reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 no jakiś czas temu właśnie już tu ten temat się pojawił. I też byłam zaskoczona,że żaden z naszych immunologów nie informuje nas o takim ewentualnym skutku ubocznym. Mi w 2016 roku Paśnik mówił o jedynym minusie-cena szczepień. A po 2 latach wykluł się temat przeszczepu czy tez transfuzji krwi??? Szok.
Ale może jednak chodzi o to,że my własnie mamy takie organizmy,że tak bardzo chronią co nasze,a atakują co obce,że stąd pogląd na to,że możemy przeszczepy odrzucać(tak jak traktujemy ciąże). Mętlik jak zawsze :D
Burczuś kochana no to ja bym to zrozumiała że agresywny organizm i ewentualny odrzut bądź nie to jedno ale, że szczepienia bezpośrednio na to mogą podziałać w sposób negatywny to zupełnie inna bajka dla mnie daj znać co ci napisał . Jeśli chodzi o krew ja pytałam Maliny on powiedział mi że to nie prawda ale ... skoro tyle tu inf. ostatnio dobrze by było dopytać u źródła cz6 to prawda czy nie w końcu to immunolodzy nie poinformowali nas chce wierzyć ,że to nie jest prawda

reklama
Wiem, ze temat już był, ale wyedy mnie nie interesował i się nie skupiłam...
Który probiotyk najlepszy? @Destino?
Trivagin czy coś innego? Mam końcówkę Sanprobi, więc na razie wykończę do jutra to.
Co polecacie na swędzenie.... w badaniu nic specjalnie się nie dzieje, upławów nie mam, ale swędzi troszkę... odstawiłam luteinę na razie nawet.

Dziewczyny, ktore odstawiały accard a kontynuowały heparyne: ja mam tak zlecone przez Jerzak, że accard rano, a heparyna po 18. Jak odstawie accard to godzina heparyny moze zostać taka sama? Miałyście jakieś zalecenia?

Czy jest tu jakąś mama ktora - z leczenia u prof Jerzak - ma juz dziecko albo jest w wysokiej ciąży?

@marshia u mnie to jednak okazała się grzybica i pomógł lek Pimafucin krem na receptę

I zamiana luteiny na doustną bo mnie to ciągle podrażniało i piekło nawet bez infekcji

Na początku znowu nie miałam infekcji tylko straszne podrażnienie- zaczerwienione wysuszone - lekarz polecił Remifemin krem nawilżająco natłuszczający

@marshia ja właśnie to przerabiam. U mnie to jednak tez grzybica - pomijając fakt, ze dostałam nystatyne, to lekarz zamiast trivagin kazał mi brac lactovaginal. Chociaż tutaj któraś z dziewczyn pisała, ze trivagin lepszy.

No to dziewczyny słuchajcie.
Temat ubocznych skutków szczepień: a więc potwierdzone od immunologa: TAK,szczepienia mogą ale nie muszą powodować odrzut przeszczepu. Ponieważ każde szczepienie to autoimmunizacja. każdo-nawet te na odre,świnke itd. Przed każdą operacją należy zgłosić ,że miało się szczepienia z obcych limfocytow. Transfuzja to też może wyniknąć problem.
I co Wy na to? Bo ja wiem...że mając dziecko jeszcze raz nie zdecydowałabym sie na podejscie do szczepień.
Złość mną targa właśnie...

@burczus nie dziwię się że jesteście źle, zastanawiam się dlaczego nikt o tym wcześniej nie powiedział jakąś masakra totalna

@Destino super że usg wyszło dobrze.... teraz czekamy na wyniki pappa

Do dziewczyn które miały krwiaka czy z czasem brązowe plemienia zmieniło się w taki lekki brunatny sluz ? Bo się zastanawiam czy to tez od krwiaka czy powinnam jechać to sprawdzić?

reklama
@burczuś szkoda że nam tego nie powiedzieli przed szczepieniami cóż mogą ale nie muszą pozostaje mi tego sie trzymać zobaczę co ba to Malina mam nadzieję , że teraz będzie taka informacja. Już nad tym nie myślę bo miałam 11 szczepień żeby do głowy nie dostać

Do góry