reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Pilades
No wlasnie prof. Jerzak nie daje sterydu...
Robilam profilaktykę w 3 dc i mam 9,4 ng/ml. Robilam tez FSH 4,52 mIU/ml, LH 4,13 mIU/ml. O drożności nie myślałam nawet bo w 3 poprzednie ciążę zachodzilam w pierwszym cyklu starań bezproblemowo. A teraz buuu :/ Coś mi się poprzestawialo i mam wrażenie, że od pół roku w ogóle nie miałam owulacji :( chyba zaczynam na serio wierzyć, ze mam zespół policystycznych jajników - to oczywiście twierdzi profesor Jerzak. Miałam ostatnio monitoring i lekarz powiedzial,ze wygląda to dziwnie. Miałam jeszcze sie stawić na kolejna wizyte ale mialam wyjazd więc przepadło. No a teraz nie idę bo chcę najpierw ogarnąć immunologa.

reklama
@Nadzieja2018 ja w poniedziałek też jestem w APC, ale właśnie na szczepieniach.
Tez miałam bardzo duże obiekcje co do tej metody...ale jak poroniłam na żelaznym zestawie, to zdecydowałam się i na szczepienia. Ale po nich przez
prawie rok nie umiałam wogóle zajść. Nie to,że to przez szczepienia, tylko poprostu coś nie zagrało w moim ciele...też coś się poprzestawiało.
A co do Jerzak...to wg niej chyba każdy ma PCO ;)
Na którą masz wizytę?
@Destino któy masz już tc?

@burczus
Tak to prawda, profesor J. u każdej diagnozuje PCO ale teraz jak mam takie "akcje" to na serio zaczynam w to wierzyć hehe. Zero owulacji, zero bólu piersi przed okresem...nigdy tak nie miałam.Mam wrażenie, że zaczęło się w grudniu od plamienia pomiędzy okresami. Od tamtej pory zero owulacji i cykle sięgające do 40 dni :O Ostatni trwal 31 dni więc widzę poprawę.

W poniedziałek będę o 14:00 :) A Ty?

Jak poronilas na żelaznym zestawie to rozumiem, ze brałaś też encorton?

Dziewczyny czy taki poziom zelaza i ferrytyny jest ok czy lepiej jakies suplementy skoro za jakis czas zamierzamy sie starac?
20180822_084053.jpg

Załączniki

• 20180822_084053.jpg
    20180822_084053.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 539
A hemoglobinę masz ok? Ja bym chyba nie brala żelaza. Jak chcesz poprawic morfologię to pij herbatkę z pokrzywy :)
Nie pamietam, ale lekarz nic nie mowil wiec byla ok. Zrobilam te zelazo i ferrytyne, bo powiedzieli mi, ze hemoglobina nie zawsze ukaze czy zelazo jest ok czy nie... wiwc zglupialam a ze za duzo tego zelaza nie wyszlo to sie zastanawiam czy cos z suplementow konieczne , pewnie lekarz uzna, ze norma, wiec sprawe oleje

reklama
Do góry