dokladnych informacji to ja nie mam choc moja gin mi o tych skutkach mówiła więc byłam świadoma tego. Zaś na napiecie mięśniowe moze miec równiez wpłych niedotlenienie dziecka i to nie tylko podczas porodu ale np w brzuszku o czym mozemy nie wiedziećNo właśnie, z ta no spa to tez czytalam, ze w nadmiarze moze spowodowac u dziecka pewnr problemy. Slyszal ktos o tym? Co to tak naprawde znaczy nadmiar? Brac tylko jak sie czuje mocne skurcze? Zastanawialam sie kiedys jak to jest. Czy no spa moze zatrzymac poronienie i wtedy jest problem czy moze całkiem powstrzymac skurcze? Z drugiej strony skoro sa juz skurcze to czy nie jest właśnie za pozno? Ma ktos takie informacje na temat lekow rozkurczowych?
reklama
Porzeczka1234
Fanka BB :)
Dziewczyny ją już pisałam kilka razy , że i prof Malinowski i moja lokalna gin. mówili, żeby tej nospy nie brać jak się da w ogóle żeby brać duże dawki magnezu zazwyczaj dorosły człowiek na niedobory magnezu i wyrównanie poziomu powoduje mniejsze skutki uboczne i wycisza wszelkie bóle, ciągnięcia i skurcze u mnie tak było a brałam 6 asmag forte dziennie do 36 tygodnia. Co do nospy @anna_kat właśnie ją też wyczytałam gdzieś że duże dawki powodują napięcie mięśniowe u dziecka. Ja osobiście nie badałam poziomu magnezu ale jak brałam do regularnie czułam się świetnie
Pozatym myślę,że my tyle leków bierzemy że wszelkie nieprawidłowości w zasadzie biorą nie niewiadomo po których lekach
Pozatym myślę,że my tyle leków bierzemy że wszelkie nieprawidłowości w zasadzie biorą nie niewiadomo po których lekach
A magnez w ewentualnym nadmiarze nie szkodzi dziecku? Chociaz nawet gdyby, pewnie mniej niz no spa. jak tylko się zaciazam zaczynaja się u mnie wlasnie skurcze, a to powiek, a to łydki, moze to ciaza jakos wpływa na niedobory magnezu? A to asmag forte to to 500mg? I bralas 6 tabl dziennie? Dobrze zrozumialam? [emoji1] na pewno przy nastepnym razie będę brała, ale wlasnie zastanawiam się nad dawka. Ponoc magnez z tabletek zle sie wchlania i tylko regularne przyjmowanie ma sens.Dziewczyny ją już pisałam kilka razy , że i prof Malinowski i moja lokalna gin. mówili, żeby tej nospy nie brać jak się da w ogóle żeby brać duże dawki magnezu zazwyczaj dorosły człowiek na niedobory magnezu i wyrównanie poziomu powoduje mniejsze skutki uboczne i wycisza wszelkie bóle, ciągnięcia i skurcze u mnie tak było a brałam 6 asmag forte dziennie do 36 tygodnia. Co do nospy @anna_kat właśnie ją też wyczytałam gdzieś że duże dawki powodują napięcie mięśniowe u dziecka. Ja osobiście nie badałam poziomu magnezu ale jak brałam do regularnie czułam się świetnie
bertha
Auri, a o co chodzi w tych 40-tu konfliktach serologicznych? napiszesz cos wiecej na ten temat?@kas90 dlatego napisałam jak wyglądało wcześniej a jak później, właśnie żeby bardziej podkreślić że najważniejszy jest wywiad z pacjentem. Albo nie postępowanie schematycznie tylko dostosowanie leczenia dni wprowadzonych leków na podstawie wywiadu. U mnie pierwsza ciąża zdrowe dziecko, dwie kolejne zakończone w 9 tc. I dopiero po trzeciej stracie ktoś mi wytłumaczył że ja mam problem w momencie kiedy "zygota" dziecko łączy się z matką. Że istnieje 40 konfliktów serologicznych i na pewno na któryś trafiło u mnie dlatego moja trzecia ciąża również zakończona była w tym samym terminie czyli 9tc.
Marthi
@iveo - a ile kochana masz lat? No masz rację w tym, co napisałaś, wiem to doskonale... Właśnie umówiłam się na II wizytę u Paśnika, dobrze że postanowiłam wcześneij zadzwonić bo terminy już na koniec sierpnia :O 24.08 idę znowu, więc ponad 2 miesiące, znowu 2 cykle pójdąąąą... no, ale mus to mus.
