reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny nie mam zamiaru usprawiedliwiac lekarzy, ale czy nie jest tak, ze lata szczepien dopiero przynosza informacje o skutkach ubocznych? Czy nie dlatego, ze nie jest to do konca zbadana metoda wielu innych ja zachowawczo odradzalo? Moze to wlasnie czas pokazuje jakie skutki uboczne wynikaja ze szczepien? Nie wiem, czy to pocieszajace, jednak mi sie wydaje, ze dopiero teraz oni sami to widza. I w zasadzie Pasnik moglby to zataic, ale tego nie zrobil. Odpowiedzial szczerze. Mozliwe, ze to swierza wiedza

@smerfik88 nie pomoge, bo mi sie ewakuowaly bez wiekszego widoku. Krew ktora widze jest wynikiem lekko przodujacego lozyska.

@roki1991 tak jak napisala @iveo heparyne dobiera sie do wagi i schorzen. Jesli mowimy o clexan i neoparin to dawka 0,4 jest profilaktyczna, a od 0,6 lecznicza. I dziewczyny roznie maja. Ja zaczynalam wczesniejsza ciaze 0,4 i szybko przeszlam na 0,6. Teraz zaczelam od 0,6. I jest duza szansa, ze niedlugo zmienie, na 0,8 bo teraz mam znacznie gestsza krew i szybciej rosna ddimery.

@marshia warto od razu robic posiew. A probowalas nasiadowek z vagosanu poki brzuszek pozwala? Mi bardzo pomagaja

Ostatnia edycja:
reklama
Wiecie dziewczyny, nie chce nikogo bronić, ale... lekarze to też ludzie. A i medycyna do łatwych nauk nie należy. Często jest tak, że pewne rzeczy wychodzą po czasie i lekarze na początku sami nie wiedzą jakie dokładnie skutki uboczne mogą dać takie terapie, po prostu to jest wszystko nowe i nie tak szeroko stosowane jak dajmy na to szczepionki na grypę. Niestety ale każda z nas musi przemyśleć czy podejmie ryzyko zdrowotne, czy nie. Nikt nigdy nikomu nie da żadnej gwarancji jeśli chodzi o medycynę.
Nooo nie zgodzę się z Tobą. Bo jeśli mam przemyśleć ryzyko...to muszę go być świadoma! A nie temat albo został przemilczany,albo brak wiedzy. Tyczy się to każdego z naszych immunogow. Ani Pasikonik nie jest lepszy ani gorszy w tej kwestii od Maliny. Wręcz ten drugi nadal milczy w tej kwestii. A może coś sie zadziało w Łodxi i wyszło szydło z worka??
Moje życie moje ryzyko...i może ze świadomością podjęłabym dokładnie te same decyzje-ale właśnie-świadomie. I @Porzeczka1234 szczerze to nie sądzę by Pasikonik mówił takie rzeczy dla swojego widzimisię. coś musi być na rzeczy. Wręcz jesli Malina powie,że to bzdura-to już w to nie uwierze.
Zla jestem nie o to ,ze taki może być efekt uboczny,ale o brak poinformowania o ewentualnym ryzyku.

Nooo nie zgodzę się z Tobą. Bo jeśli mam przemyśleć ryzyko...to muszę go być świadoma! A nie temat albo został przemilczany,albo brak wiedzy. Tyczy się to każdego z naszych immunogow. Ani Pasikonik nie jest lepszy ani gorszy w tej kwestii od Maliny. Wręcz ten drugi nadal milczy w tej kwestii. A może coś sie zadziało w Łodxi i wyszło szydło z worka??
Moje życie moje ryzyko...i może ze świadomością podjęłabym dokładnie te same decyzje-ale właśnie-świadomie. I @Porzeczka1234 szczerze to nie sądzę by Pasikonik mówił takie rzeczy dla swojego widzimisię. coś musi być na rzeczy. Wręcz jesli Malina powie,że to bzdura-to już w to nie uwierze.
Zla jestem nie o to ,ze taki może być efekt uboczny,ale o brak poinformowania o ewentualnym ryzyku.
Nie wiem @burczuś pewnie cos jest na rzeczy i moze ktoś docenta ciąga po sądach różni są ludzie.. Nie wiem co Malina by powiedział dobrze by było go zapytać i powiedzieć co ten drugi mówi oczywiście z kulturą może właśnie jest ktoś kto się wybiera na wizytę...@destino oczywisvie to nasze ryzyko każda która się faszeruje sterydem acofilem i chodź by sama stymulacja ma świadomość że to obciążenie dla organizmu które może albo i nie dać skutki uboczne w przyszłości i tyle ...

Zatem jak do tych ujemnych skutków ubocznych, o których napisał Paśnik ma się informacja, ze niby po pół roku układ immunologiczny wraca do normy? Może na takie pytanie docent byłby łaskawy odpowiedzieć ...
No a może nie wraca? W związku z czym, może szczepienia wcale nie trzeba tak powtarzać? Itd...itp... Także ten. Włożyłam kij w mrowisko.
Ale też może któraś z dziewczyn zgłębi temat u swojego immunologa?

Dziewczyny napiszę, że jedna dziewczyna z forum nie mam uprawnień aby pisać kto to jest urodziła i chce drugie zbadała mrl i cytokiny i niestety po kilku miesiącach od porodu mrl 0 a cytokiny do D... ona jest przykładem, że wraca dlatego ja zrobię te badania i dodam jeszcze, że nie robiła ich u Maliny.

@burczus nie dziwię się że jesteście źle, zastanawiam się dlaczego nikt o tym wcześniej nie powiedział jakąś masakra totalna

@Destino super że usg wyszło dobrze.... teraz czekamy na wyniki pappa

Do dziewczyn które miały krwiaka czy z czasem brązowe plemienia zmieniło się w taki lekki brunatny sluz ? Bo się zastanawiam czy to tez od krwiaka czy powinnam jechać to sprawdzić?
U mnie jak juz byla lekko brunatna wydzielina, to krwiaka na usg prawie nie bylo.

@Porzeczka1234 ale to tez wiadomo-każda z nas jest inna. Ja po szczepieniach mam swędzenia, siniaki i obrzęki.Ktoś nie ma nic,a ktoś po szczepieniach czuje się "dziwnie". Komuś MLR szybuje pod 1 szczepienie...a innym po 11 :) No to właśnie jest immunologia. Poza tym skutki uboczne mogą ale NIE MUSZĄ wystąpić :)

@aspekt najpierw pojawił się ten sluz właśnie taki pozbawiony brunatnym, a teraz znowu wściekła taka większa ilość brunatno brązowej starej krwi więc się to oczyszcza jeszcze... pewnie dlatego że poszłam na maliny i się trochę poschylalam.... teraz leżę już grzecznie

reklama
Do góry