reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Oczekujaca123 pierwsze słyszę żeby acard utrudniał zajście w ciążę. Sama brałam cały czas, z resztą lekarka mi tak zaleciła. Że nie zaszkodzi w żadnym wypadku. Odstawiałam tylko na dzień-dwa jak miałam mocną @. Ale sporo siedzi w głowie, więc nie nakręcaj się tak :*

reklama
Dzieki dziewczyny ja tez tak uważam, ze to glupota i ufam lekarzowi, ale bylam w szoku jakie rzeczy dziewczyny na grupach Fb wypisuja wiec wolalam sie upewnic...
Ja teraz mialam pierwszy okres od kad biore acard byl mocny ale zawsze taki mialam... no wiec nie przypisuje tego acardowi

@smerfik88 biedna masz przejscia:*

Mam pytanie. U kobiety z grupa rh- i ojca dziecka rh+ immunoglobuliny lepiej podać po porodzie czy wczesniej. Kuzynka mnie pytala, bo lekarz każe jej samej zdecydowac,a ona nie ma bladego pojecia jak lepiej. Ty @Auri_a pewnie sie znasz :)

@smerfik88 biedna masz przejscia:*

Mam pytanie. U kobiety z grupa rh- i ojca dziecka rh+ immunoglobuliny lepiej podać po porodzie czy wczesniej. Kuzynka mnie pytala, bo lekarz każe jej samej zdecydowac,a ona nie ma bladego pojecia jak lepiej. Ty @Auri_a pewnie sie znasz :)
Jak bylam w ciazy to polozna mowila, ze teraz podaje sie w ok 28tyg. Jakies nowe przepisy weszly chyba od marca. Ja mam - maz +

@kas90 kochana to dla mnie trudny temat bardzo nie potrafię doradzić bardzo mi przykro. Podawanie immunoglobuliny w ciąży kobieta z rh- w 28 tc jest postępowanie m nowym ja dostałam po urodzeniu Aurelii. Teraz się nie zgodziłam. Pilnuje badań i jestem pod opieką lekarską w tym kierunku.

@kas90 kochana to dla mnie trudny temat bardzo nie potrafię doradzić bardzo mi przykro. Podawanie immunoglobuliny w ciąży kobieta z rh- w 28 tc jest postępowanie m nowym ja dostałam po urodzeniu Aurelii. Teraz się nie zgodziłam. Pilnuje badań i jestem pod opieką lekarską w tym kierunku.

A możesz napisać czemu tak zdecydowałaś? Skutki uboczne większe niż nie podanie?

Witam, po kolejnej udanej ciąży na lekach (po leczeniu immunologicznym) zostały mi leki: 23 sztuki clexane 0,4 oraz 7 sztuk clexane 0,6. Jeśli ktoś jest zainteresowany zapraszam do kontaktu.

reklama
Do góry