reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Oczekujaca123 jesłi masz taki poziom jak podalaś to 2000 wystarczy
Magnez jak najbardziej może być ten co piszesz tylko tak 2x dziennie a przy skurczach nawet 4
Inne leki też mają podobne dawki np M.agne B6
Ok a jaki poziom wit d jest ok ? Gdzies ostatnio widzialam, ze ok 70-80 ale nie umiem tego znalezc
I po jakim czasie stosowania suplementow z witD warto sprawdzic czy dawka jest wystarczajaca ?

reklama
@anna_kat No-spę można bo jest lekiem rozkurczowym nie przeciwbólowym a pozostałe są z grupy NLPZ (niesteroidowe przeciwzapalne) widocznie ta grupa przeciwwskazana
@Oczekujaca123 poziom magnezu we krwi calkiem ok ale jak czujesz jakieś drgania to możesz go łykać nawet do 300 mg dziennie- najlepiej taki co jest lekiem nie suplementem
Wit D3 dobra jest vitrum D3 2000 czesto lekarze przepisuja
@marshia na szczęście rzeczywistość jest zwykle odwrotnością snów :)
Dzięki wielkie [emoji4] juz sie zastanawialam jak przetrwam okres na paracetamolu, ktory na mnie nie dziala[emoji1]

Ja wiem, że jak się czyta tamten wątek z badaniami, to można załapać doła, ale nie każda kobieta potrzebuje takiej diagnostyki, żeby zajść w ciążę i ją donosić :) Bądź dobrej myśli i zastanów się, czy masz dobrego ginekologa? Czy na pewno nie ma jakichś patologii w macicy? Masz obciążony wywiad immuno, ale może to coś innego jest problemem. Ta bezowulacyjność to jest Twoje zdanie (bo np. masz sucho cały cykl), czy lekarz też to widzi? A jak widzi, to co proponuje?

Jak narazie to zaproponował zastrzyk z ovitrelle na pobudzenie owulacji..... ale czy to rozsądne podejście w moim przypadku?? Raczej wydaje mi sie ze najpierw powinien skupić sie na badaniach i na mojej obecnej sytuacji......

@dżoasia @edloteh a jak Wasze stymulacje????
Marshia ja się znowu zadziadowałam z czytaniem i nadrabiam zaległości, właśnie tez przeżyłam zawał jak czytałam o Twoich zeszłoweekendowych przebojach.
Moje zarodki bidoki padły, zostałam z niczym, muszę zaczynać od nowa.
Ale byłam na rozmowie u dyrektorki, ma coś pomysleć, procedura ewidentnie spitolona z ich strony, więc jakiś zwrocik kosztów obiecała. Do tego dr Gaj...- Kuch... która zrobiła na mnie piorunujące wrażenie w dniu punkcji, trochę mnie poirytowała bardzo łagodnie rzecz ujmując i znowu lipa. Pewnie na kolejną procedurę zostanę u tej dyrektorki...

@dżoasia @edloteh a jak Wasze stymulacje????
A weź, daj posiedzieć w krzakach cichaczem[emoji51] jedna komórka tylko się zapłodniła z 4, do tego użyto plemników na świeżo z biopsji. No i wzięłam tego bidula w drugiej dobie. Dzisiejszy test pokazał mi brzydko palec, wiec w poniedziałek idę na betę, jak będzie 0 to odstawiam leki..... a co dalej nie pytaj. To była 5 stymulacja....
Skwituję to tak: starość nie radość [emoji51]

Podczytuję was i nie wiem co dalej [emoji15]
Mocne kciuki za was wszystkie [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️ i żeby już żadnym plamień i krwawień nie było. [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

Ostatnia edycja:
@burczuś dzisiaj już lepiej... oprócz tego że od leżenia boli kręgosłup...

Rozmawiałam z Panią doktor udało mi się załatwić luteine podjezykowa , mam ja zastosować 2x2 plus duphaston 2x2 , nie wiem jak to podzielić? Rano i wieczorem ? Akard mam brać bo nie krwawie i nie ma plemienia.... dziewczyny czy ten krwiak się ma wchłonąć czy on musi że tak bowiem po prostu się oczyścić?

@edoleth [emoji738] [emoji22]

@dżoasia [emoji178]

Przykre to dziewczyny... nswet nie wiadomo jakimi slowami podtrzymac was na duchu. Przytulam...

@smerfik88 odwazna pani doktor. Z tego co wiem, to wszustkie krwawiace i z krwiakami odstawialy acard lub zmniejszaly dawke. Dla nas wazniejsza jest heparyna. No nic, zrobisz jak uznasz za stosowne

reklama
Do góry