie wiezadla to takie ,spiecie'. Te bole sa totalnie inne: boli mnie miej wiecej na granicy konca ( tam gdzie konczy sie brzuch a zaczyna spojenie ( brzucha bardziej po lewej lub prawej stronie i to jest taki ... Skurcz jakby mięśnia? Scisk? Siusianie i 'kupkanie' ten bol dominuje. Po czyms takim czuje jakby moja macica przebiegła maraton taka obolala, zmeczona i sfrustrowana :p ...
Czasem odczuwam taki bol jak przed poronieniem po bokach ale on trwa chwile.

W kazdym razie rozmawialm z moją doktorka powiedziala ze na tym etapie nic nie mozemy zrobic poza zwiększeniem progesteronu i leżeniem. A ja sie tak bardzo boje ze to skurcze przepowiadające i ze znaczne rodzic za 2 tyg.

reklama
Do góry