reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 no jakiś czas temu właśnie już tu ten temat się pojawił. I też byłam zaskoczona,że żaden z naszych immunologów nie informuje nas o takim ewentualnym skutku ubocznym. Mi w 2016 roku Paśnik mówił o jedynym minusie-cena szczepień. A po 2 latach wykluł się temat przeszczepu czy tez transfuzji krwi??? Szok.
Ale może jednak chodzi o to,że my własnie mamy takie organizmy,że tak bardzo chronią co nasze,a atakują co obce,że stąd pogląd na to,że możemy przeszczepy odrzucać(tak jak traktujemy ciąże). Mętlik jak zawsze :D
Burczuś kochana no to ja bym to zrozumiała że agresywny organizm i ewentualny odrzut bądź nie to jedno ale, że szczepienia bezpośrednio na to mogą podziałać w sposób negatywny to zupełnie inna bajka dla mnie daj znać co ci napisał . Jeśli chodzi o krew ja pytałam Maliny on powiedział mi że to nie prawda ale ... skoro tyle tu inf. ostatnio dobrze by było dopytać u źródła cz6 to prawda czy nie w końcu to immunolodzy nie poinformowali nas chce wierzyć ,że to nie jest prawda

reklama
Wiem, ze temat już był, ale wyedy mnie nie interesował i się nie skupiłam...
Który probiotyk najlepszy? @Destino?
Trivagin czy coś innego? Mam końcówkę Sanprobi, więc na razie wykończę do jutra to.
Co polecacie na swędzenie.... w badaniu nic specjalnie się nie dzieje, upławów nie mam, ale swędzi troszkę... odstawiłam luteinę na razie nawet.

Dziewczyny, ktore odstawiały accard a kontynuowały heparyne: ja mam tak zlecone przez Jerzak, że accard rano, a heparyna po 18. Jak odstawie accard to godzina heparyny moze zostać taka sama? Miałyście jakieś zalecenia?

Czy jest tu jakąś mama ktora - z leczenia u prof Jerzak - ma juz dziecko albo jest w wysokiej ciąży?

@marshia u mnie to jednak okazała się grzybica i pomógł lek Pimafucin krem na receptę

I zamiana luteiny na doustną bo mnie to ciągle podrażniało i piekło nawet bez infekcji

Na początku znowu nie miałam infekcji tylko straszne podrażnienie- zaczerwienione wysuszone - lekarz polecił Remifemin krem nawilżająco natłuszczający

@marshia ja właśnie to przerabiam. U mnie to jednak tez grzybica - pomijając fakt, ze dostałam nystatyne, to lekarz zamiast trivagin kazał mi brac lactovaginal. Chociaż tutaj któraś z dziewczyn pisała, ze trivagin lepszy.

No to dziewczyny słuchajcie.
Temat ubocznych skutków szczepień: a więc potwierdzone od immunologa: TAK,szczepienia mogą ale nie muszą powodować odrzut przeszczepu. Ponieważ każde szczepienie to autoimmunizacja. każdo-nawet te na odre,świnke itd. Przed każdą operacją należy zgłosić ,że miało się szczepienia z obcych limfocytow. Transfuzja to też może wyniknąć problem.
I co Wy na to? Bo ja wiem...że mając dziecko jeszcze raz nie zdecydowałabym sie na podejscie do szczepień.
Złość mną targa właśnie...

@burczus nie dziwię się że jesteście źle, zastanawiam się dlaczego nikt o tym wcześniej nie powiedział jakąś masakra totalna

@Destino super że usg wyszło dobrze.... teraz czekamy na wyniki pappa

Do dziewczyn które miały krwiaka czy z czasem brązowe plemienia zmieniło się w taki lekki brunatny sluz ? Bo się zastanawiam czy to tez od krwiaka czy powinnam jechać to sprawdzić?

reklama
@burczuś szkoda że nam tego nie powiedzieli przed szczepieniami cóż mogą ale nie muszą pozostaje mi tego sie trzymać zobaczę co ba to Malina mam nadzieję , że teraz będzie taka informacja. Już nad tym nie myślę bo miałam 11 szczepień żeby do głowy nie dostać

Do góry