reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Taka akcja...

Siedzę właśnie u fryzjera...

Czajcie to.
Moja fryzjerka, laska z 30 lat z groszem, ma tak mniej więcej. Brała od kilku lat non stop tabletki antykoncepcyjne... Zawsze miała brzuch jak w ciąży od endometriozy (pierwszy raz jak byłam u niej rok temu to jej pogratulowałam a ona mi szybko wyjaśniła, ze to endometrioza a nie ciaza), szykowała się na operacje kolejna endomendy, jeszcze w marcu z nia rozmawiałam i ona mowila, ze żadnych dzieci nie chce... a tu bach. Dowiedziała sie w 10 tyg., że jest w ciazy. Wczesniej nawet nie podejrzewała, brała nadal tabletki do tego 10tyg., paliła, piła... Jest tym ułamkiem procentu który zaszedł w ciaze mimo antykoncepcji.... dzisiaj 6 miesiąc.

Kopara mi opadła lekko.

Taka akcja...

Siedzę właśnie u fryzjera...

Czajcie to.
Moja fryzjerka, laska z 30 lat z groszem, ma tak mniej więcej. Brała od kilku lat non stop tabletki antykoncepcyjne... Zawsze miała brzuch jak w ciąży od endometriozy (pierwszy raz jak byłam u niej rok temu to jej pogratulowałam a ona mi szybko wyjaśniła, ze to endometrioza a nie ciaza), szykowała się na operacje kolejna endomendy, jeszcze w marcu z nia rozmawiałam i ona mowila, ze żadnych dzieci nie chce... a tu bach. Dowiedziała sie w 10 tyg., że jest w ciazy. Wczesniej nawet nie podejrzewała, brała nadal tabletki do tego 10tyg., paliła, piła... Jest tym ułamkiem procentu który zaszedł w ciaze mimo antykoncepcji.... dzisiaj 6 miesiąc.

Kopara mi opadła lekko.
No właśnie, ktoś nie chce, a ma ..ktoś pragnie A nie ma lub ma , ale mu "zabrano". życie bywa nie sprawiedliwe. Ale widac cuda się zdarzają.

Pocieszające jesli innym sie udaje.

Ja dziś bylam u endokrynologa, miała.kotnrole wyników tsh ft4 ft3 anty tppo wszystko wyszło super. Zmniejszył dawkę leku. Porozmawial ze mną jak człowiek wykluczył aby to tarczyca spowodowała przedwczesny poród, zaproponował pomoc psychologa , mimo że w sumie nie może mnie już prowadzić bo ani nie jestem w ciazy ani nie mam zlych wyników to zdecydował ze zostaje u niego zeby do kolejnej ciazy być pod jego kontrola. On jest tez ginekologiem ale w innej przychodni i w sumie powiedział że tak naprawdę to już mogę się starać o kolejne dziecko jesli jestem silna .... ale ustaliłam z nim ze dam sobie te 3 miesięce na zbadanie pod kontem infekcji , i od wrzesnia będziemy się starać. Nic MI Franka nie zwróci, pewnie dla niektórych to dziwne że ja już o tym myślę, ale to jakos daje mi nadzieje ze jeszcze kiedyś się uśmiechne....
Poki co poranki i wieczory są dla mnie najgorsze:( codziennie rano przeżywam na nowo , że Franek zamiast obok mnie jest na cmentarzu... boli jak cholera;(

@Marthi ale bym chciala byc na jej miejscu.

Rozmawialam z Lewym. Niestety wszystko sie zgadza. Torbiele robia sie przy spadajacym AMH. Zrobia mi w Novum przy takim Ahm invitro ale tylko na moim cyklu lub kd. W Poznaniu dwie kliniki robia takie tylko skad wziazc kase..

@Oczekujaca123 - Franek... piekne imię... moge sobie tylko wyobrazić co przezywasz.... ale... cieszę sie, ze dajesz rade i idziesz do przodu. Jestes mega silna. Franek juz zawsze bedzie nad Toba czuwał.

@marzycielka81 - ja tez bym chciała byc na jej miejscu. A jakie szanse powodzenia daje z tym AMH, Lewandowski, na powodzenie invitro? I czemu tylko na Twoim cyklu lub z Kd ale bez stymulacji?

@Marthi ale bym chciala byc na jej miejscu.

Rozmawialam z Lewym. Niestety wszystko sie zgadza. Torbiele robia sie przy spadajacym AMH. Zrobia mi w Novum przy takim Ahm invitro ale tylko na moim cyklu lub kd. W Poznaniu dwie kliniki robia takie tylko skad wziazc kase..
Serio tak jest z tymi torbielami? A co z teoria, ze każda kobieta prędzej czy później będzie miec z tym do czynienia? Ja teraz mam dwie, ale w klinice nic takiego mi nie powiedzieli...

reklama
Do góry