reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Bunia10 moze po prostu cos innego masz
ehh to zycie musi nas tak pokopac
@Porzeczka1234 żałuje ze nie zrobiłam tak jak ty nie umiem sie z tym zmierzyc ten ostatni pogrzeb byl nie potrzebny i maż pyta o napis na nagrobku jednak nie nie dam rady patrzec na dwa imiona mysle ze Twoja decyzja byla lepsza mniej bólu i tyle . Wiecie co a ludzkie pojecie przechodzi ze ludzie chodza na cmentarz z ciekawossci czy sa dwa imiona czy jedno OMG ludzka glupota nie zna granic. Porzeczka ile czekalas po tych dwoch niepowodzeniach ze tak to ujme z Zosia? bo ty tez w2ysoko tracilas i to najgorsze. Szepnij kochana jakies dobrte slowko i wybij glupie mysli z glowy wiem nie przejmuj sie ludzmi
tylko serce boli ja stram sie o tym tyle nie myslec a teraz jak planuje starania to dopadla mnie melancholia.

Ostatnia edycja:
reklama
@Bunia10 jestem 14+5. Cykl bez accofilu, bez stymulacji. Ale poza wyjątkami z accofilem z owu nie było problemiw. Tyle, ze 2 biochemiczne, 2 puste jaja i 1 obumarły zarodek. To szósta ciąża.

A dziewczynki z doświadczeniem ja zapytam o drobne ciągnięcia/ kłucia dość nisko, może w okolicy szyki tez. Wczoraj po kolposkopii było w porządku - zero odczuć, dziś poszłam na godzinny delikatny spacer i ciągnie/ lekko kłuje. Spacer pierwszy od 3,5 miesiąca mógł to spowodować? Do tej pory robiłam „nic”.

@Bunia10 jestem 14+5. Cykl bez accofilu, bez stymulacji. Ale poza wyjątkami z accofilem z owu nie było problemiw. Tyle, ze 2 biochemiczne, 2 puste jaja i 1 obumarły zarodek. To szósta ciąża.

A dziewczynki z doświadczeniem ja zapytam o drobne ciągnięcia/ kłucia dość nisko, może w okolicy szyki tez. Wczoraj po kolposkopii było w porządku - zero odczuć, dziś poszłam na godzinny delikatny spacer i ciągnie/ lekko kłuje. Spacer pierwszy od 3,5 miesiąca mógł to spowodować? Do tej pory robiłam „nic”.
Oczywiście mógł. Trochę ruchu jeśli do tej pory raczej odpoczywają tak mogło zadziałać. Macica się troszkę rozleniwiła przez ten czas stąd mogą być te lekkie kłócia i ciągnięcia. To raz, a dwa wszystko się rozciąga bo niunia rośnie :-)

@roki_1991 - Gratulacje!:)

@marzycielka81 - kciuki za udane wrześniowe invitro!:)

@marshia - Ty wiesz, kciuki every-long-day!:)

@Auri_a - Miałam urlop i postanowiłam odpocząć od forum, ale nie ukrywam też, że po tamtej wymianie nie miałam ochoty tu się udzielać.

@Zzzzzz - urlopuję... i od pracy, i od forum;) Kciuki za męża!

@smerfik88 - duzo spokoju i oby wszystko było dobrze!

@Oczekujaca123 - nigdy nie słyszałam, zeby acard utrudniał owulacje, ale fakt jest taki, ze w 1 i 2 ciaze zaszłam od razu (i wtedy nie bralam accardu) a w trzecia ciaze zaszłam w 6 cyklu (bralam wtedy acard non stop). 4 jak nie 5, cykli było monitorowanych - jajeczka były, pękały a ciazy nie było... moze jednak ma to jakis związek... ale wydaje mi sie to troche abstrakcyjne.

Dobrej nocy!

