reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Oczekujaca123 jesłi masz taki poziom jak podalaś to 2000 wystarczy
Magnez jak najbardziej może być ten co piszesz tylko tak 2x dziennie a przy skurczach nawet 4
Inne leki też mają podobne dawki np M.agne B6
Ok a jaki poziom wit d jest ok ? Gdzies ostatnio widzialam, ze ok 70-80 ale nie umiem tego znalezc
I po jakim czasie stosowania suplementow z witD warto sprawdzic czy dawka jest wystarczajaca ?

reklama
@anna_kat No-spę można bo jest lekiem rozkurczowym nie przeciwbólowym a pozostałe są z grupy NLPZ (niesteroidowe przeciwzapalne) widocznie ta grupa przeciwwskazana
@Oczekujaca123 poziom magnezu we krwi calkiem ok ale jak czujesz jakieś drgania to możesz go łykać nawet do 300 mg dziennie- najlepiej taki co jest lekiem nie suplementem
Wit D3 dobra jest vitrum D3 2000 czesto lekarze przepisuja
@marshia na szczęście rzeczywistość jest zwykle odwrotnością snów :)
Dzięki wielkie [emoji4] juz sie zastanawialam jak przetrwam okres na paracetamolu, ktory na mnie nie dziala[emoji1]

Ja wiem, że jak się czyta tamten wątek z badaniami, to można załapać doła, ale nie każda kobieta potrzebuje takiej diagnostyki, żeby zajść w ciążę i ją donosić :) Bądź dobrej myśli i zastanów się, czy masz dobrego ginekologa? Czy na pewno nie ma jakichś patologii w macicy? Masz obciążony wywiad immuno, ale może to coś innego jest problemem. Ta bezowulacyjność to jest Twoje zdanie (bo np. masz sucho cały cykl), czy lekarz też to widzi? A jak widzi, to co proponuje?

Jak narazie to zaproponował zastrzyk z ovitrelle na pobudzenie owulacji..... ale czy to rozsądne podejście w moim przypadku?? Raczej wydaje mi sie ze najpierw powinien skupić sie na badaniach i na mojej obecnej sytuacji......

@dżoasia @edloteh a jak Wasze stymulacje????
Marshia ja się znowu zadziadowałam z czytaniem i nadrabiam zaległości, właśnie tez przeżyłam zawał jak czytałam o Twoich zeszłoweekendowych przebojach.
Moje zarodki bidoki padły, zostałam z niczym, muszę zaczynać od nowa.
Ale byłam na rozmowie u dyrektorki, ma coś pomysleć, procedura ewidentnie spitolona z ich strony, więc jakiś zwrocik kosztów obiecała. Do tego dr Gaj...- Kuch... która zrobiła na mnie piorunujące wrażenie w dniu punkcji, trochę mnie poirytowała bardzo łagodnie rzecz ujmując i znowu lipa. Pewnie na kolejną procedurę zostanę u tej dyrektorki...

@dżoasia @edloteh a jak Wasze stymulacje????
A weź, daj posiedzieć w krzakach cichaczem[emoji51] jedna komórka tylko się zapłodniła z 4, do tego użyto plemników na świeżo z biopsji. No i wzięłam tego bidula w drugiej dobie. Dzisiejszy test pokazał mi brzydko palec, wiec w poniedziałek idę na betę, jak będzie 0 to odstawiam leki..... a co dalej nie pytaj. To była 5 stymulacja....
Skwituję to tak: starość nie radość [emoji51]

Podczytuję was i nie wiem co dalej [emoji15]
Mocne kciuki za was wszystkie [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️ i żeby już żadnym plamień i krwawień nie było. [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

Ostatnia edycja:
@burczuś dzisiaj już lepiej... oprócz tego że od leżenia boli kręgosłup...

Rozmawiałam z Panią doktor udało mi się załatwić luteine podjezykowa , mam ja zastosować 2x2 plus duphaston 2x2 , nie wiem jak to podzielić? Rano i wieczorem ? Akard mam brać bo nie krwawie i nie ma plemienia.... dziewczyny czy ten krwiak się ma wchłonąć czy on musi że tak bowiem po prostu się oczyścić?

@edoleth [emoji738] [emoji22]

@dżoasia [emoji178]

Przykre to dziewczyny... nswet nie wiadomo jakimi slowami podtrzymac was na duchu. Przytulam...

@smerfik88 odwazna pani doktor. Z tego co wiem, to wszustkie krwawiace i z krwiakami odstawialy acard lub zmniejszaly dawke. Dla nas wazniejsza jest heparyna. No nic, zrobisz jak uznasz za stosowne

reklama
Do góry