reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Pilades a badania robiłaś biorąc metforminę czy ją odstawiałaś na tydzień przed czy ileś dni? Jak wygląda zalecenie Jerzak w sprawie badań?
Dziś 13+1, krasnalek rusza się, wyglada wzorowo, serduszko pika w rytmie cha-cha. I moje też w związku z tym :D
Pappa OKEJJJJJJJ!!!! :):)

Gratuluje dobrych wieści! 13,1 tc to duży krok milowy w ciąży, pamiętam doskonale jak sie na to czekało ;)
Nie kazała odstawiać glucophage. Upewniałam się.
Miałam co do tego wątpliwości i nawet chciałam powtórzyć obciążenie po odstawieniu. Ale diabetolog mówiła że nie trzeba, że przy tej jednej tabletce 500 mg gdybym miała cukrzyce to by i tak wyszła. I sie z nią umówiłam, że przy okazji innych badań raz na miesiąc bede badać glukoze na czczo jak coś bedzie nie tak to zrobimy obciążenie. Póki co ok.

@Porzeczka1234 @Destino bardzo dziękuję dużo mi rozjaśniłyście tymi listami- pokopiowałam sobie wszystko i teraz muszę to sobie uporządkować na pewno jeszcze nie raz zapytam super że jesteście :)

@Destino gdzie można kupić ciuchy z Primarka?
Odnośnie wózeczka to siostra ma stary polskiej firmy TACO i chyba od niej wezmę na zimę bo i tak pewnie nie wiadomo co się nie pojezdzi a potem kupię spacerówkę
Ja mam wybrany Xlander Xcite bo składa się cały a jak mam go targać z 2 piętra to ważne

@Porzeczka1234 pisałaś że odstawiałaś Acard w 36 tyg- mi Malina kazał w 34 ciekawe dlaczego?

@marshia bardzo się cieszę ze wszystko dobrze! Jaka decyzja odnośnie metforminy?

@iveo primarka tylko na allegro i olx w Polsce. Ja kupowalam body i spiochy. Bylam i jestem bardzo zadowolona. Super jakosc i ladne wzory.

@smerfik88 dzis chlodniej to i troche lepiej. Wizyte mialam wczoraj. Brde miala dziecko z adhd. To co ono wyrabialo w ciagu tych kilku sekund [emoji32] Nati to oaza spokoju nawet w brzuchu byl. Jak my sobie poradzimy, to nie wiem. Prawdopodobnie bedzie maly krzykacz

@iveo wiesz ja szczerze nie pamiętam czy Malina kazał mi odstawić i kiedy! Ale moja lokalna gin powiedziała , że 37 odstawiamy może dlatego że miałam cc planowane i wszystko można było ustawić! Moze u mnie ze względu na historię położnicze wszyscy obstawiali zator tzn Malina i moja gin

@marshia ♥️♥️ cieszę się bardzo!

Ostatnia edycja:
Dzięki laseczki :*
@Destino a ja w takim razie coś pokiełbasiłam, bo byłam przekonana, ze masz wizytę 22, czyli jutro i 23 chyba jakoś miałaś tez mieć. Ale ze ja teraz lekko oderwana, to może namieszałam sama w swojej głowie.
Najważniejsze, ze ciagle wszystko gra z dzidziolkiem Twoim :) :) :).

Ostatnia edycja:
reklama
@Destino @marshia super że u Was okej :)

Dziś bylam u immunogol i mi powiedziała ze acard odstawia się albo w 34 tyg albo w 37 tyg i to bedzie zależeć od gin.

Jak bylam w kolejce to spotkalam kobite lat ok 50, ktora ma problemy z krzepliwościa teraz bierze heparyne. Wcześniej bez leków bez problemu urodzila 2 dzieci.

Do góry