reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Hej! Dziewczyny mam pytanie- pessar załozony od 2 dni - po włozeniu palca do pochwy dosc szybko go wyczuwam jakies 2-3 cm czy to jest ok?
Druga sprawa co 2 dzien mam aplikowac globulkę i nie wiem jak - lekarz kazał po tylnej scianie pochwy ale tam zaraz jest ta guma od pessara to jakos na siłe obok?
Mam nadzieje ze ktoś kto go miał nas czyta i cos mi podpowie

@Porzeczka1234 dziekuje za troske! :* no ja nadal kulam sie w dwupaku z moja księżniczka. Uparciuszek mam nadzieje, ze nie czeka na swoj pokoik bo to dopiero przyszly tydzien jak dobrze pojdzie. No nie dam rady doczytac wszystkiego Kochane co tam naskrobalyscie. U mnie przeprowadzki ciag dalszy padam na twarz przy tych temp. W pon. znow ktg i może ponowne badanie przez polozna. Na ostatnim badaniu w czwartek szyjka b/z rozwarcie nadal na luzny palec takze mialas racje Kochana, ze z takim rozwarciem to jeszcze dlugo mozna smigac :o))
Pozdrawiam cieplutko Wszystkie bez wyjatku :))

@anna_kat po immunosupresji nam sie nie udalo ale tez wtedy nie specjalnie sie staraliśmy taka prawda ja wiekszosc czasu wtedy spedzilam przy chorym tacie i nie mialam glowyzupelnie do sprawdzania owu i staran. Udalo nam sie niedlugo po immunosupresji na encortonie. Reszte mam w sygnaturze. Trzymam kciuki by Wam sie udalo :)

@iveo ja mam podobne odczucia. Poza tym widze ze dr Przybycien stymuluje kaz dej cykl, wiec pewnie i on ma podobne przypuszczenia. Moze chodzi o komorke jajową a moze o "wiekk" endometrium. @nafoczka kiedys na 2 wątek wrzucala artykuł o wpływie czasu implantacji. Ze z czasem w endometrium mogą sie tworzyc "złe" komorki ktore niszczą zarodek

@Maciejka78 Dzięki [emoji9] ]A wiesz moze jak dlugo trzyma immunosupresja? W sensie czy jest jakis czas na zajscie w ciążę, czy potem trzeba powtórzyć leczenie? Zapomnialam docenta zapytac.

reklama
@anna_kat szybciej i bez lachy w samolot i do PL na badania jak piszesz.
W Niemczech plus nie placic sie ale czeka sie dlugo a u nas wiadomo placisz i badania szybciutko.
Ja tez mam corke i jednak nie ma to znaczenia ze z tym samym ciagle mezem:p
Immunologia sie jak widac zmienia.
Tu duzo dziewczyn ma problem z donoszeniem drugiego.
Nie trac czasu wal w dym do Polandu.;)
Ja stracilam duzo czasu na ich badania,od razu kierunek Lodz trzeba obierac.
Tam przynajmniej probuja z leczeniem i wielu sie udaje.
A w DE ciaza to ciaza po 12 tyg.a nie taka wczesna.
No to trzymam kciuki aby te nasze podróże się oplacily [emoji1] ja się czuję u docenta Pasnika po raz pierwszy wysluchana i fajnie, ze ma też konsultacje telefoniczne, bo podróże z dwulatkiem do latwych nie należą. No i mam teraz poczucie, ze bez względu na to czy wyjdzie, czy nie, to zrobilam co moglam i ktos próbował mi pomóc.

Do góry