@marshia ja wciaz aktywna bylam w 1 trym przez prace do konca 4 mca, wakacje chodzenie duzo 6-8 km dziennie, cos zalatwic, cos rekreacyjnie, cos specjalnie busem nie podjade albo samochod zostawie zeby sie przejść, polecam, potem troche ciągnie i plecy bola ale na kolejny dzien rano jestem jak nowa, a ruch zalecony, chociaz spacery, no i miesnie kegla cwicze regularnie .ok polowy ciazy zaczely sie takie bole jak na @ ale to maciczka sie rozciaga. No chyba ze krwiaczki albo inne zalecenia zeby lezec sa.@smerfik88 ja ok 14-15 tc czulam rybke w wodzie, takie plywanie a 16-17 pierwsze pukniecie:) nie do pomylenia z jelitami, na drugi dzien o tej samej porze potem coraz częściej i mocniej, mam to szczescie ze czuje maluszka ciagle jak nie spi, czkawke czuje, kopniaki jak chodze chociaz wtedy glownie spi ale czasem duzo jestem na nogach to tez musi poszalec, moj jest mega ruchliwy ale to tez kwestia lozyska i budowy. Ja mam na tylnej scianie wysoko i to ponoc najlepiej na czuxie ruchow, ale budowa czasen dodatkowo ulatwia :) @Oczekujaca123 na pewno o acardzie pisaly? Ja wprawdzie bralam od prneatalnych wczesniej tylko heparyna ale faktycznie nie ma to ladu czemu by tak mialo byc. Luteina to tak, od owu bo blokuje.
Pozdrowienia i kciukaski:)

@totoise30 ja jak sobie usiądę wieczorem zwłaszcza po posiłku Ale nie koniecznie i położę rękę ba brzuszku to co jakiś czas właśnie czuje takie pukanie, czasami czuje takie bulgotki. Najczęściej odczuwam to wieczorem i tak się zastanawiam czy to moja dzidzia?

@Marthi mam nadzieje ze wypoczeliscie na urlopie :)

Wczoraj pisalam do gin bo sie boje bo brzuch boli. Raz ciągnięcia po bokach, raz raz tepy ból w okolicach jajników, raz na dole takie spięcie jakbym brzuszki cwiczyla. Kazala wziąć nospe (nie wzięłam) i w razie wu na ip ( nie pojechałam). Nie bylam na ip bo oststnio nie za dobrze sie to skoczylo. Lezalam tydzień nie badali mnie tylko magnez i apapa wiec pierdzielę a i tak oststecznie poronilam. Co ma byc to bedzie. Lepiej sie czuje w domu.
No mam nadzieję ze to macica. I to ze mialam bole w poprzedniej straconej ciazy to zbieg okoliczności.

@Zzzzzz nie wiem który u ciebie tc ale mam dziś dokładnie te same schizy co ty... Czuję jakby skurcze :( i boję się że już po wszystkim, bo cycki też praktycznie wróciły do normy :( u mnie IP nie wiele da, bo i tak pewnie nic nie będzie widać więc tylko mnie zestresuja dodatkowo :(

@Totois30 ja tez wciąż do pracy chodzę. Także jakaś tam „aktywność” pozadomowa jest. Ale jadę autem, w pracy w większości za biurkiem, po drodze zakupy, w domu tyle co odkurze, zrobię obiad i się kładłam z książka. O to chodziło mi ze robiłam „nic”, a wczoraj godzinny spacer + sprzątanie chatki. + ta kolposkopia może :/. Teraz się obudziłam i wciąż „czuję” środek. Ale za Chiny nie umiem określić czy to szyjka czy to już macica, wiem, tylko, ze na pewno w tych okolicach coś czuję. Trochę się obawiam ze ta krotka szyjka może rozrabiać? Usg planowe w środę po południu.
@Zzzzzz a Ty masz s sygnaturce tylko 5 mg encortonu. Tylko tyle bierzesz przy swoich przeciwciałach? Takie zalecenie od lekarza?

reklama
@Zzzzzz to mozesz magnez zwiekszyc. Z ip rozumiem. Tez bylam tam w ostatecznosci. A takie bole to z cala pewnoscia macica. Teraz tez lozysko i macica sie podnosi, to znow male przemeblowanie w brzuchu bedzie. A przy silnych skurczach nie boj sie nospy. Popros lekarza o spasmoline, jest na recepte i lepsza od nospy

@roki_1991 bol brzucha jak na @ bedzie sie utrzymywal do ok 9tc. Wazne, by za bardzo nie narastal. Po to bierze sie magnez, by zniwelowac skurcze, a w razie co to i lezenie z nospa na wyciszenie. Przewaznie te bole brzuchs ustepuja po zmianie pozycji. Ja na poczatku zwijalam sie z bolu na kanapie, a m nie dowierzal. Tak mnie bolalo. A maluch sobie rosl i sie rozwijal. Musi byc dobrze. Wierzymy poki jest nadzieja [emoji8]

Ostatnia edycja:
Do góry