@smerfik88 może jedź do swojej Pani ginekolog ? Albo może rzeczywiście rozrzedzona krew bardzo plus upały plus słabe naczyńka. Kiedy miałaś robioną morfologię ostatnio ?
reklama
aspekt
Fanka BB :)
A ktory to tc? Ze mnie leciala jasnoczerwona rzadka krew, a nie taka żelowata buraczkowa jak podczas miesiaczki. I plamy byly sztywne (nie wiem, czego wyznacznikiem miałoby to byc)? Ja juz dociagnelam do 31 tc.@iveo mam nadzieję że tak właśnie jest ze to heparyna plus upały osłabiła naczynka....
Nie biorę luteiny i byłam badana tylko przez brzuszek... .Dziewczyny bo panikuje bo jak wracaliśmy ze szpitala to mnie zalalo... cała podpaska mokra nogi . Ale zastanawia mnie jedno że ta krew była taka no rozrzedzona jakby z woda ? I na sukience z tymi ma plamę która nie jest z krwia A po wyschnieciu jest sztywna ? Boję się czy to nie wody?
Witam moje kochane poranek ciepły, wakacyjny i głowy do góry a dupki w ruch bo wakacje sprzyjają
@Nadja_n masz juz dostęp do watku
@smerfik88 przykro mi że był stres ale najwazniejsze, ze jest wszystko dobrze
@Marthi kciuki zaciśniete, a i ramiona otwarte
@bertha jeszcze na urlopie?
No i cała moja kochana stara gwardio big kiss
@Nadja_n masz juz dostęp do watku
@smerfik88 przykro mi że był stres ale najwazniejsze, ze jest wszystko dobrze
@Marthi kciuki zaciśniete, a i ramiona otwarte
@bertha jeszcze na urlopie?
No i cała moja kochana stara gwardio big kiss
iveo
@smerfik88 w ciąży jest dużo wydzieliny może była krew nią rozcieńczona i stąd sztywna plama?
Zapytałabym jednak doktorki co myśli bo my tu nie mamy takiej wiedzy aż
Może warto zbadać APTT czy INR czy krew za bardzo nie rozrzedzona? Ale to moje gdybanie tylko
Zapytałabym jednak doktorki co myśli bo my tu nie mamy takiej wiedzy aż
Może warto zbadać APTT czy INR czy krew za bardzo nie rozrzedzona? Ale to moje gdybanie tylko
@Auri_a Wczoraj robiłam morfologie i trochę erytrocyty poszły w dół Ale nie wiele i hematokryt też troszkę.... reszta idealnie...
@aspekt ja mam 13 tc... u Ciebie kiedy pojawiło się to krwawienie ? Ono faktycznie było rzadkie ? Martwi mnie najbardziej ta plama na sukience, sukienka jest pomarańczowa i został slad taki sztywny chyba że ja na czymś usiadłam w szpitalu ....
@aspekt ja mam 13 tc... u Ciebie kiedy pojawiło się to krwawienie ? Ono faktycznie było rzadkie ? Martwi mnie najbardziej ta plama na sukience, sukienka jest pomarańczowa i został slad taki sztywny chyba że ja na czymś usiadłam w szpitalu ....
Nadzieja2018
Hej Dziewczyny,
mam wynik allo mlr 7%. Caly czas bije sie z myslami. Jestem zapisana do Pasnika na koniec sierpnia ale nie wiem czy nie udac sie jednak do Malinowskiego Malinowski akceptuje badania z ACP? Czy jak allo mlr i test cytotoksyczny robilam w Warszawie to bedzie kazal to powtorzyc?
mam wynik allo mlr 7%. Caly czas bije sie z myslami. Jestem zapisana do Pasnika na koniec sierpnia ale nie wiem czy nie udac sie jednak do Malinowskiego Malinowski akceptuje badania z ACP? Czy jak allo mlr i test cytotoksyczny robilam w Warszawie to bedzie kazal to powtorzyc?
U mnie APTT 30 (norma do 36), a dimery 760( norma do 500). Dużo więcej niż u ciebie, ale to chyba jeszcze wciąż jest ok? Wiem, ze w ciazy mogą być podwyższone. Jak myślicie? Biorę clexane 0,6.APTT trochę wzrosło choć po niżej normy bo 25,3 a Didimery 180.
@smerfik88, współczuje ci przeżyć, ale najważniejsze ze jest ok. A teraz czujesz, jakby coś się z ciebie sączylo? Gdyby to były wczoraj wody, to one by się raczej tak nagle nie zatrzymały. Coś by się nadal saczylo czy leciało...
burczuś
@Nadzieja2018 jeśli masz czas na badania, i kompleksowe przebadanie również pod względem ginekologicznym, to lepiej pewnie malina...ale jeśli masz 40 lat, to nie wiem czy masz czas na dokładne analizy...na szczepienia. ja wiem,ze trochę się to gryzie,ale można zadziałać z przytupem...w krótszym czasie. To ciężko zdecydować co robić. Myślę,że skoro masz MLR 7% to Malina uznałby to,ze trzeba szczepić.nie ma innej opcji.
Co do wyników badań...czy tolerje...wg mnie nie.Ale wg dziewczyn, które do niego jeżdżą, mówią,że akceptuje...
Co do wyników badań...czy tolerje...wg mnie nie.Ale wg dziewczyn, które do niego jeżdżą, mówią,że akceptuje...
@smerfik88 jesli cie boli to nospe 40 i lezec, potem troche sie pooszczedzac i wrocic do zywych. Przy tych upalach niestety latwiej o krew. Wazne, ze lozysko nienaruszone. Jesli boisz sie o wody, to sprawdz papierkiem. Ja przewaznie nie krwawie jak wracam z badania. Ale moze dlatego, ze na nie troche czekam i oszczedzam sie w miedzyczasie. Nie wiem, czy bym nie sprawdzila drugi raz takiego wycieku po bafaniu
@marshia a pijesz dosc duzo w te upaly? Najlepiej ok 3 l na dobe
@maa821 w ciazy ddimery maja gorna norme 2000-2500. Aptt nie badalam na tym sie nie znam
@marshia a pijesz dosc duzo w te upaly? Najlepiej ok 3 l na dobe
@maa821 w ciazy ddimery maja gorna norme 2000-2500. Aptt nie badalam na tym sie nie znam
Ostatnia edycja:
reklama
aspekt
No ale miałaś jeszcze majtki pod sukienką, które pewnie wciągnęły kolor, może do tego się spociłaś... wg mnie za bardzo to analizujesz. Pierwsze krwawienie miałam w 4tc (jak okres), a potem żywa krew jak z kranu, mniej więcej co 2 tygodnie, czyli jakoś: 7 tc, 9 tc, 11 tc, 13tc x 2. Jak nie lała się krew, to miałam cały czas ciemne brudzenie: od 4 tc do 20 tc. Do 7 tc kosmówka niby dobrze przyklejona, potem krwawienie i narastający krwiak/skrzep w macicy. A ja całą ciążę bez heparyny i bez acardu... Także Ty tym bardziej masz prawo do krwawień.@aspekt ja mam 13 tc... u Ciebie kiedy pojawiło się to krwawienie ? Ono faktycznie było rzadkie ? Martwi mnie najbardziej ta plama na sukience, sukienka jest pomarańczowa i został slad taki sztywny chyba że ja na czymś usiadłam w szpitalu .
Podziel się: