reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ewa a nie ciągnie Cię bardziej w pachwinach? Może po prostu macica się powiększa i rozciąga trzymające ją wiązadła? mnie od czasu do czasu tak właśnie pobolewa i ciągnie, a gdy za szybko wstanę to czuję jakby takie szpilki wbijające się w pachwinę. Nie przejmuj się za mocno ale jak nie ustąpi to skontaktuj się z lekarzem lub jedź na IP. Lepiej dmuchać na zimne.

Nafoczka, moja ginka twierdziła że musi być powyżej 10 aby można było zakładać, że owu miała miejsce. A w necie znalazłam wynik pow 15. Wydaje mi się, że mojej gince w tych sprawach można było ufać.

reklama
Dzięki dziewczyny. Gogac ja też mam właśnie głównie po lewej. Ale po prawej też trochę ćmi. Kurczę, głowę bym dała, że to jajniki...

Witam, dziewczyny, jesli chodzi o laby to na niektore badania musi byc stempel od lekarza, np. krzywa glukozy, hiv itd takie sa wymogi, ustawy ale o czynnikach krzepniecia nie slyszalam.
Iris , ewa kiedy macie wizyty?
Ciekawe jak Alusia bo wczoraj poszla do szpitala.
Ja sie zdenerwowalam bo po wakacjach mialam ładne tsh 1,3 i potam na tej samej dawce szlo w gore az tu 3,8 wiec sama zwieszylam nieco dawke i zrobial i co? 4,6:/ mial ktos tak? masakra . Ale ft4 ładne tylko dlaczego to tsh rosnie mimo takiej samej a nawet wieszej dawki? moze to sprawka ze rosnie mi tez prl i kortyzol tylko czemu? za 2 tyg mam endo moze cos sie dowiem ale to znow powoduje ze bede musiala czekac az sie wyprostuje:/

Ostatnia edycja:
Iris w ciąży i po sterydzie takie wyniki są normalne, jeszcze hemoglobina, leukocyty i hematokryt może Ci szaleć:)

Ewa
tak jak dziewczyny piszą to prawdopodobnie więzadła, mnie kłuło a czasami jak gwałtowanie się zerwałam z łóżka to normalnie aż mnie przeszywało. Ale jak czujesz ból i to cały czas to lepiej to sprawdzić.

Joasiu, ja też miałam ostatnio małe zawirowania z TSH. w czerwcu miałam wynik 3,6, od mojej endo dostałam od razu dawkę 50mg euthyroxu, jakies 3 tyg temu powtórzyłam badanie i miałam znów 3,0, więc sama sobie zapodałam dawkę 50/100 co drugi dzień. teraz potworzyłam badanie i moje TSH wynosi 0,7, więc wróciłam do dawki 50, a 100 biorę 2 razy w tygodniu, ma nadzieję, że teraz już nie podskoczy za dużo....Ale moja endo ostatnio mówiła mi, że należy pić kawę i zażywać inne witaminy przynajmniej 4 godziny po zażyciu euthyroxu, więc może i u Ciebie to jest odpowiedzialne za takie wysokie tsh?

Pozdrowienia ;)

Hej,
Dziewczyny mi po euthyroxie wyniki skakały jak chciały. Po prostu mi nie pasuje. Biorę letrox, jestem na dawce 75 od początku ciąży i ostatnio wynik tsh miałam ok 1,5 a ft4 nie pamiętam ale wszystko było ok.. Więc ja polecam zmianę leku. Nie zaszkodzi, a może macie tak jak ja.
Całusy

Joasia ja usg gen mam we wtorek (juz zaczynam panikowac i śnią mi się koszmary) a wizyte u prof w środę.
Dziewczyny czy ktoras robila CMV w diagnostyce. Ja mam igg 0,2 a igm 0,34. Nie mam jeszcze zalaczonych norm. Czy sa to wyniki ujemne?

Irys niestety nie miałam takiego badania. a ja te przygody co mam to właśnie w diagnostyce ale fajny jest podgląd wyników przez strone ;)
myslicie, ze jak sie mieszcze w normach to ok?
TSH 1,93
FT3 3,06
FT4 1,15?

reklama
Nafoczka, moja endo mówi, że najlepiej jest mieć poziom tsh w w granicach 0,5-1,5 w okresie ciąży, aczkolwiek ponoć jest to też zależne od wieku kobiety, ja jestem przed 30tką więc taki poziom mi zaleciła ;)

Do góry