reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@anna_kat
Nie wiem skad jestes ja z Berlina tz mieszkam w Berlinie a jesten z Wawy.
Ale na pewno sa u Ciebie Kinderwunsch centrum i powinnin Ci tez immunologie robic albo wyslac do hematologa przynajmniej jak mnie.Nic nie placilam ale masz racje nie wszystkie badania robia z immuno.
Tego testu LCT nie robili mi,cala reszte tak.
W ogole w Kinderwunsch to 5mg encortonu to juz oczy byly dla Nich.
Ja nie chodze juz w DE tylko w PL na badania w tej chwili.
Ja po szczepionkach w Lodzi.W Niemczech nie wiedza o co chodzi z tymi szczepionkami:szok:.Nawet nie mowie zwyklemu ginekologowi tam ze po szczepieniach sie staram.

reklama
@Nadja_n mi zrobili wszystko co się tyczylo krzepliwosci krwi z tego typu badan, ale juz takiej czysto immunologii to nic, zadnego ana, nic. Encorton jest teraz zly dla nich, twierdzą ze tego sie nie stosuje, bo wg najnowszych badan ma zly wplyw na plod. No tak to jest z badaniami, raz w tą, raz w tamtą. Ja z okolic Sturtgartu. Do tej babeczki mialabym nawet niedaleko, ale pol roku czekania skutecznie mnie powstrzymało .

Dziewczyny, jestem właśnie po rozmowie z docentem. U mnie w grę wchodzą leki immunosupresyjne. Więc wracam do gry :p Od przyszłego cyklu in vitro bez transferu, potem usypiam moją immunologię i następnie robię transfer. Mam nadzieje, że plan zadziała :)
Czy któraś z Was brała takie leki? Jak z infekcjami?

Ja miałam immunosupresje, normalnie się po tym czułam. Ale ja ogólnie jestem mało wrażliwa na leki.

Ja miałam immunosupresje, normalnie się po tym czułam. Ale ja ogólnie jestem mało wrażliwa na leki.
A robilas po jakies badania zeby sprawdzic jak wyniki? Widzę, ze u Ciebie taka sama sytuacja jak i u mnie. Jestem bardzo ciekawa czy to leczenie pomaga. Ja się trochę boję infekcji, bez tego jestem ciągle podziębiona.

@anna_kat ja sama mowilam ze np chce ANA zbadac.i zlecili a co najlepsze w Niemieczech wychodza mi ujemne:szok:a w PL dodatnie slabe miano 1:160 .Niemcy maja inne normy czy co.:rofl2:
Ja Ci radze zreszta to robisz:badaj sie w Polsce i tu lecz.
W Niemczech immunologia dotyczaca poronien stoi kiepsko.
Moze w Stuttgarcie inaczej ale w Berlinie nie ma porzadnego immunologa,sam ginekolog mi szukal i nie znalazl.:o
Ich leczenie to w koncu sie uda.
A Ty ile mialas poronien jak moge zapytac?

@anna_kat ja sama mowilam ze np chce ANA zbadac.i zlecili a co najlepsze w Niemieczech wychodza mi ujemne:szok:a w PL dodatnie slabe miano 1:160 .Niemcy maja inne normy czy co.:rofl2:
Ja Ci radze zreszta to robisz:badaj sie w Polsce i tu lecz.
W Niemczech immunologia dotyczaca poronien stoi kiepsko.
Moze w Stuttgarcie inaczej ale w Berlinie nie ma porzadnego immunologa,sam ginekolog mi szukal i nie znalazl.:o
Ich leczenie to w koncu sie uda.
A Ty ile mialas poronien jak moge zapytac?
A to widzisz, u mnie nic. Dopytywalam sie nawet czy nie moglabym nagle miec jakiegos uczulenia na mezowskie bialko czy cos, ale ze wzgledu na to ze juz mamy dziecko to mowili ze nie. A docent mowi, ze to malo prawdopodobne, ale nie niemozliwe. No i cos jednak wyszlo. U siebie tez nie mogę nikogo znaleźć, zreszta jak mam się prosić to lepiej wsiąść w samolot i mieć to wszystko bez łaski. Ale zastanawiam się czy po Immunosupresji nie zadzwonic do tej babki z Edenkoben, czy tam nie robia LCT. Watpie jednak, a nawet gdyby to nie wiem czy mi tak zbada jak nie jestem jej pacjentka.
Jestem po 4 poronieniach . Oni wszystkie moje poronienia nazywaja tutaj biochemicznymi. A ja nie jestem pewna. Pierwsze dwa byly w 5tyg, nie mialam usg jeszcze, ale bety byly po 5-6tys okolo. Trzecia na usg bylo widac zbyt maly zarodek w 6tyg, nie bylo serduszka, a beta 9tys. A czwarta to w ogole byla dziwna, bo beta po transferze rosla bardzo wolno, potem przyspieszyła i przy 3tys w w 7tyg widzialam serce, ale zarodek byl o tydzien za maly i nie przetrwal. Oczywiscie oni nie wiedza o co chodzi, ale ja NA PEWNO zajde w ciaze i ja donosze. Tak, tak mi mówią i obiecuja. Nie wiem na jakiej podstawie. Po ostatnim razie powiedzialam dosc.

@anna_kat szybciej i bez lachy w samolot i do PL na badania jak piszesz.
W Niemczech plus nie placic sie ale czeka sie dlugo a u nas wiadomo placisz i badania szybciutko.
Ja tez mam corke i jednak nie ma to znaczenia ze z tym samym ciagle mezem:p
Immunologia sie jak widac zmienia.
Tu duzo dziewczyn ma problem z donoszeniem drugiego.
Nie trac czasu wal w dym do Polandu.;)
Ja stracilam duzo czasu na ich badania,od razu kierunek Lodz trzeba obierac.
Tam przynajmniej probuja z leczeniem i wielu sie udaje.
A w DE ciaza to ciaza po 12 tyg.a nie taka wczesna.

reklama
Niech zgadnę, zabrałaś "jakiegoś" chłopa po drodze jak wracał do żony po meczu? [emoji23] zazdroszczę Wam tego spotkania, jakbym wcześniej wiedziała, to bym przyjechała :) na kolejnym będę [emoji16]
Czarna to był spontan tylko dla tego że byłam w stolicy i Sylwia musiała na wariata zmieniać cały swój piatkowo/sobotni plan dni :D wiesz ja to lepiej jak nic nie planuj :)

Do góry