reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Taka akcja...

Siedzę właśnie u fryzjera...

Czajcie to.
Moja fryzjerka, laska z 30 lat z groszem, ma tak mniej więcej. Brała od kilku lat non stop tabletki antykoncepcyjne... Zawsze miała brzuch jak w ciąży od endometriozy (pierwszy raz jak byłam u niej rok temu to jej pogratulowałam a ona mi szybko wyjaśniła, ze to endometrioza a nie ciaza), szykowała się na operacje kolejna endomendy, jeszcze w marcu z nia rozmawiałam i ona mowila, ze żadnych dzieci nie chce... a tu bach. Dowiedziała sie w 10 tyg., że jest w ciazy. Wczesniej nawet nie podejrzewała, brała nadal tabletki do tego 10tyg., paliła, piła... Jest tym ułamkiem procentu który zaszedł w ciaze mimo antykoncepcji.... dzisiaj 6 miesiąc.

Kopara mi opadła lekko.

Taka akcja...

Siedzę właśnie u fryzjera...

Czajcie to.
Moja fryzjerka, laska z 30 lat z groszem, ma tak mniej więcej. Brała od kilku lat non stop tabletki antykoncepcyjne... Zawsze miała brzuch jak w ciąży od endometriozy (pierwszy raz jak byłam u niej rok temu to jej pogratulowałam a ona mi szybko wyjaśniła, ze to endometrioza a nie ciaza), szykowała się na operacje kolejna endomendy, jeszcze w marcu z nia rozmawiałam i ona mowila, ze żadnych dzieci nie chce... a tu bach. Dowiedziała sie w 10 tyg., że jest w ciazy. Wczesniej nawet nie podejrzewała, brała nadal tabletki do tego 10tyg., paliła, piła... Jest tym ułamkiem procentu który zaszedł w ciaze mimo antykoncepcji.... dzisiaj 6 miesiąc.

Kopara mi opadła lekko.
No właśnie, ktoś nie chce, a ma ..ktoś pragnie A nie ma lub ma , ale mu "zabrano". życie bywa nie sprawiedliwe. Ale widac cuda się zdarzają.

Pocieszające jesli innym sie udaje.

Ja dziś bylam u endokrynologa, miała.kotnrole wyników tsh ft4 ft3 anty tppo wszystko wyszło super. Zmniejszył dawkę leku. Porozmawial ze mną jak człowiek wykluczył aby to tarczyca spowodowała przedwczesny poród, zaproponował pomoc psychologa , mimo że w sumie nie może mnie już prowadzić bo ani nie jestem w ciazy ani nie mam zlych wyników to zdecydował ze zostaje u niego zeby do kolejnej ciazy być pod jego kontrola. On jest tez ginekologiem ale w innej przychodni i w sumie powiedział że tak naprawdę to już mogę się starać o kolejne dziecko jesli jestem silna .... ale ustaliłam z nim ze dam sobie te 3 miesięce na zbadanie pod kontem infekcji , i od wrzesnia będziemy się starać. Nic MI Franka nie zwróci, pewnie dla niektórych to dziwne że ja już o tym myślę, ale to jakos daje mi nadzieje ze jeszcze kiedyś się uśmiechne....
Poki co poranki i wieczory są dla mnie najgorsze:( codziennie rano przeżywam na nowo , że Franek zamiast obok mnie jest na cmentarzu... boli jak cholera;(

@Marthi ale bym chciala byc na jej miejscu.

Rozmawialam z Lewym. Niestety wszystko sie zgadza. Torbiele robia sie przy spadajacym AMH. Zrobia mi w Novum przy takim Ahm invitro ale tylko na moim cyklu lub kd. W Poznaniu dwie kliniki robia takie tylko skad wziazc kase..

@Oczekujaca123 - Franek... piekne imię... moge sobie tylko wyobrazić co przezywasz.... ale... cieszę sie, ze dajesz rade i idziesz do przodu. Jestes mega silna. Franek juz zawsze bedzie nad Toba czuwał.

@marzycielka81 - ja tez bym chciała byc na jej miejscu. A jakie szanse powodzenia daje z tym AMH, Lewandowski, na powodzenie invitro? I czemu tylko na Twoim cyklu lub z Kd ale bez stymulacji?

@Marthi ale bym chciala byc na jej miejscu.

Rozmawialam z Lewym. Niestety wszystko sie zgadza. Torbiele robia sie przy spadajacym AMH. Zrobia mi w Novum przy takim Ahm invitro ale tylko na moim cyklu lub kd. W Poznaniu dwie kliniki robia takie tylko skad wziazc kase..
Serio tak jest z tymi torbielami? A co z teoria, ze każda kobieta prędzej czy później będzie miec z tym do czynienia? Ja teraz mam dwie, ale w klinice nic takiego mi nie powiedzieli...

reklama
Do góry