reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja jestem teraz załamana jak czytam o tym co piszecie o szczepieniach.... moje wyniki się bardzo pogorszy, cały ten test CBA itd jest dużo gorszym iż przed szczepieniami. Widziałam ze Malina się tym wynikiem zestresował.... i u mnie będzie co najmniej 13 szczepień wiec sama nie wiem co robić. Przed ostatnia ciąża znaleziono u mnie w piersi guza, moja siostra miała nowotwór i ma odjeta cześć piersi. Mnie po tych szczepieniach tak boli biust jakby w środku i boje się iść na usg bo kolejnych złych diagnoz nie zniosę. Te wszystkie wyniki ana zawsze miałam dodatnie i teraz się wkurzam aaa na siebie ze tak szybko się na szczepienia zdecydowałam :( ahhh załamka. Nigdy nie próbowałam ciąży na sterydzie i może powinnam była tak zrobić ale tak bałam się próbować :(

Mam nadzieje ze kiedyś będę się śmiać z tej mojej paniki ale póki co to straciłam kompletnie zaufanie do profesora.... pytałam się na wizycie w styczniu o skutki uboczne. Ostatnio pytałam się czemu wyniki mam gorsze.... to powiedział ze nie są gorsze tylko po tych wynikach to widać ze coś się dzieje w organizmie i tyle. Oby ten cały stres zaprocentował kiedyś czymś dobrym....

Ostatnia edycja:
reklama
@Hatice czekaj...spokojnie. nikt nie napisał ,że szczepienia nie przynoszą skutków. Jasne,że przynoszą, bo popatrz ile mamy na naszym forum dowodów. Zośki,Aśki,Milenki...itd!(wymieniam na szybko dzieciaczki, których imiona pamiętam;) ). Immunologia jest zmienna. I to wiadomo nie od dziś,nie od wczoraj. Każda z nas jest inna i każda może inaczej reagować na szczepienia.Ba!na steryd, na intralipid,na Acofil...itd!
@Nadzieja2018 i mi chodziło o to,że przed zastosowaniem danej terapii powinni zawsze informować,że mogą,ale NIE MUSZĄ wystąpić skutki uboczne. Jakbyś poczytała o możliwych skutkach ubocznych Encortonu, to złapałabyś się za głowę :)
I wg mnie akurat Pasikonik zachował się OK,że poinformował @Nadzieja2018 ,jeśli po latach wyszło,że jednak szczepienia mogą wpływać na odrzut przeszczepów. I tak, uważam,że On nie rzucałby słów na wiatr. I że każdy lekarz zalecający tą terapię powinien o tym informować,a to już nasza wola,nasze ryzyko i nasz wybór, czy przyjmujemy te szczepienia. I myślę,że i tak 99% z nas by się na nie zdecydowało.

@iveo ważę więcej niż 60... Prawie 80 niestety...
Siedzę teraz na badaniach i jak wrócę do domku to od razu biorę zastrzyk.
A ty jak się w ogóle czujesz?

@Hatice biegiem na usg! Tym ze go nie wykonasz nie sprawisz ze nie bedziesz miec guza. On jest prawdziwy musisz sie z tym zmierzyć od tego zalezy TWOJE ŻYCIE. Masz prawo do częstych kontroli na NFZ jak siostra miała jest ryzyko.

Ej od paru dni podsłuchuje krasnala w brzuchu. 1 dnia ledwo przylozylam detektor i juz słyszałam tetno bylam mega szczęśliwa i spokojna. 2 dnia tak samo. Trochę wolne ale pomyślałam ze se spi. 3 dnia zorientowałam się że to moje tętno :/ no wiec wczoraj szukalam i szukalam i dupa. Bylam juz tak zmeczona ze zasnelam. Snily mi sie koszmary oczywiście: ze zaparkowalam auto gdzies w Bytomiu na platnym parkingu i sie zgubilam i nie potrafilam go znaleźć. I szukalam tak jak tego tętna :/
W kazdym razie dzis rano mi sie udalo! Emil zapintala po moim brzuchu tak ze trudno go dogonić ale tetno jest. 3 majcie kciuki za prenatalne mamy dzis o 10:30 :O

reklama
Ej od paru dni podsłuchuje krasnala w brzuchu. 1 dnia ledwo przylozylam detektor i juz słyszałam tetno bylam mega szczęśliwa i spokojna. 2 dnia tak samo. Trochę wolne ale pomyślałam ze se spi. 3 dnia zorientowałam się że to moje tętno :/ no wiec wczoraj szukalam i szukalam i dupa. Bylam juz tak zmeczona ze zasnelam. Snily mi sie koszmary oczywiście: ze zaparkowalam auto gdzies w Bytomiu na platnym parkingu i sie zgubilam i nie potrafilam go znaleźć. I szukalam tak jak tego tętna :/
W kazdym razie dzis rano mi sie udalo! Emil zapintala po moim brzuchu tak ze trudno go dogonić ale tetno jest. 3 majcie kciuki za prenatalne mamy dzis o 10:30 :O
Trzymam !:*

Do góry