reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Porzeczka1234 zdaje sobie z tego sprawe. Dlatego tak wazne jest miec dobrego lekarza, ktory ma odwage, ale tez wiedze i wie jak dobrac dawke patrzac na badania.
Natomiast nie powiem, co @Zzzzzz powinna zrobic, bo sama wiesz, ze my w ciazy czesto ryzykujemy samodzielnie dobierajac dawki lekow. I w razie jakichkolwiek niepowodzen mozna miec pretensje wylacznie do siebie. Nam na szczescie sie udalo

reklama
@Zzzzzz dla porównania powiem Ci tylko ze ja miałam ostatnio APTT 26 czyli dolna granica normy i dr nie zmieniał dawki. To badanie to czas krzepnięcia w sekundach. Im dłuższy tym lepiej czyli Ty masz bardzo dobry i bliżej górnej granicy. Wydaje mi się ze za dużo rozcienczac to tez źle i dawka na razie jest dobra. Ja kontroluje co miesiąc i tak bym pilnowala na Twoim miejscu. A zaczynałam od 29

@Nadzieja2018 Pasnik to immunolog nie zajmuje się metformina Malina to dodatkowo gin wszystko pisze. Tak jak pisze porzeczka1234 mamy miejscowego i w Łodzi tylko najpierw musiałam znaleźć miejscowego bo niektórym się nie podobało ze chodzę do Maliny.

@Zzzzzz a jeszcze Malina mówił ze zwiększa się clexane jak rosną p ciała antykardiolipinowe i B glikoproteinowe bo takie miałam przed ciąża dlatego kontrolowałam je ok 8 tyg i w 20 tyg

@Nadzieja2018 Pasnik to immunolog nie zajmuje się metformina Malina to dodatkowo gin wszystko pisze. Tak jak pisze porzeczka1234 mamy miejscowego i w Łodzi tylko najpierw musiałam znaleźć miejscowego bo niektórym się nie podobało ze chodzę do Maliny.

Hej,
tak sadzilam wlasnie. Czyli wniosek jest taki, ze musze znalezc takiego ginekologa ktory zaakceptowalby ewentualne zalecenia Pasnika.

Czy któraś z Was brala jednocześnie glucophage i np. decydowala się na szczepienia, wlewy lub encorton? Wg profesor Jerzak mam prowadzić ciążę na glucophage. Czy np. glucophage moze wykluczac branie encortonu? Jakie mogą być efektu uboczne przyjmowania encortonu? Sorry za pytania, moze glupie ale to jest jakis "kosmos" :)

Dziewczyny, od dwóch dni czuje dużo słabiej ruchy dziecka. Czuje, ale nie tak mocno i często jak wcześniej. Czy jeśli detektorem słyszę bicie serca ( porządne), to już nie muszę się martwić? I jeszcze może być coś nie tak( stad te słabe ruchy) mimo bicia serca...przepraszam, ale ja już chyba zwariuje przez to wszystko ...jestem w 26 tc

reklama
@maa821 to być może jest powodem, u nas ciśnienie tragedia... pogoda taka że rano zimno potem w miarę ok potem duchota potem burza potem znowu duchota i dzięki Bogu chłodna noc... ale no nie sprzyja to ciężarnym na pewno ja mam 32 tc i mam szczerze dość...

Do góry