reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@bertha Kciuki cały czas.
Dziewczyny odebrałam
wynik PAPA prawidłowy niskie ryzyko.
Wymaz dzisiaj mi pobrała moja gin. Poprosiłam ją w związku z moim pieczeniem i kłuciem oraz pojedyńczymi upławami.
Chwilkę dosłownie podejżałam moją księżniczkę .
Kłucia mogą być więc już sama nie wiem co o tym myśleć.
Bogu niech będą dzięki i niech ten cud trwa.

@bertha Kciuki cały czas.
Dziewczyny odebrałam
wynik PAPA prawidłowy niskie ryzyko.
Wymaz dzisiaj mi pobrała moja gin. Poprosiłam ją w związku z moim pieczeniem i kłuciem oraz pojedyńczymi upławami.
Chwilkę dosłownie podejżałam moją księżniczkę .
Kłucia mogą być więc już sama nie wiem co o tym myśleć.
Bogu niech będą dzięki i niech ten cud trwa.
Madziu dziewczynka? Wspaniale kochana ciesze się bardzo!!

Ale lekarz nie naciska. Ja sama chce zbadac bo to jest jedyna której nie badalam więc chcę ją sprawdzić. Ja urodziłam we wrześniu zdrowa córeczkę po 2 poronieniach będąc na heparynie, metylach i acardzie oraz diecie BG.
Ach to ja zle wczesniej zrozumialam, ze od lekarza wyszlas z takim zaleceniem. Dzieki za wyjasnienie.

@anna_kat ja po owu mam progesteron besins 2 x dziennie po 2 tabletki (1 tabletka =200 mg) , duphaston 3 x 1 (1 tabletka 10 mg)
A cos z tego bralas doustnie? Czy wszystko dopochwowo? I do ktorego tygodnia jesli mogę zapytać? Przepraszam za tyle pytan, u mnie w klinice każą odstawiac w 12tyg. Na szczescie moja ginekolog juz w pierwszej ciazy pozwoliła mi brac do prawie 20tyg ,dla mojego spokoju, więc jestem ciekawa jak to u innych wyglada.

@anna_kat kochana ja niestety dopiero 1 cykl starań i wszystkie gwiazdy na niebie wskazują, ze nieudany więc.... ale na pewno ponad 12 tc suplementacja :) besins dopochwowo, duphaston do łykania :) a u Ciebie znalazłaś „złoty środek” na swoją immunologie, bo rozumiem ze już jesteś mamusią ?:) szczepienia?

reklama
@anna_kat kochana ja niestety dopiero 1 cykl starań i wszystkie gwiazdy na niebie wskazują, ze nieudany więc.... ale na pewno ponad 12 tc suplementacja :) besins dopochwowo, duphaston do łykania :) a u Ciebie znalazłaś „złoty środek” na swoją immunologie, bo rozumiem ze już jesteś mamusią ?:) szczepienia?
Mamusia jestem z pierwszej bezproblemowej ciąży. Syn ma dwa lata, a ja 4 poronienia aktualnie za soba. Dopiero niedawno odwiedzilam docenta Pasnika i wyglada na to, ze juz wiem, co nie gra. Ale czy leczenie zadziala to pewnie zobaczymy we wrzesniu/pazdzierniku. Trochę muszę poczekać[emoji6]u mnie bedzie immunosupresja ze wzgledu na wynik LCT. Dzięki za info[emoji8] muszę to trochę ogarnąć i sama podjac dzialania, bo moja klinika nieplodnosci jest swietna w in vitro, ale o utrzymywaniu ciąż to powinni się doszkolic. Nawet z tego forum mieliby większą wiedzę niz maja[emoji1]

Do góry