reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Oczekujaca123 Sydor ogarnie Trombofilie płaciłam cos 250zl albo 200 zl nie pamietam juz.
Hrycek 150zl przyjmuje w Katowicach
os Tysiaclecia 86/A II pietro
tel. 322544807

Musisz byc cierpliwa jak chcesz sie tam dodzwonić. Nie wiem kiedy odbierają telefony ja dzwoniłam w ciemno i ktoregos dnia odebrala Pani.

No i nie wiem czy ten z Lodzi to dobry pomysl bo nie potrafilam o nim niczego się dowiedzieć.

Kieedys w Kato przyjmowali dwaj b dobrzy immunolodzy. Jeden zmarł w 2016 a drugi w 2017r. Od tej pory nie ma u kogo sie leczyc a na Sydora jak nie masz znajomosci musisz czekać z 2 miechy. Mnie przyjal szybko za sprawa dr Kucharek.
Przykre to , ze dobrych lekarzy niewielu...
Bede probowala so tego Hrycka dzwonic.

reklama
@Oczekujaca123 dobrze robisz zapisując sie do Szeli rozważyłbym jeszcze Sydora. U Szeli pierwsza wizyta prywatnie pozniej bierze Cie na nfz tylko pamietaj by miec skierowanie do poradni immunologicznej.
Nie wiem czy ten Hrycek Ci bedzie potrzebny skoro juz idziesz do tego Zdzirskiego.
W godula hope przyjmuje 2 genetyków i mam szczerą nadzieje że nie trafisz do tej co ja bo baba tragedia. Powiedziala mi ze panikuje i ze dwa poronienia to nie problem i że nie da mi skierowania na trombofilie bo nie widzi podstaw. Zrobila kariotyp tylko.
Pozniej poszlam do szeli i państwowo zrobila mi caly panel wszystkich badan na trombofilie i przeciwciala na zespół antyfosfolipidowy i rozszerzony pakiet ana3. Teraz bylam ponownie u Szeli i powiedziala ze powtórzymy badania bo trzeba zobaczyc jak moje cialo reaguje w ciazy.
Jak się czujesz w ogole z brzuchem? Boli dalej?

Ostatnia edycja:
@Oczekujaca123 dobrze robisz zapisując sie do Szeli rozważyłbym jeszcze Sydora. U Szeli pierwsza wizyta prywatnie pozniej bierze Cie na nfz tylko pamietaj by miec skierowanie do poradni immunologicznej.
Nie wiem czy ten Hrycek Ci bedzie potrzebny skoro juz idziesz do tego Zdzirskiego.
W godula hope przyjmuje 2 genetyków i mam szczerą nadzieje że nie trafisz do tej co ja bo baba tragedia. Powiedziala mi ze panikuje i ze dwa poronienia to nie problem i że nie da mi skierowania na trombofilie bo nie widzi podstaw. Zrobila kariotyp tylko.
Pozniej poszlam do szeli i państwowo zrobila mi caly panel wszystkich badan na trombofilie i przeciwciala na zespół antyfosfolipidowy i rozszerzony pakiet ana3. Teraz bylam ponownie u Szeli i powiedziala ze powtórzymy badania bo trzeba zobaczyc jak moje cialo reaguje w ciazy.
Bardziej zastanawiam sie czy Hyrcek czy Zdziarski. A Tobie pomogl ten Hyrcek ? Skoro bylas jeszcze u kilku innych?

Ja juz mam wyniki z mutacja wiec mam nadzieje ze cokolwiek w tej poradni pomoga a licze tez ze cos zleca dodatkowo. Choc u mnie ciezko bo wiekszosc ma podejscie ze infekcja albo szyjka i juz... a ja drugi raz tego nie przezyje... wiec badam co sie da.

Zobacze tez ci gin mi zaproponuje.

Jesli chodzi o brzuch to boli. W zasadzie to ja nie wiem czy to brzuch. Boli mnie lewa strona... od podbrzusza, przez pachwine i w sumie plecy tez... wiec lekarz zasugerowal zeby isc do ortopedy tez... ide we wtorek, ale... ja wiem ze cos jest nie tak to nie boli tak na zewnątrz tylko ja mam wrazenie jakbym cos miala tzn cos mnie gniotlo i uciskalo na inne narzady tam w okolicy podbrzusza... do 4mca ciazy czułam to samo ale mowili ze dziecko ugniata, albo ze sie rozciąga wszystko itp. A teraz to ja juz nie wiem co mi tam niby ugniata ;/

Zzzzzz myslisz ze warto mieszac zalecenia Szeli i Sydora ? W sensie czy oni sie jakos uzupelnia? Bo ja sie znow boje ze pojde do kilka kazdy co innego powie no i w zasadzie to niewiele bede wiedziec... a od kolejnego tyg bede ju na l4.... wiec kasy tez mniej a wole tez zostawic na pozniejsze badania i wizyty jakby mi jednak sie udalo z kolejna ciaza :(

Jak bylam ostatnio na Usg brzucha to w sumie lekarz zalecil tez badanie na krew utajona w kale... wiec zobaczymy. Mam tez zrobic posiew moczu.. bo ogolne wyniki sa ok.

A i trafilam w koncu na lekarke , ktora ogarnia IO zwiększyła mi dawke lekow? Diete trzymam i dzialam. ;)

@Oczekujaca123 mysle ze ze warto ale przygotuj sie ze Sydor zaleci prawdopodobnie badania na immunofonetyp i inne immunologicznie wiec moze zostawisz u niego kasiure i badania zleca prywatnie. U Henryki nie bylam to nie ta co mnie przyjmowala.
Nie ukrywam przed Sydorem ze lecze się u Szeli i przed Szela nie ukrywam ze chodze do Sydora.

@Oczekujaca123 mysle ze ze warto ale przygotuj sie ze Sydor zaleci prawdopodobnie badania na immunofonetyp i inne immunologicznie wiec moze zostawisz u niego kasiure i badania zleca prywatnie. U Henryki nie bylam to nie ta co mnie przyjmowala.
Nie ukrywam przed Sydorem ze lecze się u Szeli i przed Szela nie ukrywam ze chodze do Sydora.
Musze jakos to sobie poukładać. I przemyśleć plan dzialania. Licze na to ze gin tez bedzie miala jakis pomysł na mnie. A czesto chodzilas na badania do Sydora ? Ile tych badań musialas robic i jakie to ceny ?
U mnie trocha inna historia wiec moze tez ilosc badan bedzie inna..

Mi w rejestracji u Szeli powiedzieli ze trraz do grudnia badania bede robila.prywatnie bo termin na nfz dopiero na grudzien takze tam sporo kasy tez zostawie ;/

Masz gdzies jakas liste badan ktora robilas u sydora ? Moglabys przeslac na priv to chociaz ceny sobie ogarne

reklama
Do góry