@Auri_a - dopytałam o clexane (dawkę) bo właśnie chyba Nadji na to nie odpisałaś, napisałaś tylko od kiedy brałaś Niemniej dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.
Dlaczego brałaś tak dużo Ovarinu? Z tego, co kiedyś czytałam powinno się brać po 2 tabl. dziennie.
@kas90 - zobaczę, co powie Paśnik po wynikach i na wizycie w sierpniu, niemniej też o tym myślałam, że może po owu już by trzeba...
@nafoczka - a to ciekawe... fajnie jednak, że mąż już zajarzył o co kaman
@Auri_a - dopytałam o clexane (dawkę) bo właśnie chyba Nadji na to nie odpisałaś, napisałaś tylko od kiedy brałaś Niemniej dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.
Dlaczego brałaś tak dużo Ovarinu? Z tego, co kiedyś czytałam powinno się brać po 2 tabl. dziennie.
@kas90 - zobaczę, co powie Paśnik po wynikach i na wizycie w sierpniu, niemniej też o tym myślałam, że może po owu już by trzeba...
@nafoczka - a to ciekawe... fajnie jednak, że mąż już zajarzył o co kaman
@bertha najbardziej znany konflikt/ zestawienie serologiczne to z grup krwi i odczynów gdzie kobieta ma minus a mężczyzna + w takim zestawieniu po np poronieniu czy ciąży donoszonej kobieta najpóźniej do 72 h dostaje immunoglobulinę RHD aby odczulić organizm jeżeli dziecko zostało urodzone z grupą krwi męża, w przypadku poronienia dostaje ją obligo bo nie wiadomo jaka była grupa. Natomiast np u mnie doszło najpewniej do konfliktu nie w odczynie +/- ale grupie ponieważ ja miałam A mój maż miał A a moje dziecko jakimś cudem 0. I teraz mój organizm został odczulony na odczyny +/- ale nie ma metody na odczulenie na grupę krwi. Dlatego np robi się szczepienia żeby wprowadzić obcą grupę krwi i obce antygeny co powoduje ogłupienie organizmu. I tak samo działają wlewy, wlewy usypiają organizm na odczyny obcych antygenów bo podaje się je w tak ilości że organizm myśli że ta obca krew zajmie się likwidacją w przypadku ciąży dziecka bo jest ono traktowane wroga a obca krew tego nie robi bo nie została ukierunkowana na wroga tylko podana niby bez przyczyny. Nie wiem czy to jest jasne
@Marthi pisałam merytorycznie o Ovarinie w grudniu nie pamiętam dlaczego ale oparłam to na podstawie badań naukowych lekarzy jak odszukam posta to wkleję stronę
Link do: Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne
A o dawkach clexane pisałam na wątku Po prostu my zapomniałam
Link do: Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne
A o dawkach clexane pisałam na wątku Po prostu my zapomniałam
iveo
marzycielka81
Dziewczyny walczcie. Nie mozecie sie nad wszystkim zastanawiac. Ciaza i porod sa nieprzewidywalne i nawet jesli nie bedziecie brac lekow to rozne rzeczy moga sie zdarzyc. Ja i moj synek mielismy kupe szczescia, ze dzis tu jestesmy a synek, ze jest zdrowy bo urodzil sie w niedotlenieniu z winy lekarzy. Warto walczyc dla kazdej malej chwili dla kocham Cie mamo, dla lez na wystepach przedszkolnych, dla 1 usmiechu i kroku.
Maz zapisal nas do invimedu i idziemy tez do invicty. Chcemy zobaczyc czy w ogole kwalifikujemy sie do invitro z dofinansowaniem. Na razie czytam Was bardzo wybiorczo bo nadal mam dola.
Maz zapisal nas do invimedu i idziemy tez do invicty. Chcemy zobaczyc czy w ogole kwalifikujemy sie do invitro z dofinansowaniem. Na razie czytam Was bardzo wybiorczo bo nadal mam dola.
reklama
Marthi
@Auri_a - dziękuję za link, ciekawe to, co napisałaś tam o Ovarianie. Odnośnie wit. E, o której tam wspomniałaś, też kiedyś czytałam jak jest wazna
Odnośnie clexane - nie ma mnie na wątku "po prostu my" dlatego nie wiedziałam
@marzycielka81 - trzymam kciuki za invimed i invicta! Kiedy zaczynacie wizytacje?
Odnośnie clexane - nie ma mnie na wątku "po prostu my" dlatego nie wiedziałam
@marzycielka81 - trzymam kciuki za invimed i invicta! Kiedy zaczynacie wizytacje?
Podziel się: