reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Destiono moze ty cos mi pomozesz odezwij sie. Kir Bx wyszytalam ze ponoc dobry KIR nieobecne: 2DL4norm, @dL5gr1,2DLS1,2DS4norm,2Ds5, 3DP1var co to znacvzy?

reklama
@burczuś - ja miałam sono hsg przez usg, nie miałam ze zdjęciem rentgenowskim. Mnie to praktycznie nie bolało - lekarze mówili, że to dla tego, że wszystko drożne i ok! Ale fakt, że gdyby coś mi wyszło to wysłaliby mnie na histeroskopię, bo było o tym mówione. A czy jak na histeroskopii coś wyjdzie to oni od razu robią laparo czy usuwają to jakoś przez wejście przez macice?

@anna_kat - tak mi mówiła też ta doktor. A jak usuwają te zmiany jeśli coś znajdą? laparoskopowo, przez brzuch, czy jak?

@kas90 - udanych wakacji!
To co oni wsuwaja od dolu to jest kamerka i jakis taki sprzet jednoczesnie, wiec robia to za jednym razem, wszystko przez pochwe szyjke itd, nic przez powloki brzuszne nie robia. Ogólnie nie ma sie czego bac, jesli nie musisz za to placic to ja bym się umowila[emoji6]

@basiawol kir bx jest bezpieczny. Ma go wiekszosc spoleczenstwa. Martwia sie kobiety z haplotypem aa, bo on daje duzo trudnosci w zajsciu i donoszeniu ciazy. Poki co kilka z nas z haplotypem aa urodzilo piekne dzieci.

czyli kir jest ok?????? ehhh dziewczynki ja nie wiem ale narazie i tak odpuszczam szczepienia jak cos bede probowala na sterydzie ale ro jeszce chwile do tego.
@Destino czyli kir nie musze sie martwic?

Niestety wczoraj odpisali mi pod wieczór z Diagnostyki, że jednak test IMK i LCT to u nich coś innego niż ja mam do zbadania więc kolejna miejscówka mi odpadła:/
A lab Uniwersytetu Medycznego? Chociaż już współczuję drogi dowiadywania się, która komórka organizacyjna może coś takiego mieć i czy mogą zrobić odpłatnie.

@anna_kat - ma być to na NFZ, więc nie płacę. Nie chciałabym mieć laparo, dlatego dopytuję bo po laparoskopii musi być chyba dłuższa rekonwalescencja. Dzięki za pomoc;*
@aspekt - wczoraj chyba pisałam, ale nie dostałam jeszcze odpowiedzi, wydaje mi się, że nie robią. Sprawdzałam wiele opcji... Chyba to Synevo zostanie, tylko niech mi w końcu odpiszą:/

@anna_kat - ma być to na NFZ, więc nie płacę. Nie chciałabym mieć laparo, dlatego dopytuję bo po laparoskopii musi być chyba dłuższa rekonwalescencja. Dzięki za pomoc;*
Nmzc[emoji6] nie, po tym wystarczy Ci ten jeden dzien. Ze względu na znieczulenie nie wolno Ci prowadzic pojazdów i lepiej zeby ktos mial Cię na oku, nie powinnaś tez nic dźwigać. A następnego dnia mozesz juz normalnie funkcjonować.

@agatush - w diagnostyce najtaniej poki co PAI-1.

Poniżej zrobiłam Ci mini zestawienie :)
+ inne moje badania, ktore moze tez ktos bedzie potrzebował. To sa ceny na Wielkopolskę.

IMG_9022.JPG

Załączniki

• IMG_9022.JPG
    IMG_9022.JPG
    391 KB · Wyświetleń: 651
reklama
Dziewczyny, wybaczcie post pod postem, ale szybkie pytanko - apropo tych badan to rozumiem, ze z tym testem LCT, IMK i cytokinami TH1 i TH2 mam głównie poczekac na nowy cykl a reszte - Helicopter i Mutacje PAI mogłabym w sumie zbadać juz teraz bo chyba ta ciaza biochemiczna nie ma jakiegoś wpływu na Helicobacter Pyrolli i Mutacje PAI-1 (bo albo je mam, albo nie)... co myślicie? Czy moze to jakos zaburzyć wynik i lepiej odczekać i wszystko zrobic w nowym cyklu? Doc Paśnik mi powiedział ogólnie by badać w nowym cyklu, ale teraz siedze i kminię czy już na PAI-1 i Helikopter nie iść co by czasu nie tracić bo na te badania się długo czeka, a wydaje mi się, że PAI-1 to gen więc albo go mam zepsutego, albo nie a Helikopter to bakteria więc biochem tu niewiele chyba zmieni? ;)

Kochane moje, podpowiedzcie proszę ;) @nafoczka @Destino @Porzeczka1234

Ostatnia edycja:
Do góry