reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@smerfik88 O jednym zapomniałam: cyclonaminę brałam (przez chwilę exacyl zamiast cyclonaminy). Nie wiem, czy można to z heparyną łączyć. Hematolog powiedziała, że ona tego nie stosuje, ale wiedzą, że niektórzy ginekolodzy tak i że jej to wisi przy moich parametrach krwi oraz mutacjach (mthfr c677t homo, pai-1 homo, niskie białko s, toczeń dodatni, ale na granicy). Będzie dobrze, tylko wyłącz stresy.

reklama
Kurczaki @smerfik88 ale Ci się trafiło :/. A w trakcie prenatalnych nic jeszcze nie było, czy lekarz nie oglądał pod tym kątem i skupił się tylko na badaniu maluszka? Dobrze, ze masz opcję przenieść się do mamy. Leż i rób „nic”. Kciuki &&.
@kas90 u mnie na razie odpukać czysto i mam nafzieję, że ok. Czekam do wtorku do 15:00. Normalnie już odliczam....

Kurczaki @smerfik88 ale Ci się trafiło :/. A w trakcie prenatalnych nic jeszcze nie było, czy lekarz nie oglądał pod tym kątem i skupił się tylko na badaniu maluszka? Dobrze, ze masz opcję przenieść się do mamy. Leż i rób „nic”. Kciuki &&.
Ja na usg w 7 tc usłyszałam: "pięknie przyczepiona kosmówka". Mam zdjęcie. Wyszłam z gabinetu, przeszłam 400 metrów i w momencie, gdy schyliłam się do dziecka, zaczęło się ze mnie lać i następnego dnia już był nieduży krwiak podkosmówkowy (też mam zdjęci). U @smerfik88 pewnie jeszcze wczoraj nie było widać krwiaka, dopiero po tym kolejnym "zalaniu" w drodze powrotnej się rozhulał.

@smerfik88 Będzie dobrze pewno jeszcze pokrwasisz jak na ujściu ale ewakułuje się krwiak!

@Hatice ja bym pojechała do Malinowskiego jak Cię stać ja miałam 31 lat jak zdecydowałam się na leczenie w Łodzi bo ja mam inny pogląd niż dziewczyny nie ważne ile masz lat ważne ile twoja głowa ciało serce mogą przeżyć poronień ja byłam po 2 stratach i już ryzykować nie chciałam. Jeśli chodzi o koszty leczenia badania wstępne do 6 tyś prof akceptuje badania a z APC tym bardziej @dżoł nasza przecież zmieniła Pasikonika na Malinę. Koszty to szczepienia 700 zl wizyta chyba 300 zl ,usg, prenatalne , powtórne źle wyniki w 20 tygodniu i to chyba tyle trochę się tego uzbiera. Dziewczyny niech każda wybiera lekarza którego chce skoro my nie wybrałyśmy danego nie obrzydzajmy go innym !

@Porzeczka1234 pewnie odpowiedz skierowana była do Nadzieja :) ja już jestem u Malinowskiego ! Również dzięki Tobie :) pozdrawiam

@smerfik88 Będzie dobrze pewno jeszcze pokrwasisz jak na ujściu ewakułuje się
@Nadzieja2018 ja bym pojechała do Malinowskiego jak Cię stać ja miałam 31 lat jak zdecydowałam się na leczenie w Łodzi bo ja mam inny pogląd niż dziewczyny nie ważne ile masz lat ważne ile twoja głowa ciało serce mogą przeżyć poronień ja byłam po 2 stratach i już ryzykować nie chciałam. Jeśli chodzi o koszty leczenia badania wstępne do 6 tyś prof akceptuje badania a z APC tym bardziej @dżoł nasza przecież zmieniła Pasikonika na Malinę. Koszty to szczepienia 700 zl wizyta chyba 300 zl ,usg, prenatalne , powtórne źle wyniki w 20 tygodniu i to chyba tyle trochę się tego uzbiera. Dziewczyny niech każda wybiera lekarza którego chce skoro my nie wybrałyśmy danego nie obrzydzajmy go innym !

@porzeczka @burczuś @iveo @Hatice
Patrzac pod katem wieku, wiem, ze nie jest najgorzej. Mam 29 lat, wiec jakies zaplecze czasowe jeszcze jest. Ale psychicznie sa momenty, ze nie mam juz sily walczyc i sie starac :( podejrzewam, ze gdybym miala juz chociaz 1 dziecko to juz dawno odpuscilabym sobie temat... :(
Czy te szczepienia bardzo bola? Jest jakas zaleznosc ile tych szczepien trzeba przyjac? Czy zanim zdecydowalyscie sie na szczepienia, nie bylyscie przerazone jaki moze byc efekt np. za 10 lat? Chyba najbardziej w tym wszystkim przeraza mnie to, jak moj organizm po tych wszystkich lekach bedzie wyglad za x lat i co odziedziczy po mnie moje dziecko :(

Wiecie moze, czy Gynemed jest dzisiaj otwarty? Tam przyjmuje prof. Malinowski? Probuje sie tam dodzwonic ale nic z tego.

reklama
@smerfik88 przy krwiakach się Acard zwykle odstawia- mi Malina kazał
@Nadzieja2018 wypowiem się ze swojej perspektywy - miałam 39 lat- 3 poronienia w tym jedno nie wczesne (14 tydz) lekarze mówili że jestem całkiem zdrowa i w kółko się starać- a jeden mi własnie pow zeby iść do Łodzi bo jak nie immuno to nie ma czego u mnie szukać
No to poszłam bo już ani pomysłu ani czasu na co innego nie miałam - tak uważam
no i psychicznie nie chciałam kolejnej straty a czytalam na forum to tam straty nikt nie miał
Bałam się tych szczepień jak nie wiem bo to takie nie wiadomo co trochę choć zawsze się pocieszam że jakby komuś zrobiły krzywdę to by dawno opisał w internecie
Decydując się na Gynemed robisz diagnostykę od nowa
Szczepienia- ile glównie zależy od tego jak szybko Ci wzrosnie MLR- wielu osobom wzrasta po 3 - ale niektórzy potrzebują 9 i więcej
Także trudno przewidzieć czas leczenia. Prof nie pozwoli się starać póki nie wzrośnie ten MLR
Jak coś to pytaj

Do góry