reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Nadja_n - Oczywiście, zapytam lekarza, ale póki co skupiam się w nowym cyklu na badaniach. Może one dadzą jakąś odpowiedź... Zbadam to PAI, i resztę od doc Paśnika zalecone.

@iveo - na razie i tak się nie będę starać, chcę poczekąć na te badania i wyniki i potem będę myśleć z ginem i z doc Paśnikiem, co dalej. ;) PAI dopiero będę badać.

@Maciejka78 - wiem, że już nie bierzesz ;) pytam o dawkę jaką brałaś wcześniej bo w sygnaturce nie masz napisane ;)

reklama
Dziewczyny,
Odnośnie badań od dr Paśnika,

1. Czy test LCT (limfocytotoksyczny) to test dotyczący nietolerancji laktozy?
2. Gdzie badałyście test IMK z cd4 i cd8? W synevo i diagnostyce nie mogę znaleźć tego badania [emoji20] Znalazłam poki co chyba tylko, ze w Invimed (klinika niepłodności) mozna to zbadać... ale nie wiem czy mozna im zaufać.

Ostatnia edycja:
@Marthi
20 wrzesnia bylam na monitoringu owu i wiedzialam, ze bylo owu - pekniecie a encorton zaczelam brac od 25 wrzesnia w dawce 0.25 mg po nastepnych 2 dniach 0.5 i tak doszlam do dawki 10mg. W dniu 02 pazdziernika zrobilam bete i po dwoch dniach jak rosla to wprowadzilam fraxiparine 0.4. A i acard bralam 0.75. Acard juz wcz3sniej tak co drugi dzien bral. Jednoczesnie po bhcg stopniowo zwiekszalam dawke encortonu az doszlam do 15 mg encortonu. Po 18 t.c. odstawialam encorton choc doc Pasnik uwazal, ze u mnie 10 mg wystarczy i po 16 t.c. odstawic to ja sama sie porzadzilam po przewertowaniu historii naszych Dziewczyn.

@Maciejka78 - dziękuję kochana za doprecyzowanie ;* Czym dr Paśnik tłumaczył, że 10 mg Ci wystarczy?

@agatush - wysłałam dzisiaj zapytania w sprawie badań do Diagnostyki, ALABu, Synevo, Invimedu i Genesis. Przypomnij mi proszę z czym miałam Ci podać ceny - PAI-1 Cię interesował?

@Maciejka78 - dziękuję kochana za doprecyzowanie ;* Czym dr Paśnik tłumaczył, że 10 mg Ci wystarczy?

@agatush - wysłałam dzisiaj zapytania w sprawie badań do Diagnostyki, ALABu, Synevo, Invimedu i Genesis. Przypomnij mi proszę z czym miałam Ci podać ceny - PAI-1 Cię interesował?
Tak mnie chodzi tylko o PAI 1. U mnie jest Diagnostyka, Alab i synevo więc jak będziesz miała info to bardzo bym Cię prosiła o przesłanie :-) nie musi być tutaj jak nie chcesz pisać, może być na priv :-) dziękuję że pamiętasz :-)

Dziewczyny,
Odnośnie badań od dr Paśnika,

1. Czy test LCT (limfocytotoksyczny) to test dotyczący nietolerancji laktozy?
2. Gdzie badałyście test IMK z cd4 i cd8? W synevo i diagnostyce nie mogę znaleźć tego badania [emoji20] Znalazłam poki co chyba tylko, ze w Invimed (klinika niepłodności) mozna to zbadać... ale nie wiem czy mozna im zaufać.
Marthi, ja robilam w Synevo. Badanie nazywa sie Subpopulacje limfocytów. Jest tam rowniez stosunek CD4 / CD8.

a LCT to test limfocytotoksyczny, czy nie jestes "uczulona" na M.

Matylda ja nie mam pojecia jaki mialam stopień. Nie wiedzialam ze w ogole cos takiego jest :p

Bertha kiedyy wyniki? Czekamy na dobre wiesci:*

My w drodze do Szczawnicy. Wyjezdzamy dopiero dzis bo Asia miala trzydniówkę

@burczuś jak wypad?

@agatush - mam odp z Genesis - badanie PAI u nich to:

Jedyne badanie, które mamy z tych, o które Pani pyta to Trombofilia PAI-1, jest to koszt 495 zł plus 45 zł za izolację DNA.

Bardzo drogo.

W diagnostyce taniej:

IMG_9004.JPG

Czekam na pozostałe odpowiedzi.

Załączniki

• IMG_9004.JPG
    IMG_9004.JPG
    118,7 KB · Wyświetleń: 998
reklama
To ja dodam, że wysyłkowo w TestDNA samo PAI-1 kosztuje 217 zł, a w pakiecie trombofilnym 330 zł.

W Diagnostyce można wyrobić sobie kartę klienta i wtedy jest chyba -10%.

Do góry